Jukeboxen33 responses to “Jukeboxen

 • Göran Andersson

  Tyvärr har Jukeboxen säckat ihop och topplistan gjort detsamma. Den tålde inte 3-4 versioner av The Rolling Stones enligt vad Olli Rein påstår.

  Gilla

 • Lena

  Nu kommer den verkligt förbjudna men hennes röst är helt underbar och idag så är den ”het” !

  Gilla

 • Lena

  Vilken framtidstro och enorm tillit vi hade i alla länder, jag var ofta i Italien, Frankrike och Holland inte en enda gång var jag som tjej hotad absolut aldrig, trots att jag ibland hade druckit för mycket vin. Tvärtom så var människor hjälpsamma om jag hade missat där jag skulle bo.
  Så sorgligt för unga människor idag att behöva vara rädda.

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Du är vad vi i Berlin kallade en ”echte pflanze”,precis som min tyvärr allt för tidigt avlidna hustru.Visst finns det många sköna minnen från olika delar av vår jord.Också tillfällen som jag än idag är övertygad om,att jag haft många skyddsänglar,liksom du tycks ha/haft.

   Gilla

   • Lena

    Då var min skyddsängel kanske som din hustrus mitt raka sätt, det lönade sig inte att diskutera det som jag var övertygad om, nämligen ärlighet och humor.

    Gilla

  • Lars Å Månsson

   @Lena:
   En låt som minner om svunna tider är denna,som du kanske hört i Holland ?

   För att riktigt försjunka i drömmarnas värld ´,har jag ett annat minne från denna låt:

   Gilla

   • Lena

    Tack återigen Lars vi har helt skamlöst ockuperat hela den här tråden det tycker vi är trevligt, lite mer sensuellt från där jag befinner mig nu, det är som du skriver på annat ställe ungefär det känns att åren rullar på, himmel vad det var längesedan.

    Gilla

   • Lena

    Lars Å Månsson
    Livet före och nu med islam, länge leve Woodstock.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Woodstock

    Gilla

   • Lena

    Lars Å Månsson
    Hoppas att du inte har hunnit att uppsöka sovkudden, en härlig kille med positiv musik han lär ha en sommarstuga i Sverige, ja vi var ett fint land en gång !

    Gilla

 • Olli Rein

  Lars Å Månsson, 1949 är ett bra år. Inga krig och inga mussar. 2049 är striden i Norden kanske slut, kanske inte. Men mussarna ska få kämpa för att stjäla våra länder, det lovar jag.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  @Lena
  Andra sidan Sundet är fortfarande en helt annan värld ! Luften är lättare att andas och gemytet är bättre …Minns du denna gamla Nyhavn,och denna kändis ?

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Börjar bli lite senil….Glömde ju lägga in länken:

   😉

   Gilla

   • Lena

    Tack Lars jag började undra om det var jag som inte hängde med. Visst på Vingården så svängde det och det var så rökigt och härligt.

    Gilla

 • Olli Rein

  Ett ärligt tack till Lars Å Månsson och er alla andra som hjälpt till med att ett alldeles utmärkt musikinlägg, som födelsedagsbarnet säkert skulle ha gillat. Fats finns förstås också bland mina låtar i Tre skivor till kaffet, men inte med exakt samma låtar, och inte lika bra får jag lov att konstatera, men ni var ju fler än jag ensam. Att liva upp den här sidan med lite musik, var ett bra initiativ och jag tackar er alla på Fats Dominos 87-årsdag, på hans vägnar.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Tänka sig att Putte har sjungit in denna på en Video…Han verkade ju inte alls var sååå ond,som svenska/västerländska propagandapressen påstår !
  Tvärtom tyckte jag att han var som folk är mest,på ett party…. 🙂

  Gilla

 • Albin

  Tack för den, Lars, den var utomordentligt härlig att lyssna på min farsa gillade Fats, men jag hade glömt hur han lät, en annan farsan gillade var Jerry Lee Lewis.

  Gilla

  • Olli Rein

   Albin. Jerry Lee Lee Lewis var bra men alkoholiserad. Trots detta lever han än. Han kanske har fått en ny lever. Han finns också bland mina Tre skivor till kaffet, men relativt långt ned på listan. Det mesta jag har om honom är dessutom från filmen om hans liv.

   Gilla

 • Lars Å Månsson

  @Lena
  ”ain`t that a shame” var hans låt som slog stort 1949,och som över en natt gjorde honom bekant över hela södern…Har haft nöjet se honom i Livekonserter otaliga gånger.Den kanske mest sensationella var väl någon gång på 80-talet i Åhus Folkets Park.(av alla platser)
  Den festligaste var i Waldbühne Berlin där c.a 20.000 svängde med i musiken.

  Gilla

  • Albin

   Att dansa är en glädje, jag kommer att dansa även om jag skulle hamna i en rullstol på äldre dar

   Gilla

   • Mr Q

    Enligt koranen får väl inte du dansa ?

    Gilla

   • Albin

    Mr Q, Har vaknat, synd du gör dig bäst när du sover eller kollar på TV. Du tror att mobbare har nåt att tillföra, det har de ej, bara klagomål och en känsla av att vara kränkt.

    Gilla

 • Lena

  Lars Å Månsson
  Trevligt med jazz på lunchen, tycker mig känna igen ”sundets pärla” före ”knutpunkten”. Citykällaren hade en duktig pianist som spelade dagligen i den mysiga lokalen.

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   @Lena
   När man hör denna typ av musik,inser man hur tiderna har förändrats.Gamla Hillerströms Musikhandel med sina dåtida 78:or.
   Långt innan EP och LP ens var uppfunna…Där satt man som ung vid skivdisken,och drömde sig bort till fjärran länder.Den låt som sedermera blev hans kanske största hit var ju Blueberry Hill.En låt jag dansat till otaliga gånger.

   Gilla

   • Lena

    Trevliga minnen och om jag inte minns fel så hette musikaffären på min tid Hefoma vi från ”lumpan” gjorde visiter där före ”fahlmans” eller ”kafferepet”innan vi gick genom ”vikingsbergsparken” ( i den parken då var det enda skrämmande någon stolle som ville visa ”klockspelet”) till våra trygga och stabila hem.

    Gilla

   • Lena

    ”Våra trygga och stabila hem” vi hade en mor och en far så underbart !

    Gilla

   • Lena

    Lars Å Månsson
    Det här är riktigt roligt, ”Blueberry Hill” med sång av en som är president i världens största land.

    Gilla

  • Albin

   Alias Lena , min morsa pratade om Stampen i Stockholm.

   Gilla

   • Mr Q

    Änkornas paradis !

    Gilla

   • Albin

    Alias Mr Q, En del tycker att men skall ignorera mobbare, andra tycker att man skall bekämpa dem, själv registrerar jag att de finns. Samtidigt som Fats ljuder i mina lurar.

    Gilla

   • Lena

    Albin
    Har besökt ”stampen” en gång under mina år och de är många, vill minnas att det var skön musik. Min huvudstad var alltid Köpenhamn, där jag kände de flesta jazzklubbarna även Helsingör hade sitt jazzhak. Andra sidan sundet …….där var världen !

    Gilla

 • Lars Å Månsson

  Idag firar min ungdoms idol sin 87:e födelsedag…Fats Domino som slog igenom 1949,blev den artist som jag fastnade för i början av 50-talet.Långt innan han ens var känd,eller bekant för dåtida Sveriges statsradio.
  Skälet till denna min upptäckt av fjärran US-musik,utförd av en nigger,var en lite äldre kompis som jobbade på en musikaffär.När vi hade håltimmar på läroverket spatserade jag iväg till skivbutiken,för att lyssna till olika musikriktningar.
  Skulle det nu vara någon annan i landet som redan hört Fats kan ni ju undvika höra den länk jag lagt in….Ni andra kan ju få ett smakprov från gångna tider:

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: