Den syrisk-ortodoxe gudsmannen Halef Halef misstänks ha lurat till sig 8,5 miljoner


INVANDRARBEDRÄGERI. I tisdags kväll fortsatte nästa kapitel i sagan om Södertälje. Då gjorde polisen, Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Ekobrottsmyndigheten ett större tillslag i Södertälje och Norsberg. Sju personer anhölls misstänkta för grovt bedrägeri och en person för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. Sju av de åtta har begärts häktade.

Huvudmisstänkt är gudsmannen Halef Halef som häktats på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, misstänkt för grovt bedrägeri. Halef är en högt uppsatt person inom den syrisk-ortodoxa kyrkan och misstänks vara härvans huvudman.

Bedrägerierna som misstänks ha pågått från november 2011 till nu gäller att alla sju ska ha lurat Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan att betala bidrag till syrisk-ortodoxa kyrkans förening, där de ska ha utfört enklare arbetsuppgifter, men polisen misstänker att det förekommit fusk.

Vid husrannsakan som genomfördes, bland annat i Arbetsförmedlingens lokaler i Södertälje och en syrisk-ortodox kyrka i Hallunda, beslagtogs egendom för att säkerställa de summor som ska ha förskingrats. Det rör det sig om minst 8,5 miljoner kronor. Åtal ska väckas senast 5 mars.
Ytterligare en person är misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott som rör festverksamhet.

Den misstänkte huvudmannen Halef Halefs påstår genom sin försvarsadvokat Henrik Olsson Lilja att han är berövad och knäckt och han inte bara förnekar brott utan ställer sig helt oförstående till de anklagelser som riktas mot honom: – Vi tror att polisen helt enkelt inte har hela bilden klar för sig. Att de tror att något brottsligt ägt rum, vilket inte är fallet.

Halef Halef har tidigare kritiserat polisen för att de fört register över syrianer, HÄR. Troligen för inte polisen registret för att de är syrianer utan av helt andra skäl.

HÄR kan vi hitta tre stycken Halef, dömda för assistansbedrägeri. Om de är släkt vet jag ej men i Södertälje sker inget utan klanens medvetande.

I Södertälje går familjen, släkten, klanen, före allt annat. Klanmentaliteten genomsyrar hela kommunen, från botten och hela vägen upp till toppskiktet. Så är det även inom politiken, där man satt demokratin ur spel, man förhandlar om rösterna och positioner. Ledarna kommer med flera hundra röster. Syrianerna har riksdagsmän hos moderaterna, socialdemokraterna, kristdemokraterna. Ideologin betyder inget, man vill ha makt för klanen.

Klanen äger fastigheter, restauranger och frisersalonger. De bedriver social och vårdande verksamhet i olika bolag, bland annat Trea Assistans, Läkarkliniken i Stockholm AB, Jome Omvårdnads AB i Södertälje med flera. Flera av dessa företag har anklagats och dömts för omfattande assistansbedrägerier med mera. Man har festfixarföretag, på syrianernas fester kan det vara 500 personer där svartspriten och svarta pengar flödar. Klanen har även inflytande över det kommunala bostadsbolaget Telge Bostäder.

Gång på gång uppdagas kopplingar till de kriminella nätverkens framfart.

Klansamhället hotar hela samhället men ingen verkar ta ett helhetsgrepp över assistansbedrägerier, mord, fusk, beskyddarverksamhet, svarta pengar. allt där det finns pengar och makt är de inblandade i.

I fallet med gudsmannen Halef Halef har det varit bedrägerier men nystartsjobb och liknande. Ett enda sådant kan ge 50 000 kronor i månaden, eftersom det inte finns något lönetak. I Sverige finns 174 000 personer i jobb där Arbetsförmedlingen betalar minst halva lönen med skattemedel, nära 46 000 av dem i nystartsjobb.

I flera branscher har det blivit svårt att få jobb utan en påse pengar från Arbetsförmedlingen. Nya arbetslösa med fräscha bidrag slår ut arbetslösa vars bidrag börjat sina, och konkurrensen snedvrids så att företag som inte utnyttjar bidragsjobben riskerar att gå omkull. I dag avstår runt hälften av alla städföretag från att delta i offentliga upphandlingar eftersom de inte kan konkurrera med bolag som dumpar timpriserna med hjälp av en mycket stor andel bidragsanställda.

-Pettersson tycker inte vi ska vara för hårda mot den syrianska klanen och maffian. De har bara tagit Mellanösterns mentalitet med sig hit och tar för sig av det som bjuds av naiva politiker. Vi skall fördöma de politiker och journalister som gör allt för att dölja det som pågår och som hotar hela samhället. I förlängningen är 87:an ansvarig och vi ser bara toppen på isberget…

Tänk också på att dessa bedrägerier inte räknas in i kostnaderna för invandringen eftersom etnicitet av någon anledning är förbjuden att registrera i samband med brott.

2015-02-06_0624


12 responses to “Den syrisk-ortodoxe gudsmannen Halef Halef misstänks ha lurat till sig 8,5 miljoner

 • Anonym

  Jag tycker inte att ni skall blanda alla syrianer i detta bedrägeri.

  Gilla

 • maria anser

  ”Syrianer” – är det en folkgrupp?? Som att skriva att protestanter, katoliker, hinduer m.fl. är olika ”folkgrupper”… syrianer torde benämnas som kristna araber. Detta arabiska pack har kört ”sitt race” i Södertälje med omnejd under många år, med deras egna kyrkors ”välsignelse”. Ingen är förvånad. Undrar hur många ”skrytvillor” av den större storleken som kommer att släckas ned, då ingen bor där framledes – personerna kommer flyttas från häkte till anstalt (där hyran är gratis!).

  Gilla

 • Martin Start

  SD-Härvan!

  Polisen har inriktat sig på SD-toppnamn!

  Härvan kring det SD-ägda bolaget Samtid och framtid växer.

  Nu misstänks den förre styrelseledamoten Per Björklund för grovt bokföringsbrott.
  I går avslöjades att riksdagsledamoten Martin Kinnunen utreds för grovt skattebrott.
  Enligt TV4-Nyheterna har polisen genomfört husrannsakan i hans hem och i riksdagen.
  – Jag förnekar brott, säger Martin Kinnunen till Aftonbladet.

  Trodde att det bara var utlänningar som förnekade brott?!

  Sen har vi Åsa Romson som inte kan läsa regler och äter 3-rätters middag med vin under en arbetsdag. Romson? Har säkert mellan-östern blod i sig.

  Mona Sahlin – säkert också mellanöstern-blod. Satt ju i fingrarna att fiffla.

  Håkan Juholt – bidragsfusk. Måste också vara utlänning.

  Som sagt: det är bara utlänningar som fifflar.

  Gilla

 • Martin Start

  SD-Härvan!

  Kan inte stämma!! Svenskar fifflar A-L-D-R-I-G!! Aaargh… hahaha…

  Härvan kring det SD-ägda bolaget Samtid och framtid växer.

  Nu misstänks den förre styrelseledamoten Per Björklund för grovt bokföringsbrott.
  I går avslöjades att riksdagsledamoten Martin Kinnunen utreds för grovt skattebrott.
  Enligt TV4-Nyheterna har polisen genomfört husrannsakan i hans hem och i riksdagen.
  – Jag förnekar brott, säger Martin Kinnunen till Aftonbladet.

  Nu tar Kinnunen timeout från ett av sina uppdrag, skriver DN.

  Gilla

  • Stenbock

   Jo i undantagsfall kan även svenskar var inblandade i utredningar.
   Kanske skulle du besinna dig,tills domstolen har sagt sitt…..
   Sen råder jag dig på det bestämdaste att inte tro allt,vad de svenska sensationsblaskorna plitar ner.Ej hellre Bonnierägda pressen !
   F.ö. sitter det väl inte som i Södertäljefallet några häktade,i det du kallar ”SD-härvan” ?

   Gilla

 • Miljardstöd till företag hemligstämplas av AF | Petterssons gör skillnad

  […] Den syrisk-ortodoxe gudsmannen Halef Halef misstänks ha lurat till sig 8,5 miljoner […]

  Gilla

 • Nuri Y

  Vi tackar för assyriern Nuri Y:s granskande journalistik! Nuri Y är uppväxt i Telge och själv assyr så han har goda insikter i klanerna i Telge.

  Gilla

 • Elaka Kärringen

  Kan det vara den här korpulente gentlemannen i sin maffiautstyrsel det handlar om?
  http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.2040324-halef-halef-talar-ut-om-kyrkans-makt

  Gilla

 • jgarn

  Undras när slaskmedia skall inse att det bara är skit det som kommer från MENA?

  Gilla

 • Elaka Kärringen

  Samma jävla pack av slödder som använder sig av religionen som täckmantel för sin kriminella verksamhet.

  Gilla

 • Ådärkomdenja

  Syrianer, syrier, sunni, shiia, islamister, jidadister, zigenare, rumäner, irländska asfaltläggare, afronegrer, IS, EU-migranter, ensamkommande baaarn, listan kan göras längre. Undrar vad den siste hederlige sossen, Tage Erlander, skulle sagt, om han åskådat Sveriges smältdegel av idag. Där t o m pursvenskarna, som byggde landet, inte ens betraktas som en folkgrupp. Finns nåt vedertaget begrepp för självmord av den egna nationen?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: