Rumänien: Romer diskrimineras inte, titta hur de bor


TIGGARE. En nationell samordnare och nytt samarbete med Rumänien. Så vill regeringen lösa situationen med allt fler EU-migranter som tigger på svenska gator.

Rumäniens socialminister Rovana Plumb som är på besök i Sverige hävdar dock att det inte finns någon diskriminering av romer i landet.

 • Den norska regeringen planerar ett nationellt förbud mot tiggeri.
 • Danmark har förutom en lag som förbjuder aktivt tiggeri också ett förbud för ideella organisationer som får offentliga bidrag att ge härbärge åt hemlösa utan danskt personnummer. En person som tigger kan dömas upp till sex månaders i fängelse men det utdöms sällan.
 • I Sverige finns inget intresse av att förbjuda tiggeri då regeringen inte tror det är någon lösning på problemet.

-Pettersson har sett mängder av nyhetsinslag om hur diskriminerade romer är och hur fattigt de har det. Jag har dock inte sett några reportage om hur zigenarhövdingrna skor sig på de utsatta…

Läs gärna historien från Oxelösund, 100 år och inget har hänt

Vi har nog alla sett ”hemma hos” reportage på SVT och andra PK-organ, nedan en litet annorlunda bild av hur många romer lever, det är de som organiserar det som inte finns enligt PK, människohandel, organiserade tiggerier och stöldturnéer, storskaliga bedrägerier osv. 87:an, hoppas du tittar på hur många av romerna som du vill att zigenarna ska kallas har det. Kanske lite fördelningspolitik skulle hjälpa – ziggisar emellan.

Zooma in och se er omkring HÄR

Hemma hos zigenarna

Helt klart finns det många zigenare som är utfattiga och lever i misär. Lika klart finns det en hel del som lever överdådigt.

Bilderna är från Rumänien och Moldavien, där zigenarhövdingarna slagit sig ned – på frågan var rikedomarna kommer ifrån svarar samtliga metallhandel.

-Pettersson vill inte spekulera i vad det är för sorts metallhandel men helt klart kan tiggarna i Nyköping som åker BMW eller de zigenare i Göteborg som nyss fått 6,4 miljoner i bidrag med fördel åka någon annanstans och tigga lite av överskottet på metallhandeln.

För enligt de resande romerna ska man dela med sig av sitt överflöd

Nåväl, skapliga hyddor romernas kungar har, och den guldfärgade slipsen på herrn är just guld och jävligt tung

Daily Mail


48 responses to “Rumänien: Romer diskrimineras inte, titta hur de bor

 • bea

  T ex i Jägersro i Malmö tiggarna kommer med egen bil ( rumänsk reg. Nr.) Om dem är så fattiga hur kan de resa över hela europa ?
  Innan var de i Spanien och Italien. De har gjort samma sak där tiggeri och krimmineling eftersom de kan inte leva normalt som alla andra.
  Skicka hem de och GE INTE PENGAR TILL DEM !!!

  Gilla

 • cristina

  Vet ni vad är konstigt? De bor inte i såna hus utan de bor bakom huset i tält eller små hus. Det är svårt att förstå de. De jobbar inte men ändå har de så stora hus medan en rumänsk familj med 2 barn bor i en lägenhet max 2 rum och max 400 euro lön tillsammans.

  Gilla

 • Anonym

  Hahaha asså ni som kommenterar här är ju sorgliga. Har ni ens gått i skolan? Det finns något som kallas källkritik och jag är väldigt kritisk mot detta då det inte finns något i varken videon eller på bilderna som tyder på att romerna bor här. Tar saker ur sammanhang för att sprida ett budskap och ni ignoranta människor går rakt i fällan. Tror ni seriöst någon som bor i ett sånt hus skulle vilja åka till Sverige eller något annat nordiskt land för att bo på gatorna och tigga, speciellt då det är så kallt under vintern? Gå och skaffa er en utbildning eller åtminstone logiskt tänkande innan ni uttrycker er. Skäms.

  Gilla

 • jockfall

  Ödsligt. Få människor visar sig ute på filmen. Har de flesta redan åkt till Sverige?

  Gilla

 • maria

  Den information som du skriver är inte helt sanningen .Vi har varit i Rumänien och där blir vi bespottad och är inte vällkommen att äta på offetliga restaurangar.Hur kan du veta vem äger dessa hus?
  Om någon står i 12 timmer på gatan och jobba/tigger utan att begå en kriminall handling är de värda de 100 kr pr dag

  Gilla

 • Cristian

  Varför är tiggare på gatan ??? Det är en dålig fråga.
  Vad gör de med pengarna ??? är en dålig fråga
  Deras berättelse är sant eller inte ?? är en dålig fråga
  Vad kan vi göra eller hur människor lösa detta problem.
  Snabb och billigt sätt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 • roz

  Romerna är inte diskriminerade i Rumänien. De vill inte leva i samhället som alla andra, de betalar inte skatt eller räkningar, de vill inte jobba. De säger alltid att de inte kan skriva eller läsa och att på grund av det får de inget jobb men om någon erbjuder jobb så tackar de nej till det. Deras barn har platser i skolor men inga romerska barn tar de platserna; de några som går i skolan mobbar andra barn och stjäl. Romerna har garanterade platser på universitetet i Rumänien, tror ni att det är någon som vill gå dit och studera? De föredrar tiggeri, bedrägeri, kriminalitet. De lever utan regler och utanför samhället och har det bättre än många fattiga familjer i Rumänien. Det finns folk som jobbar för 150 euro per månad, som skickar deras barn i skola med en och samma par av vinterskor, folk som äter kött kanske någon gång i månaden därför att de jobbar dagligen och pengarna inte räcker till. Romerna lever mycket bättre från tiggeri och bedrägeri… sedan åker de runt i Europa och säger att de är rumäner och diskrimineras i hemlandet! Varför tror ki att de finns kvar i Rumänien om de har det så svårt där? De isoleras själva när de inte vill jobba som alla andra. Det finns inga höga bidrag i Rumänien, alla får bara några hundra kronor oberoende om de är romer eller inte! Alla har det svårt i Rumänien, läkare, apotekare, militärer, men det är bara romerna som väljer att ljuga och sitta på gatan och tigga.

  Gilla

  • Gianina

   Sant!

   Gilla

  • Cristian

   Jag bodde i Rumänien 28 år.
   50% av vad du säger är falskt.
   i Rumänien finns det 6 KATEGORI Roma.
   1) Artister som har ett lyxigt liv. 3 … 7%
   2) grupper (familjer) som har begått brott i andra länder. (Life of lyx) 15 … 20%
   3) romska familjer (som gjorde förmögenheter) halva affärshalv brott (marerial återanvändbara (koppar järn … etc) livsmiljö 10 … 15%
   4) kriminella grupper (tiggeri kreditkort fusk, ficktjuvar, prostitution ….. listan är stor) lyxiga livet 20 … 30%
   5) Romerna gymnasieutbildning eller som lever som människor. 20%
   6) Roma att de bor i trängande provinsen fattigdom. (Platser i skolan men har inga pengar för att komma till skolan). 30 …. 40%

   Gilla

  • maria f

   Källkritik är ögonen, deras namn på deras guldhalsband! När man är vittne och känner de närmare, fakta säger allt. De känner sig diskriminerade men de själva vill inte integrera i samhälle. Det är enklare för de att tigga, råna och använda deras andra sidan,,,att lura och ljuga. Varför andra länder har lagar mot dem? På grund av i början har hjälpt de men till sist har de uppskattat att de blivit lurade,,,varför? Därför romerna vill bara att få allt utan att ge ngting tillbacka ,,,parasiter ,,tyvärr, när man känner de närmare är det inte så skönt:( varför man satsar inte energi för att hjälpa pensionärerna eller ekonomiska och sociala problem till de som fortjänner den rättighet. Är så många som bidrar tillbaka efter har fått hjälp. Ge chansen till de som respekterar samhälle och miljö !!! Förbjud tiggeri !!! Vi pratar inte om diskriminering , vi vill bara väcka er att ta hänsyn av er framtid !!! Ta en resa för att ha källkritiken framför ögonen.

   Gilla

 • !!!!!!! Inte ge dem pengar !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Här är bevisen: Tiggare äger bilar för hundratusentals kronor

  INRIKES.En romsk tiggarfamilj i Umeå har under hösten varit föremål för en reportageserie i Sveriges radio P4 Västerbotten där deras ”utsatta” situation lyfts fram – men att familjen samtidigt investerat i bilar för flera hundratusen kronor får lyssnarna aldrig veta. Det statliga radiobolaget nekar till att man känt till uppgifterna.
  – Det är faktiskt inget jag vet om, säger nyhetschefen Agneta Kellgren till Fria Tider.

  – Nu vet jag inte hur jag ska göra med mat idag, för jag har verkligen inga pengar, tro mig, beklagar sig en av de romska tiggare som Sveriges radio P4 Västerbotten följt under hösten i en reportageserie.

  – Om de skulle skicka tillbaka mig till Rumänien har jag inte heller möjlighet att leva, säger samma tiggare i ett annat nyhetsinslag i reportageserien.

  Samtidigt som den romska familjen ställt upp i radio och vädjat om pengar och mat har de gått och köpt bilar för flera hundratusen kronor. Den romske tiggarens kusin, som även han flitigt figurerar i Sveriges radios ömmande reportage, har under hösten köpt ett stort antal bilar – bland annat en Volkswagen minivan, en BMW kombi med soltak och skinnklädsel, en Volvo samt en Renault, enligt uppgifter från Transportstyrelsen.

  Avslöjandet gjordes av en lokal Umeåbo som ifrågasatte om det verkligen var så illa för tiggarna som media vill ge sken av. Han blev misstänksam och kollade upp den romska familjen och fick då reda på att de äger en BMW och Volkswagen som tillsammans är värda över 200.000 kronor. Bilarna har under hösten stått parkerade vid tiggarlägret och att de är värda så mycket framgår av försäljningsannonser som lagts upp på annonssidan blocket.se.

  Under löfte om anonymitet går Umeåbon med på att låta sig intervjuas, trots att hans familj hotats av vänsterextremister efter hans avslöjanden om tiggarnas bilaffärer.

  – Vi säger väl såhär, jag är ingen sverigedemokrat om vi säger så då, men vissa grejer och när det gäller tiggarna och sådär så håller jag med, säger han till Fria Tider.

  Han berättar att han inte tycker att det är så synd om tiggarna som media ofta framställer det som.

  – Är det synd om dem, det är väl bara att sälja bilarna då? säger han innan han fortsätter:

  – Bilarna där är ju de två senaste bilarna som jag har tagit reda på. Men under sommaren så var det ju mycket mer bilar, dyra BMW:s och Audis och sånt där. Så jävla synd om dem är det inte, det kan jag ju inte påstå.

  De spektakulära uppgifterna bekräftas av Transportstyrelsen. När Fria Tider ringer upp myndigheten får vi veta att den tiggande romen inte bara har två utan sju fordon registrerade på sig.

  – Han har sju stycken fordon, säger en handläggare i telefon.

  Utöver BMW:n, som tidigare nämnts i artikeln, står han bland annat registrerad på en Renault och en Volvo. Han står dessutom registrerad som ägare till fyra stycken husvagnar får vi veta.

  Trots att de tiggande romerna i Umeå äger fordon i Sverige värda många hundratusen kronor så lyfts det faktumet aldrig fram i Sveriges radios reportage. Fria Tider ringer därför upp det statliga mediebolaget för att fråga varför.

  – Ja, det är faktiskt inget jag vet om, säger Agneta Kellgren, nyhetschef på P4 Västerbotten, till Fria Tider.

  Hon säger att hon mycket väl känner till P4 Västerbottens höstsatsning på att uppmärksamma de romska tiggarna, men tycker inte att Sveriges radio haft anledning att utreda uppgifterna om tiggarnas tillgångar.

  – Om man inte tror något är det inte alltid man gör den researchen, alltså om man inte har orsak att tro, hävdar hon, samtidigt som hon bedyrar att hon inte känt till uppgifterna om bilarna.

  – Alltså, jag vill bara att du ska förstå det, det är ingen som har pratat med mig om det, för då hade jag ju varit varse om det. Om någon hade ringt till mig och sagt att; är det inte konstigt att ni inte tar upp det faktum, och så vidare.

  Men om man skickar en reporter till ett läger med tiggare där det står en ganska ny BMW parkerad och en Volkswagen och så vidare…
  – Jag kan inte svara på om det har varit så, att det har stått en ganska ny BMW som du säger. Det har jag ingen aning om. Jag vet inte om det har varit så när vår reporter har varit där.

  Är det här någonting som ni kommer att ta upp nu i Sveriges radio?
  – Du menar när du ringer och säger det? Jag tycker det är intressant hur det hänger ihop, det tycker jag, svarar hon undvikande.

  Att P4 Västerbotten inte känt till uppgifterna om bilarna motsägs däremot av vår uppgiftslämnare som berättar att radiobolaget informerats om hans upptäckter.

  – De vet om det, jag kan säga att de vet om det här med bilarna och allting, säger han.

  http://www.friatider.se/h-r-r-bevisen-tiggare-ger-bilar-f-r-hundratusentals-kronor

  Gilla

 • Cristian

  60% av zigenare i Rumänien sådana hus.
  30% av pengarna från tiggeri.
  70% av brott ……
  Kvinnor tigger ……
  Män begått brott.
  Rumäniens regering har ingen möjlighet att hjälpa till.
  Sverige vet inte hur man ska lösa problemet.
  1. om du ger dem arbete.
  måste lära sig språket
  Vi behöver integrera en hel del problem ….
  2. Om Sverige ger pengar till ett rehabiliteringsprogram
  mer kommer att komma.
    3. Om du gör Sverige en lag om förbud mot tiggeri.
  för många i fängelse.
  A. processer (pengar)
  B.avocati (pengar)
  C. arresterar domstolsbeslut … (pengar)
  Den enklaste lösningen !!!!!!! Inte ge dem pengar !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 • Lena

  Är bilderna på riktigt…………………..husen är förfärligt groteska och ”gubben” med tjocka magen ligger inte långt efter, nog nu.
  Smaklöst och bisarrt faktiskt pinsamt FULT !
  Hur bara orkar de att att leva så smaklöst ?

  Gilla

 • Lucian

  Do you want to solve the problem? There is a very simple way: don’t give money to the Gipsy beggars! They don’t thank to you, they think that they have deceived you.

  Gilla

 • Mr Q

  @Ali´
  Får du inte värk i din pekfinger av att trycka ”tummen ner” ¨,på alla Petterssons kommentarer ?

  Gilla

  • Albin

   Mr Q är väldigt intresserad av ”Ali”. Varför då? Tummen upp eller tummen ned är ju bara ett sätt att visa vad man tycker om kommentaren. Om tummen ned inte bör användas är det väl bara att ta bort den.

   Gilla

   • Mr Q

    Hur många alias skriver du under Ali ?

    Gilla

   • Albin

    Mr Q
    Vad ser du hos ”Ali” som är så intressant? Artikeln handlade om Romer och deras bostäder, tror du att de flesta Romer bor så här?
    Har du några tankar om hur man skall göra för att tackla de problem som Europas romer har och utgör?

    Gilla

 • Hjälp Västerbottens tiggare :)))

  Hjälp Västerbottens tiggare
  2 Decembrie 2014 · editat ·
  Vi har fått frågor angående vårat bankgiro 371-0704
  Såhär ser hanteringen ut:
  Pengarna sätts in till vår förening. Vår kassör flyttar pengarna märkta ”HVT” till oss ca 1 gång/vecka. Vi har öppnat ett separat konto för att förenkla hanteringen för vår kassör.
  När vi sedan besöker något av ställena som tiggarna bor på så kontrollerar vi vilka som inte har gasol. Sedan är det bara att lasta gasoltuber och leta runt där det är öppet och inte slutsålt. Betala. Lasta de fyllda tuberna och åka tillbaka för montering i husvagnarna. I bästa fall räcker det till att fylla alla som behöver men två gånger har vi fått säga nej. Pengarna har tagit slut.
  Tar gasolen slut när vi inte är där så brukar de ringa oss. Har vi just då ingen möjlighet att lösa det så brukar vi efterlysa någon som kan hjälpa. Och det är fantastiskt hur människor ställer upp och åker iväg och fixar! Det har fungerat klockrent varje gång.
  100% går till tiggarna.
  Kan tillägga att vi prioriterar gasol. Att få vara varm är en mänsklig rättighet tycker vi. Övrigt får stå tillbaka just nu. Mat har inhandlats vid enstaka tillfällen och telefonkort.
  Vi vidarebefordrar mat, lite kläder då och då, någon mobiltelefon men fokuserar på gasol.
  För tiggarna är det ett märkligt fenomen. Vi berättar att Umeås vänliga människor gör detta möjligt. ”För mig?”, var det någon som sa. ”För dig”, fick han till svar. Det blänkte till i hans öga och man förstår att vänlighet är ingenting de är vana vid.
  Det känns bra att på just den här hållplatsen i deras liv få förmedla lite av det fantastiska med vårt land. Att det finns stora hjärtan där ute. Att allt inte bara är kyla, mörker och fientlighet. Att det finns omtanke och solidaritet. Det är vackert.

  https://www.facebook.com/pages/Hj%C3%A4lp-V%C3%A4sterbottens-tiggare/780108845372678?fref=ts

  Gilla

 • Laura

  Unfortunatelly yes, this is the true. As a romanian citizen and architect I am ashame to know this is part of my country which has so many beautiful places to see.
  Not all the gypsies are rich, but not poverty is actually the problem.

  The main problems are the lack of education because most of them abandon the school since they are 8-10 years old and their own culture of showing to the others how much they have (cars, houses).

  Meanwhile, Romanian Goverment was not able to find solutions to integrate these people since they came in our country from Asia few centuries ago. It’s not easy to say, but I think this is EU’s problem once they have free acces to travel where they want. Hope for the best..

  Gilla

  • Mr Q

   Hyggligt att du i varje fall har medlidande med oss europèer…

   Gilla

  • Lena

   Thank you for your information some us already know but unfortunetly not many enough………………………….the gipsy problem in Europe is today nearly all in one country …………..SWEDEN ! Bless us if you have the power.

   Gilla

   • Daniela

    The thing is that by giving them money, they are encouraged to beg. They will not be interested to educate themselves and/or work…in fact it seems they treat begging as a job per say. I am not saying that all gipsies enter in this category, but I think most of them do.
    Yes, Sweden has now this problem because the other European countries don’t encourage them beg as Swedes do and the majority of them have forbidden begging…so yeah, now pretty much all gipsies in Europe come to Sweden.

    Gilla

 • nelly

  Rikedomarna kommer också från tiggeri och stöld.

  Gilla

 • Joy

  Vilka kråkslott! Hu! 😦

  Gilla

  • Albin

   Joy, vad menar du med den kommentaren, är det bara svenska hus som duger. Eller vill du att vi skall veta att just du inte gillar”kråkslott”

   Gilla

 • Rannug

  Det känns som ”Indien”, kommer ni ihåg för många år sedan så samlade svenskarna in massor med pengar till Indien tills man kom på att det fanns många jätte rika indier och biståndet minskade. Svensken ska väl vakna beträffande zigenarna också…..zigenare och Indien,låter bekant….

  Gilla

  • Daniela

   Well…Romerna kommer ursprungligen från dagens Indien och Pakistan.
   Låt oss också inte glömma att de har alltid varit nomader…

   Gilla

   • Mr Q

    Zigenare är alltså liksom dina ”Romare”,ett vandringsfolk som parasiterar på andra kulturer.Och lär så förbli i alla tider !

    Gilla

 • Janne

  Husen (slotten) är byggda helt utan tillstånd från myndigheterna och zigenarna betalar ingen skatt för sina fastigheter och naturligtvis inte heller någon som helst skatt på sina stora inkomster!
  Kravallutrustad polis har sätts in hela tiden för att driva in skulder och skatter samt hämta brottslingar men dom får för det mesta återvända tomhänta.
  När polisen kommer så samlas alltid zigenarna som spyflugor och kastar sten, slår sönder bilarna och kvinnorna ställer sig ogenerat mitt framför fordonen och drar upp kjolarna för att avskräcka dom objudna gästerna!
  MVH
  janne

  Gilla

 • Tony

  Skicka bilderna till Sveriges Riksdag och låt det gå runt
  bland alla dem som själva bor fint på Östermalm, jag
  är säker på att dom kommer att bli avundsjuka, skicka
  sen bilderna vidare till tidningsredaktionerna , dom
  kommer att sätta latten i vrångstrupen när dom ser
  att patrasket dom ömmar så för, i verkligheten bor
  finare än dem slälva

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Min teori är,att alla dem som du på detta sätt vill informera,redan känner till sakförhållandet…Men att knysta eller publicera sanningen vågar sig ingen på.. Tänk som borgerlig riksdagsledamot alternativt, vänsterextrem bli klassad som rasist ! Hela de 87 % har ljugit sig in i en situation,som lär bli svår att övervinna.
   Ett typexempel för detta,är en liten by i Kinna.Här röstade 89 % för ”att öppna sina hjärtan”.När nu verkligheten hunnit fatt dem,och en asylförläggning med 60 exoter planeras,har man plötsligt blivit rasistiska och protesterar nu mot mångkulturen !

   Gilla

  • Undrande...

   Det lär tyvärr inte hjälpa Tony…

   Gilla

 • Pica pica

  Vad jag förstod av socialministerns tal tog hon upp flera punkter där de kraftig förstärker bidragen till romerna, bl a barnbidragen, bostadsbidragen med ”heating” osv.

  Man gjorde även en intervju med en ung kvinna som satt och tiggde men inte fick ihop så mycket för att det ”fanns tiggare i varje hörn”. Hon medgav att hon aldrig lärt sig läsa. På frågan vad hon önskade i Rumänien så ville hon att de skulle ge henne ett hus.

  Gilla

  • TheMinimizer

   Man kan ge negrer och zigenare hus. Problemet är att de varken har kunskap eller pengar att sköta dem. På några år kommer de att förfalla till grus. Dessa människor är som barn. Dessutom är de stolta över sin värdelösa livsstil och skrattar samt hånar oss som är skötsamma.

   Gilla

   • Albin

    TheMinimizer : Din skötsamhet har vissa brister. Du hånas och skrattas åt, synd att du känner så.Många på denna blogg verkar ha drabbats av samma tråkiga öde.

    Gilla

 • TheMinimizer

  Gud vad vackert!
  Så underbart rumänsk arkitektur!
  Överträffar t o m Ceaucescu!
  Låt dessa arkitekter designa nya Slussen!

  Gilla

  • Rodica

   Inte rumänsk arkitektur, utan romsk arkitektur.

   Gilla

   • Mr Q

    Inte tycker jag de ser ut som Fontana di trevi,vilken jag ibland besökt i Rom ! Påminner mig mer om ”tjuvarnas hus”,eller rent av,självgoda zigenarboningar i östeuropa….

    Gilla

   • TheMinimizer

    Ja, du har rätt, zigensk kultur ska det vara.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: