Pajalas räddning ännu en katastrof?

INVANDRING. När gruvföretaget Northland Resources gick i konkurs i slutet på förra året stannade utvecklingen i gruvsamhället Pajala i Norrbotten av. Nu drabbas Pajala av ytterligare en olycka, 300 asylinvandrare varav de flesta kommer från Syrien kommer för att berika samhället.

Pajala hade 2 000 invånare innan de asylsökande kom
Pajala hade 2 000 invånare innan de asylsökande kom

I de övernattningslägenheterna som gruvarbetarna skulle ha sovit i bor nu 240 asylinvandrare. Sammanlagt ska man ta emot 300 asylinvandrare.

Hans Ylipää som driver gymmet och simhallen i Pajala hävdar att de 240 asylinvandrarna är något positivt för samhället. – Gruvan slocknade innan asylboendet drog igång. De som jobbade i gruvan och som inte kom från Pajala har dragit härifrån. Det är klart att asylboendet gett ett uppsving för byn.

Den främlingsfientlighet som blossat upp och märks i svensk politik finns även i Pajala. Men här är situationen en annan eftersom många har sina rötter i Finland.

– Vi har samma strömningar som i resten av landet. Pajala är ju en spegling av Sverige, men jag tror att vi har öppnare sinnen här. Det är två och en halv mil till finska gränsen. Varannan här har ett finskt efternamn och är lika mycket invandrare. Vill de skickas tillbaka, eller? säger Hans Ylipää och jämför då finnar som bott i trakten hundratals år med nyanlända syriska flyktingar.

-Pettersson undrar vad finnarna tycker om det?

SvD

10 thoughts on “Pajalas räddning ännu en katastrof?

  1. Pajala har förvandlats till en soptipp! Invandrargäng drar runt och äcklar sig mot tjejer som är ute ensamma på kvällen, det handlar om högljudda araber som väller runt överallt! De är från morgon till kväll på gymmet där de fotar, filmar tjejer som tränar, de har sönder maskiner då de inte har en aning om hur man använder dessa! Skamligt hur otryggt och vidrigt Pajala har blivit på så kort tid! Kvotflyktingar från Burma, som kom före arabskocken, sköter sig exemplariskt och anstränger sig för att göra rätt för sig! Man märker så tydligt vilka som är riktiga flyktingar och vilka som bara är här för att äckla sig och parasitera!

    • Det finns en stor sportaffär som ligger ett stenkast från stadens moské , i den affären så HÖR och ser man varje gång arabslynglar som misshandlar samtliga utställda gymmaskiner !
      Med påföljd att om man vill testa så går det inte, de är förstörda.

  2. Nytt fenomen:
    Association by TILT dvs vi kör rakt ut i diket!
    I gamla tider så fick man inte ”rucka” för mycket på våra ”pin ball” för då blev det tilt men vi kunde genom att lyfta väldigt försiktigt slippa tilt precis som våra goda PK etablissemang agerar.

    ”– Vi har samma strömningar som i resten av landet. Pajala är ju en spegling av Sverige, men jag tror att vi har öppnare sinnen här. Det är två och en halv mil till finska gränsen. Varannan här har ett finskt efternamn och är lika mycket invandrare. Vill de skickas tillbaka, eller? säger Hans Ylipää och jämför då finnar som bott i trakten hundratals år med nyanlända syriska flyktingar. . . Hans Ylipää som driver gymmet och simhallen i Pajala hävdar att de 240 asylinvandrarna är något positivt för samhället. . . .”

  3. Som de klagande i Grytan sa – de blev placerade ute i vildmarken – bara fem bussturer (à 10 – 15 min) per dag in till Östersund. Men de skulle tiga och lida om de fick en stor lägenhet centralt i en storstad inom tre månader samt att vi tar hit deras familj.

    Undrar om politikerna i Stockholm har förstått att vad en familj i glesbygd får lov att klara av vad gäller avstånd till och från skola, dagis, fritidsaktiviteter etc inte accepteras av våra nysvenskar. Det våra dagisbarn ska klara av i resväg tål inte en 35-årig man från Syrien.

    Politikerna har ju länge centraliserat allt till Stockholm länge nu. Just nu lägger man ner de sista statliga jobben (Trafikverket, Lantmäteriet etc) och då följer infrastrukturen med. Detta sagt med tanke på att man placerar de flesta asylsökande ute i glesbygd.

  4. Det är ju brist på bostäder åt välfärdsinvandrarna, men
    visst har vi gott om gamla uttjänta gruvor under marken som
    man kan inhysa ett större antal av dem, så hade det kanske
    funnits en chans för våra egna ungdomar att få chans
    på en egen bostad innan dom fyllt femtio?

  5. Du Petterson, skriv inte finnar. Jag tycker det är nedgraderande mot vårt Brodersfolk samt att får man inte skriva färgen på vissa så skall vi heller inte få skriva ”finnar” vilket assosiseras med ”bölder” o.d.
    Hälsningar och Tack för ditt arbete.

  6. Hahaha, skojar ni?
    De kommer flytta ifrån landsortshålan när de får chansen eller strejka på något sätt, tills de får komma dit de vill. Sandnegrer klarar inte kylan
    Är det penning Berts boende?

    • Nej det verkar vara Norrlands Guldklimp AB som äger boendet.

      Och ja, det ska bli intressant att se hur länge de nya invånarna stannar i pajala när Östersund inte passade andra asylturister.

Kommentera