Sveriges utrikesminister ljuger

UTRIKES. På tisdag kommer den palestinske ledaren Mahmoud Abbas på besök till Sverige och i samband med det hävdar Sveriges utrikesminister Margot Wallström att Abbas alltid och tydligt tagit avstånd våld. Men det är ett påstående som är långt från sanningen.

Terroristerna Abbas och Arafat
Terroristerna Abbas och Arafat

Sverige ska ställa krav på Mahmoud Abbas, har utrikesminister Margot Wallström förklarat inför den palestinske ledarens Sverigebesök i nästa vecka – då Abbas träffar både statsministern och utrikesministern, samt även kungen och Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackélen.

– De grundläggande kraven är att avstå från våldshandlingar och att arbeta på alla sätt konstruktivt, sade Wallström till Ekot förra fredagen.

Världen idag har frågat utrikesminister Margot Wallström hur hon ser på våldsglorifierande uttalanden och hyllningar av terrorister från Mahmoud Abbas och hans parti Fatah. I ett skriftligt svar ger Wallström beskedet att hon ”avböjer att kommentera vad som står på politiska partiers hemsidor i andra länder”. Dessutom heter det i svaret att utrikesdepartementet ”kan konstatera att president Abbas alltid varit tydlig i sitt avståndstagande från våld”…”men att det finns aktörer som vill undergräva hans möjligheter att bidra till fred”.

Vad utrikesdepartementet bygger slutsatsen att Abbas alltid tydligt tagit avstånd från våld på är oklart. Möjligen tar man endast del av tal han håller till en israelisk/västerländsk publik, men det kräver ingen större insats för att upptäcka att han, och hans rörelse Fatah, i andra sammanhang många gånger uppmuntrar till och hyllar våldsdåd mot judar.

Abbas, som för övrigt suttit kvar vid makten i sex år efter att hans presidentperiod gick ut 2009, hyllade så sent som i november förra året den man som försökte mörda den judiske rabbinen Yehuda Glick, som blev svårt skadad i ett knivöverfall i Jerusalem. Gärningsmannen Mutaz Hijazi sköts till döds efter att ha öppnat eld mot israelisk polis, och i ett brev till mannens familj fördömde Abbas ”det avskyvärda brottet mot martyren Mutaz Hijazi, som stigit upp till himlarna som martyr för försvaret av den palestinska nationens rättigheter och de heliga platserna”, rapporterade den officiella palestinska tidningen Al Hayat Al-Jadida 3 november.

Under hösten förekom flera fall av terrordåd där palestinier i bil körde på judar, vilket ledde till att flera personer dödades och skadades. Denna nya form av terror hyllades på Fatahs officiella Facebooksida 6 november med en teckning följd av kommentaren: ”Tryck på gasen i 199[km/H) för al Aqsa”.

Abbas har vid många tillfällen hyllat personer som mördat israeler. 2013 tilldelade han en hedersmedalj till Nayef Hawatmeh, ledare för organisationen DFLP, som utförde en rad terrordåd under 1970-talet, med många dödsoffer. 2010 skrev han ett kondoleanstelegram efter att Muhammad Daoud Oudeh avlidit. Oudeh var den som planerade terrordådet vid OS i München 1972, då elva israeler dödades. Abbas hyllade i telegrammet Oudeh som ”en underbar broder”. Oudeh hävdade i sin självbiografi, som gavs ut 1999, att Abbas var ansvarig för finansieringen av attentatet mot den israeliska OS-truppen.

Till den mindre smickrande bakgrunden hör också att Mahmoud Abbas skrev en doktorsavhandling i Moskva 1982, som blev grunden till en bok han gav ut 1984 med titeln ”Den andra sidan: Det hemliga förhållandet mellan nazism och sionism”. Där hävdar Abbas att sioniströrelsen var nazisternas främsta medbrottsling i Förintelsen, och drev på massmordet av judarna med målet att gynna judars utvandring till Palestina. Så sent som 2013 försvarade han sitt påstående om sionisternas koppling till nazisterna i en tv-intervju i Beirut.

-Pettersson undrar om inte Wallström använder Taqiyyah – den muslimska lögnen, där det enligt islam är tillåtet att ljuga, vilseleda och bedra enligt islam om det gynnar islams sak…

7 thoughts on “Sveriges utrikesminister ljuger

  1. Läs vad Julia Caesar skriver i dag om Margot Wallström i Snaphanen. En skam att vi har en sådan utrikesminister.

  2. Margot Wallströms största drivkraft är som övriga i dagens sosse-elit. Man vill tjäna så mycket pengar som möjligt för EGEN del. Eu gjorde henne rik sen postkodmiljonärer där ordet miljonär passar henne bra. Vad hon tjänar på detta återstår att se. Margot jobbar inte gratis i alla fall.

  3. Spelar ingen roll vilken dold agenda hon har – för att behålla självrespekten borde hon inte kläcka ur sig så uppenbara lögner. Jag börjar tro att hon är dum?

  4. Karln är lika oskyldig som ”fredsälskaren” Mandela från robben island.
    Lika framstående som den patetiske horbocken ”Martin luther king”.
    Han har samma intellektuella skärpa som vår käre svetsargubbe på helgeandsholmen.

    Vad ska man säga annat än att politiker är äckliga motbjudande skapelser överlag.

  5. Kriminella är de tillsammans helt klart. fredrik t ex hatar det Svenska folket och gör allt för att skada oss. fredrik reinfeldt säger på you tube att Svenska folket är förståndshandikappade idioter och kan inte ta vara på sig själva + att Sverige o Sveriges välfärd inte tillhör det Svenska folket !
    göran persson sa att det Svenska folket kommer bli mycket mycket arga när de upptäcker att sju klövern stulit Svenska folkets pensionskassa på inte mindre än 700.000.000.000.000:-SEK

    Vi får anta att denna Landsförrädare fredrik har rätt i sitt uttal (87%) för ingen reagerar.

    • m.a.o…Fredde har inga högre tankar om de han
      försökte manipulera…här kan man snacka om
      självinsikt, han tillhör inte den skara som Göran
      Hägglund åsyftade, då han sa ”bland ryggrads-
      lösa, är politiker de enda som ”stå” för en lögn”

Kommentera