Centerns förslag

Jag erkänner. När jag för första gången fick äran att rösta, föll min röst på Centerpartiet. Detta berodde på en ända fråga, nämligen landsbygden. Jag lärde mig en läxa, såg snart till att vända partiet ryggen och är idag stolt över att partiet än i framtiden kommer att se min ryggtavla. Lärde jag mig av läxan? Nix, i flera val därefter gick min röst till Moderaterna, men nu har jag lärt mig läxan och gissa att det sved innan jag förstod att också Moderaterna/Nya Moderaterna är ett parti som hellre främjar andra människor än sina egna skattebetalare.

Centerpartiet ja, detta parti som vände sina trogna väljare ryggen för att istället locka väljare bland det rika, bortskämda och landsbygdshatande klientelet kring Stureplan. Idag lade den nya partiledaren, lilla fröken fräken ifrån Värnamo, fram Centerpartiets förslag på integration och lika verklighetsfrånvarande som partiet blivit i flertalet frågor, lika verklighetsfrånvarande är de i denna.

Genom fyra punkter ska de allt fler nyanlända integreras i det svenska samhället. Det räcker att läsa rubrikerna til varje förslag för att inse hur Centerpartiet nu lär tappa fler väljare istället för att försöka locka till sig.

  • Ge full ekonomisk kompensation till kommunerna: Nu vill Annie Lööf att varje krona som en nyanländ kostar ska finansieras av staten, dvs med skattemedel. Hör man kommunpolitikernas frustration, är det inte i första hand kostnaderna man reagerar mot. I små kommuner finns det inga jobb, det finns ingen service, skolorna räcker inte till, kommunikationerna fungerar inte och invånarna i de små byarna känner sig undanskuffade när de nyanlända prioriteras i både vård och omsorg. Var Centerpartiet tänker hämta pengarna från är en annan fråga. Herr Reinfeldt konstaterade att asylinvandringen redan slukar hela vår ekonomi och detta har Magdalena ”Ladorna är tomma” Andersson skrivit under på. Återstår då två saker för Annie Lööf och hennes centerpartister. Höj skatterna rejält och folk får mindre pengar att konsumera för, arbetsgivare skräms utomlands och utländska investerare vänder sig till andra och billigare länder. Alternativ så tvingas man ta pengar från andra verksamheter, såsom äldreomsorgen, skolan, de sjuka och bistånden.
  • Tidig samverkan från Migrationsverket: Nu vill Centerpartiet att Migrationsverket informerar kommunerna och inte minst invånarna, innan och inte efter man beslutat om att öppna nya asylboenden. Kommunerna ska härmed kunna planera för de nyanländas skolgång, vård etc. Centerpartiet som övergett landsbygden kanske inte är medvetna om att landsbygden blöder, att skolor, vårdcentraler, distriktssköterskor och andra sedan länge är ett minne blott. Menar Annie Lööf att de nyanländas närvaro är så mycket mer värdefullt att man är villiga att bygga upp det som inte minst deras egen Allians rivit ned?
  • Inför en första-boende garanti: Här menar Centerpartiet att ett eget boende är en förutsättning för människans drivkraft och att kommunerna ska garantera de nyanlända egna bostäder genom att vara garanter gentemot hyresvärdarna. Jag undrar vad alla de hundratusentals svenskar, inte minst ungdomar, som står i bostadskö i många många år, nu tänker när de ska passeras av somalier, syrier, afghaner och när de nu hamnar ännu längre bak i kön? Undrar vad de föräldrar säger som ser sina barn bo hemma allt längre upp i åldrarna och inte minst vad de studenter säger som tvingas tacka nej till studier för att det inte finns lägenheter att få tag i?
  • Reformera beräkningsgrunden: Här vill Centerpartiet att kommuner som känner att de inte har plats för fler asylsökande ska kunna köpa platser i andra kommuner. M.a.o. ska skattebetalarna i kommun X tvingas betala för att asylsökande inhyses i kommun Y. Det låter säkert mumma för de kommuninvånare som sett vårdcentraler, skolor, äldreboenden och andra institutioner stänga p.g.a. besparingar.

Centerpartiet vill också att Sverige ska fortsätta vara ett öppet land och att det med denna öppenhet medföljer såväl grovt kriminella som terrorister och krigsförbrytare bekymrar inte Annie Lööf. Liksom sina kollegor i 7-klövern har Centerpartiet och Annie Lööf bestämt att landet Sveriges välstånd och svenska medborgares välfärd, ska nedprioriteras p.g.a. de ständiga konflikter som råder i bl.a. Mellanöstern och Afrika. Öppna gränser är därför något som Centerpartiet tänker slåss för och ännu har inte Annie Lööf förkastat idén om fri invandring.

Tror ni Centerpartiet vinner röster på dessa förslag? Mitt svar är nej och jag lovar att göra allt i min makt för att Centerpartiet ska förlora än fler röster och förhoppningsvis rasa under det så viktiga fyraprocentstrecket.

Källa: SvD

21 thoughts on “Centerns förslag

  1. Vad tusan menade Annie med: ”Vi i centern är praktiska?”

    Den enda lösning de har är att vräka mer skattepengar över invällarna. Har Annie gömt undan pengar? Tyckte att Magdalena sa att de tömt skattkistan.

    Ska bli intressant att höra vad grannländerna har för svar på Annies uppmaning att nu får de verkligen ställa upp och ta emot fler?

  2. Det är inte nog med att Sverige ska ta emot 40 miljoner kulturkrockar nu kräver Centern att hela Europa ska ta emot asylsökande till bristningsgränsen.

  3. Jag röstade på Moderaterna 2006 och det är inget att skämmas över! Däremot hade jag hellre tagit livet av mig än röstat på M, 2010 eller 2014, efter att dom totalförnedrat mig genom att svika alla sina vallöften 2006 och ingå en överenskommelse med MP. Men tydligen tycker 25% i Sverige om att gapa stort när folk pissar på dom. Helt obegripligt!

      • Jag gillar också SD och har gjort i flera år. Dock lämnar jag inga garantier för framtiden. Jag tror inte ens du egentligen lämnar ett Carte Blanche. SD kan brytas sönder av yttre krafter, det kan dyka upp nya partier som är ännu bättre. Nuvarande ledning ska erövra och förtjäna sina medlemmar, hela tiden. Allt annat är livegenskap och slaveri.

  4. …jodu, de e smart uträknat av din (?) Frk Fräken m.fl.
    Vitsen me de hela, är att de satsar allt på sin egen
    ålderdom…Va beträffar dagens pancho är de endast
    en stor belastning för politikernas egen välfärd, de
    är enbart i vägen…parasiterna satsar alla våra pengar
    å lite till på yngre invandrare, de hinner bli lagom
    akllimatiserade till politikerna själva går i pansion
    då de bastar 50…undrar om 87:an vet va de gör?

  5. Finns det verkligen centerpartister som tror på sin partiledare och då med tillhörande partiprogram?

    Låt mig tvivla.

  6. Det är tydligen orättvist att det endast finns 186 ”utanförskapsområden” när det finns 290 kommuner. Alla kommuner ska väl ha åtminstone ett ”utanförskapsområde”. En brist som Centern nu har beslutat sig för att rätta till! Naturligtvis utan att ägna en tanke åt vad svenska folket vill och deras framtida väl och ve! Kan man svika sitt folk mer än vad sjuklövern har gjort?

    • Tyvärr så röstar 87% av dom boende i Sverigeistan på det här vansinnet!
      Skyll inte på sju-klövern!

  7. Samtliga partier (utom SD) gapar sig hesa att Sverige måste ta in miljontals mördare och våldtäktsmän, men det är upp till väljarna!

  8. Tror Lövet att invandringen blir billigare och bättre om man flyttar betalningen från kommunen till staten???? Det är ju samma pengar och samma idioter det handlar om.

  9. Kommuner skall betala andra kommuner för att ta emot flyktingar.

    Staten skulle ju stå för alla kostnaderna så vad är det för kostnader som återstår ?

    Invandringen är ju lönsam !!! Inför en extra skatt för de kommuner som tack för att de får förmånen att ha invandrare.

    • Mycket bra reflektion!
      Om staten betalar 100%, ska kommunen då betala 0% till en annan kommun för att slippa ta emot invandraren?
      Matematik är verkligen inte lätt, speciellt om man är centerpartist.

  10. Hur skulle det vara Anni Lööv om du frågade kommun invårnana innan
    Du släpper in alla muslimer som bevisligen bara ställer till jävulskap
    oavsett var dom befinner sig här i världen.är säker på att C ramlar ur
    riksdan 2018…

Kommentera