Odiplomatisk diplomat

UTRIKES. Våt utrikesminister Margot Wallström (S) påstår att Israel håller en ton som går över alla gränser och säger ”Det är inte acceptabelt hur de har pratat om oss och om alla andra och det finns en väldigt hård och oförsonlig ton”

Detta säger alltså en svensk utrikesminister i en regering som redan i regeringsförklaringen talade om att de som första EU-land skulle erkänna ”staten” Palestina. Ett ”land” som i sina stadgar har som mål att utplåna Israel och kasta judarna i havet.

Wallström själv kanske inte är rätt person att kritisera andra för ordval och ton. I DN-intervjun säger hon att Israel uppträder ”oerhörd aggressivt”.

  • Rysslands beteende i Ukraina betecknar hon som ”aggressivt”.
  • Den brittiske UKIP-ledaren Nigel Farage avfärdar hon som ”en avskyvärd person”.
    Om det Isaac Bachman, den israeliske ambassadören i Stockholm, har lagt ut på Facebook säger hon att ”det går över alla gränser”
  • Hon bjuder på dadlar hon fått från Egyptens ambassad i julklapp och säger att palestinierna är glada och att deras ledare är en moderat kraft…

-Pettersson tror att med en sådan topp-diplomat så jublar islamisterna i Sveriges regering och runt om i världen men hon lär knappast förbättra läget för Sverige och svenskarna som är hennes jobb…

12 thoughts on “Odiplomatisk diplomat

  1. För Schweiz del räcker det nu med EU,och deras politik. I går lämnade man den hittillsvarande bindningen av sin CHF med Euron.I praktiken är detta ett klart bevis för,att man i alplandet ser vart hela Europa är på väg,
    Idag sjönk Euron till lägsta nivå någonsin.1,15 mot USD ! För ett halvår sedan låg kursen kring 1.40,alltså en försvagning med motsvarande c:a 2,50 omräknat i svenska Kronor !

  2. Hoppas att någon i Israel läser detta och kan bifodra det till israelerna.
    Jag skäms som svensk att vi sviker er och vill be om ursäkt för att Sverige har blivit så sjukt att vi måste gå islamisterna till mötes, för att bita sig fast vid makten med hjälp av deras röster!

  3. När ska människorna i regeringen inse att de inte är ett föredöme för omvärlden? Genom finter och maktmissbruk har de upphöjt sig själva och satt demokratin ur spel.

  4. Har alla fruntimmer i regeringen fått fnatt? Wallström (och Löven) har verkligen gått över gränsen med att enväldigt erkänna Palestina. Det borde om inte annat ha tagits ett majoritetsbeslut i riksdagen om detta. Nu får hela svenska folket skämmas pga henne. – Bra att Israel markerar så starkt.

  5. Jäkligt farlig person som kör en egen agenda, att lyssna på folket är inte dagens politikers starka sida.

    • Inte stabilt att med en promilles framgång i valet ignorera samarbete med Alliansen i denna tunga fråga.

      Hon påstår att hon sår fred men hon kommer att skörda krig.

  6. Herrar brukar ju gilla blondiner, sägs det….. Och Löfven får väl ändå räknas till det manliga släktet.

  7. Att inte Lövén inser att han inte klarar av att sitta i en regering tillsammans med en massa klantarslen och tar sin mats ur skolan.

    • Märkligt att regeringens enda person som förutsades vara en riktig stjärna, klantar till det t o m värre än svetsarlärlingen.
      Det spelar tydligen ingen roll varifrån man rekryterar, EU, facket eller näringslivet, så underträffar dessa personer alla förväntningar.

      Att inte inse att Israel skulle markera är ju fullständigt naivt.

  8. Israel agerar helt korrekt och har mitt fulla stöd.
    Tur att vi inte har något försvar hon kan missbruka.

Kommentera