Svenska muslimer spär på polariseringen


Religionsforskaren Sameh Egyptson, säger att svenska muslimer spär på polariseringen när de berättar om händelser i Sverige när de är på besök i andra länder.

Ett exempel som Egyptson tar upp är intervjun med Omar Mustafas (ordförande i Islamiska förbundet) i en arabisk tidning den 28:e december. Här påstår Mustafa att flertalet moskébränder i Sverige utförts av kristna emigranter från Mellanöstern. Andra moskéer har attackerats av muslimer med annan ideologi.

Egyptson påpekar här att Omar Mustafas ord skulle innebära att vi i Sverige nu drabbats av samma konflikter som de vi ser i Mellanöstern och att dessa ord kommer att trigga de religiösa motsättningarna i Sverige. I intervjun med Europress Arabia ljuger också Mustafa, när han säger att judiska synagogor tilldelas statliga pengar för att trygga säkerheten, samtidigt som moskéerna nekats detsamma. Ytterligare ett sätt att spela ut religiösa grupper mot varandra.

Ett annat exempel när al-Jazeera intervjuade Hassan Moussa (Svenska Islamiska Stiftelsen) i julhelgen. Moussa påstår i intervjun att vi sett början på ett folkmord av muslimer i Sverige. I intervjuer med andra muslimska medier upprepar Moussa dessa ord och skyller islamofobin på bl.a. den svenska skolan som inte ger rätt bild av Islam och svenska medier som enligt Moussa skyller alla brott och all terrorism på muslimer. Den svenska islamofobin skulle också vara del i en sionistisk propaganda.

Den 2:a februari har Alice Bah Kuhnke (Mp) bjudit in till överläggningar som ska motverka islamofobin i Sverige. Sameh Egyptson är rädd för att de muslimska församlingarna ska företrädas av personer som ovan nämnda Mustafa och Moussa. Rädslan ligger i att deras ord ger argument för islamistiska handlingar och att detta kan leda till en farligt och polariserande spel.

Källa: SvD

Besök gärna Egyptsons blogg där det finns annat intressant att läsa.


3 responses to “Svenska muslimer spär på polariseringen

 • Kalasbetalaren

  Det är fina saker vi köper till Sverigeistan. Snart kan man inte visa sig i utlandet utan att bli ihjälslagen bara för att man är svensk!
  Glöm inte att detta, liksom allt annat, bara är toppen på isberget!

  Gilla

 • Ådär Komdenja

  Inget nytt under solen. Lögnen är en del av islams arsenal, för att erövra världsherraväldet, läs Koranen. Rakt budskap från 600-talet, som gäller oförändrat än idag (och för evigt?) i sandöknens fantasideologi.

  Tror man på islam, kan man lika gärna tro på den forna uppfattningen att jorden är platt, och dessutom universums medelpunkt. Vilket bringades på fall, dock inte via Muhammeds påhitte-läror. Om denne arab ens existerat, det råder grundade tvivel.

  Gilla

 • Grune

  Religiösa motsättningar??? Religion står för 100% av alla krig som någonsin förekommit på jorden, så den skulle förbjudas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: