En glad pensionär…


INSÄNDARE. En glad pensionär…

Leif är en glad pensionär, en snäll och trevlig granne, han klagar aldrig, omtänksam och alltid hjälpsam när han kan. Vi har känt varandra i många år och han är nu pensionerad sedan 7 år tillbaka.

2015-01-25_0638

Häromdagen satt vi i hans kök och pratade om ditt och datt  och det var då han berättade om sin pension! Men för att få lite bakgrund så går vi tillbaka i tiden.  Folke började arbeta tidigt i livet, redan som 7-åring hjälpte han till här och där på den egna gården och hos grannarna  med olika sysslor och han fick sin första riktiga avlöning redan som 12 åring. Sedan följde olika arbeten tills han fick en fast anställning som innehades fram till pensioneringen.

I dag är han 72 år och som sagt pensionär sedan 7 år tillbaka. Hans pension är (efter skatt) 4800:- per månad. Jag trodde inte att det var sant tills han visade mig brevet från pensionsmyndigheten! Hans pension är c:a 500:- lägre än garantipensionen  -något som alla är garanterade att få! Åtminstone vill myndigheterna  att vi ska tro att det förhåller sig så! Garantipension låter ju väldigt förtroendeingivande!

På min fråga så berättade han att han hade kontaktat Pensionsmyndigheten för att höra hur det förhöll sig med hans pension. Han fick då svaret att hans pension var helt korrekt,  att dom hade beräknat pensionen på uppgifter från skattemyndigheten och han skulle inte ha mer. Och var han nu av någon outgrundlig anledning inte nöjd med pensionen så fick han vända sig till skatteverket, vilket han gjorde och fick svaret att dom uppgifter dom hade lämnat till Pensionsmyndigheten var helt korrekta och därför uppmanades han att kontakta Pensionsmyndigheten om han ansåg att hans pension var felaktig..  Ungefär lika omöjligt som att låsa dörren och kasta in nyckeln!

För 4 år sedan så fick han ett brev från Pensionsmyndigheten där det stod att  hans pension hade varit alldeles för hög och att dom därför drog ner den med 311:- per månad.  Ett glädjande besked minsann. Men förra året hände något fantastiskt, Leif  fick en ökning med 50:- per månad, men totalt sett så drog dom då mer skatt och han fick 200:- mindre i handen än året innan!

I år sa han, ökade pensionen med 17:- kronor, vilket var tur eftersom han nog inte hade haft råd med en större höjning!  Men han fick faktiskt ut 17:- mer per månad i år, men däremot drogs mindre skatt något som förmodligen kommer att få betydelse vid räkenskapsårets slut och när den slutliga skatten skall räknas ut. Min vilda gissning är dock att Leif vid årets slut kommer att få restskatt, för på något vis känns det som att myndigheterna ändå tar tillbaka mer än dom ger! Personligen har jag slutat tro på svenska myndigheter för länge sedan, men för Leif  är det annorlunda, han är snäll foglig och godtrogen och tror alla om gott, t.o.m.  svenska myndigheter!

Hur han överlever på sin magra pension är ett under,  men han köper aldrig nya kläder, har varken dagstidning eller TV och affärernas fattiglådor med gammal mat är nog en del av förklaringen till att han ändå klarar sig.  Och tyvärr är nog inte Leif ensam, det finns kanske tusentals pensionärer som lider i tysthet i dagens Sverige.

Leif har arbetat och betalat skatt i nästan 60 år och får en pension på 4800:-                     ”ensamkommande skäggbarn” från islamska regioner kommer till Sverige och kostar oss skattebetalare 6 millioner per individ och år. I fjol kom det 7000 av dessa parasiter och i år väntas det komma 8000. Inte undra på att Leif får en låg pension och den som mot all förmodan inte ser sambandet är nog i trängande behov av både nya glasögon och en hörapparat!

Janne


9 responses to “En glad pensionär…

 • Albin

  Han får förmodligen bostadstillägg också. Hur mycket får en invandrad sjuttioåring per månad.?

  Gilla

 • Joy

  Saknar ord för det hat mot svenska utsatta våra politiker och större delen av befolkningen måste ha. Pensionärsorganisationerna måste agera, men det hörs inget. Ge skattepengar till all världens muslimer, jag orkar ta in mer!

  Gilla

 • Cathrin

  Men förihelve£e!!
  När ska folk vakna!?

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Visst är Sverige Fantastiskt !

  Gilla

 • Charlie

  Den viktigaste detaljen saknades i insändaren!

  På vilket parti röstade Leif?

  Röstade han på femtekolonnarna, avskummen, folkmördarna och landsförrädarna – då har han bara sig själv att skylla!

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Grunden till dagens problem lades tidigt och förvärrades markant 1975 när en enig Riksdag röstade för att Sverige med Palme i spetsen skulle vara ett mångkulturellt land. Sen har allt bara gått åt ett håll utför. Utförsbacken blir allt brantare för varje år som går. Jag började att rösta SD vid valet 2010 och är medlem sen ett antal år tillbaka. Detta tillhör saker som jag är stolt över.

   Gilla

 • Grune

  7-klövern och 87-klubben skulle få vara utan pengar tills dom betalat tillbaka vad dom stulit från oss 13% Svenskar som finns i landet.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Sverige har en mycket mycket grov kriminell sjua som hatar det Svenska folket. Tråkigt att det Svenska folket har så lågt IQ så att de inte förstår detta med fredrik o sjuan politik. fredrik mona jugholt bengt westerberg gris göran persson === Hur mycket får de varje månad ? Jag hoppas folket reser sig en dag precis som man gjorde i Ceausesco land.. Detta som händer i Sverige är vidrigt och sjukt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: