Rättegång om valsabotage mot SD

DEMOKRATI/JOURNALISTIK. Idag har det varit rättegång mot Daniel Johansson och Rasmus Österberg för valsabotage och skadegörelse i f.d. Folkets Hus i Oxelösund innan valet 2014. Johansson och Österberg var anlitade som ordningsvakter av arrangörerna och huvudarrangörerna var lokaltidningen Södermanlands Nyheter.

Daniel Johansson, SN-vakt.
Daniel Johansson, SN-vakt.

Trots sitt ansvar för det inträffade hade SN ingen representant på plats i Nyköpings tingsrätt, de föredrar troligen att bevaka Petterssons bloggs besök i rätten och rapportera om detta trots att Pettersson blev frikänd.

Nåväl, straffen för ”ordningsvakterna” blev för Rasmus Österberg fortsatt ungdomsvård på HVB-hem och 1000 kronor i skadestånd.

Daniel Johansson dömdes till 60 dagsböter á 60 kronor plus 1 000 kronor i skadestånd. Herr Johansson minns inget av händelsen och kan varken bekräfta eller förneka att det hänt.

Tidningen Södermanlands Nyheter som är en stor event-arrangör i Syd-Östra Södermanland tycker alltså inte det är något att rapportera när en arrangör anlitar vakter från HVB-hem och sådana med en medicinsk diagnos så de inte har något minne.

Sammantaget kom herrarna väldigt lindrigt undan för sabotage mot demokratin. Frågan är om inte Södermanlands Nyheters ansvariga också borde ha åtalats?

TIDIGARE 2014-09-08. Valsabotage och Södermanlands Nyheter

VALET 2014/JOURNALISTIK. Natten till lördagen revs samtliga av SD:s valaffischer ned i trapphuset till Folkets Hus. De skyldiga har identifierats och har förhoppningsvis efterräkningar att vänta. Det märkliga är att de två skyldiga, Daniel Johansson och Rasmus Österberg var anlitade av arrangörerna och en av arrangörerna var lokaltidningen Södermanlands Nyheter. SN:s personal var på plats under helgen och uttryckte sin ”bestörtning” över det inträffade.

Trots detta – inte en rad i lokaltidningen Södermanlands Nyheter, varken i papperstidningen eller på nätet, minst sagt anmärkningsvärt av en tidning med en chefredaktör som påstår att han behandlar alla partier och nyheter opartiskt. Alliansens företrädare som också har reklam på/i Folkets Hus tycker tilltaget är för jävligt och att det är anmärkningsvärt att inte SN tar upp det.

TIDIGARE 2014-09-07. Stort valsabotage mot SD

I Oxelösund har några antidemokrater rivit ned 14 (samtliga) av Sverigedemokraternas valaffischer i trapphuset till Folkets Hus under lördagsnatten.  På Cupol som är en avdelning av Folkets hus pågår under helgen och hela lördagsnatten pågått ett LAN-party.

Ett LAN-party är när ett antal datoranvändare träffas för att koppla samman datorerna i ett LAN (Local Area Network, Lokalt nätverk). De i särklass

Daniel Atjith Johansson har pekats ut som huvudskyldig av kollegan Rusmus Österberg som också deltog. Polisen kom föredömligt fort. Undrar hur sådana personer har fårr möjlighet att dra på sig Security-jackorna de bär. Arrangörerna verkar inte seriösa.
Daniel W Johansson har pekats ut som huvudskyldig av kollegan Rasmus Österberg (bilden) som också deltog. Polisen kom föredömligt fort. Undrar hur sådana personer som Daniel och Rasmus har fått möjlighet att dra på sig Security-jackorna de bär. Arrangörerna verkar inte seriösa. Ni får säkert läsa sanningen i lokaltidningen i morgon.

vanligaste syften för ett LAN-party är att spela datorspel mot varandra. Storleken på ett LAN kan variera från två till flera tusen deltagare.

Spelet har pågått hela natten, med många människor närvarande, bland annat tre stycken i jackor, det står ”Crew” och de har säkert ett och annat att förklara för polisen när de förhört de närvarande.

Fastighetsägaren ”Vinterklasen AB” är inte glad, de har lånat ut lokaler gratis och bjuder på elen, inkl. den till storbildsskärmen på torget åt ungdomarna. Sverigedemokraterna har betalt för sin annonsplats liksom alliansen men Alliansens reklam sitter kvar.

Numera nedrivna SD-affischer
Numera nedrivna SD-affischer

2014-08-31_1854

 

14 thoughts on “Rättegång om valsabotage mot SD

 1. Om östra Sörmlands enda lokaltidning, efter denna ” lokala nyhetsmiss”, fortfarande vill kalla sig för en bra och opartisk leverantör, av ”belysande” god lokal journalistik. Så har man åter igen missat den ambitionen.

  Denna gång och i detta fall, var man ju i högsta grad partisk. I dubbel bemärkelse. Inget tvivel om det.

  Killen med den ”extrema minnesförlusten”, Daniel Johansson, har
  med detta gett oss andra en bra minnesbild av hans syn på och respekten för demokratin.

  Så om jag skriver att han är en pinsam figur och en ynkrygg, så kommer han inte komma ihåg det. Tyvärr.

 2. När det gäller sabotage mot demokratin, så skulle
  hela sju klöverns politiker buras in, samt betala
  samt betala maffia skadestånd för landsföräderi!

 3. Va ökända daniel o rasmus bidragstagare och parasiter, vad jag hört ? Helt klart att de är rasister, hundra % säkert. ! Glöm inte Göran som sa att det Svenska folket kommer bli mycket mycket arga när de upptäcker vi tagit = STULIT Svenska folkets pensionskassa på 700.000.000.000:-SEK Glöm aldrg vad den grovt kriminelle Landsförrädaren sagt om oss Svenskar på you tube: Svenska folket är förståndshandikappade idioter och kan inte ta vara på sig själva + att Sverige och den välfärd vi arbetat för tillhör inte det Svenska folket.. Vasa ni om HALASLAKTA Fanskapet._ Det tycker jag skulle vara dubbelt passande. Jag vill veta vad ni andra tycker..

Kommentera