Islamister planerade storskaligt terrordåd

ISLAM. Belgisk polis avvärjde i går ett hot om ”omfattande attacker” i landet, sedan man på torsdagskvällen slog till mot en rad misstänkta terroristceller. Vid en polisinsats mot en lägenhet i den östra staden Verbiers dödades två misstänkta terrorister och en skadades, uppgav Eric van der Sypt, talesman för den belgiske federala åklagaren, vid en presskonferens.

Enligt van der Sypt hade polisen bevis på att det i lägenheten fanns en aktiv terroristcell som planerade terrorattentat liknande dem i Paris förra veckan. Gruppen ska bland annat ha planerat att slå till mot polisstationer i landet inom en snar framtid.

De misstänkta terroristerna öppnade eld mot polisen i flera minuter i samband med polisinsatsen, men inga poliser skadades.

Enligt uppgifter var terroristerna återvändande IS-terrorister.

-Pettersson vill påpeka att detta har givetvis inget med islam att göra, utan det är bara enstaka terrorister som skjuter journalister i Paris, som halshugger biståndsarbetare i Syrien, som kidnappar skolflickor i Nigeria, som bombar kyrkor i Irak, som avrättar turister på Bali, som skjuter raketer mot civila från Gaza och som försöker bygga atomvapen i Iran.

Det är bara några få extremister som heter ISIS, Boko Haram, Hamas, al-Shabab, al-Qaida, Hezbollah och har många andra namn.

Terrorismen har absolut inte något med islam att göra. Inte mer än vad nazismen hade med nazism att göra. Nazisterna var bara några få, enstaka extremister och majoriteten av tyskarna var hyggligt folk…

BBC

2 thoughts on “Islamister planerade storskaligt terrordåd

Kommentera