Iransk general dödat i Syrien av Israel


MELLANÖSTERN. En iransk general som dödades i ett israeliskt flyganfall i Syrien var inte det avsedda målet och Israel trodde de attackerade vanliga gerilla-soldater enligt en israelisk säkerhetskälla.

Den israeliska källan, som inte identifieras eftersom Israel inte officiellt har bekräftat att anfallet genomförts eftersom Israel vill undvika en upptrappning med Iran eller den libanesiska gerillagruppen Hizbollah.

General Mohammed Allahdadi, iranska revolutionära gardet dödades med en Hizbollah befälhavare och son till gruppens tidigare militäre ledare, Imad Moughniyeh, i söndagens attack mot en Hizbollah konvoj på syriska Golanhöjderna.

Hizbollah, som backas upp av Iran och utkämpade ett 34-dagars krig med Israel under 2006, sade att sex av deras

Mohammad Ali Jafari

General Mohammad Ali Jafari

medlemmar dog i anfallet. Teheran har lovat att slå tillbaka. ”Deras martyrskap visar behovet av att hålla fast vid jihad. Sionisterna ska invänta förödande blixtnedslag” sade Revolutionära gardets chef General Mohammad Ali Jafari och fortsatte med att ”det revolutionära gardet har åtagit sig att förinta den sionistiska regimen och vi kommer inte att vila förrän denna symbol för förtrycket är helt bort från regionens geopolitik”

På frågan om Israel förväntade sig vedergällning av Iran eller Hizbollah svarar källan ”De kommer säkert att svara men det är rimligt att anta att ingen av sidorna vill ha en stor upptrappning”

Trupper och civila i norra Israel har förhöjd beredskap och Israel har placerat ut Iron Dome raketförsvarsenheter nära den syriska gränsen.

Vi trodde att vi skulle slå ut en fientlig fältenhet som var på väg att utföra ett angrepp på oss vid gränsen. Vi fick varningen, vi upptäckte fordonet, identifierade att det var fientligt och slog ut det. Vi såg detta som en begränsad taktisk operation och inte dödandet av en iransk general.

Israel har slagit till i Syrien flera gånger sedan starten av den syriska inbördeskriget. Oftast mot raketer avsedda för Hizbollah, Israels fiende i grannlandet Libanon.

Hizbollah och Iran slåss tillsammans med president Bashar Assads styrkor i den fyraårige syriska konflikten.

-Pettersson antar att det bara är det som fattas, att Iran, Israel, Libanon och kanske Jordanien och Turkiet också dras in i dårarnas krig så blir det riktigt livat…på gränsen till världskrig.

JP JP

 

 


2 responses to “Iransk general dödat i Syrien av Israel

 • Olli Rein

  Gick för att fiska abborre, kom hem med den fulaste fisk någon har sett

  Gilla

 • eugenecork

  …riktigt läbbigt, speciellt ifall Turkarna skulle ”tända snett”
  Turken har (jag för mig) den 3:e största och slagkraftigaste
  armen på klotet…så rätt P-son, man bävar inför blotta tanken!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: