Spanska företag finansiering jihadister

ISLAM. Ett nätverk av 250 olika företag och verksamheter i Spanien har en hjälpfond för islamistiska militanta som kämpar i länder som Syrien och Irak, skriver El PaisEnligt den spanska tidningen, finns det en stadig ström av pengar från slakterier, grönsaksbutiker, telefonbutiker och andra företag i Spanien, till grupper som al-Qaida och den islamiska staten (ISIS).

Pengarna överförs av det muslimska Hawala-systemet enligt sharialagen, som ligger utanför både banker och statlig kontroll och eftersom det enligt islam är förbjudet med ränta finansieras det med avgifter.

Omkring 150 000 muslimer i Spanien använder Hawala-systemet för att föra över pengar till utlandet och en del av pengarna hamnar hos terroristgrupper och jihadister , skriver El Pais.

– Jihadister rekryterar inte bara terrorister här, de levererar också pengar från Spanien till terroristgrupper, säger en spansk säkerhetskälla till tidningen.

– Nätet byggdes nyligen ut och omfattar nu cirka 250 företag i Spanien, enligt källan.

-Pettersson säger att i Sverige finns också Hawala-systemet men våra mussar är hederliga och använder inte det för svarta pengar eller stöd till terrorist-organisationer. Detta har givetvis inget med islam att göra som ni vet, PK har koll och det är bara enstaka extremister som härjar…

Dagen.no  Halal – en smak av terror

1 thoughts on “Spanska företag finansiering jihadister

Kommentera