Ett löfte

Löftena duggar tätt från regeringen.

Nu lovar arbetsmarknadsminister att samtliga asylsökande ska ha ett jobb inom max två år. ”Vi måste använda kompetensen på rätt sätt”, är hennes grundtanke.

Idén är givetvis bra, eftersom ingen arbetsför person i arbetsför ålder ska ges rätten att leva på skattefinansierade bidrag i år efter år. Det gäller såväl infödda svenskar, som invandrade och nyanlända. Sedan kommer dock problemen för Ylva.

Idag ligger arbetslösheten på 8,1%, vilket i antal innebär cirka 380 000 personer.

Det är ingen hemlighet att ett stort antal av de som kommer till Sverige som asylsökande är lågutbildade, många saknar helt utbildning, många har ingen arbetslivserfarenhet, många är analfabeter och många har språkbekymmer och kan inte ens klara sig på den enklaste engelskan.

De kommer till ett land som i decennier utlovat generösa bidrag och en total kravlöshet. De kommer till ett land där allt fler av de enklare jobben försvunnit till lågkostnadsländer. De kommer till ett land där det krävs allt högre utbildning, även för de enklare jobb som fortfarande finns kvar. De kommer till ett land där pengarna för nya satsningar är slut. De kommer till ett land som krisar allt mer.

Nu lovar dock regeringen, via Ylva Johansson (S), att samtliga som söker sig till Sverige ska ha ett jobb inom två år. Migrationsverkets prognos säger minst 100 000 asylsökande plus lika många anhöriga, inte bara i år, utan under år efter år och löftet från Socialdemokraterna är att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU 2020, dvs. om fem år.

Under dessa fem år måste alltså regeringen skaka fram i runda slängar 500 000 nya jobb och då talar vi bara om de som ska ges till nyanlända. Utöver detta återstår ett annat problem, nämligen de cirka 380 000 som redan idag saknar ett arbete att gå till.  Idag hamnar allt fler svenskar i långtidsarbetslöshetens hopplöshet, allt fler sitter med meningslösa FAS 3-jobb och framför allt är det våra ungdomar so hamnat i kläm. Lägg också till att både socialister och borgare vill se att vi svenskar jobbar allt högre upp i åldern.

Ylva Johansson tror dock hon har hittat en lösning. Det första steget är att tillsätta en grupp med sju personer som ska samordna olika instanser i samhället, samordningen mellan olika myndigheter ska förbättras, svenskaundervisningen ska intensifieras, kommunerna ska tvingas ta emot nyanlända.

Nu återstår det för regeringen att skaka fram pengar. Vi läste igår att statens underskott är långt högre än väntat, att Sverige har svaga finanser och att det inte finns pengar till reformer. Mardrömmen för skattehöjarpartier som S och Mp, är att höjda skatter skrämmer bort arbetsgivare från Sverige och utländska investerare att satsa. Höjda skatter på inkomster gör också att den så viktiga konsumtionen minskar och därmed påverkas både handeln och andra näringar som är beroende av att vi svenskar och utländska turister besöker deras anläggningar.

Glöm nu inte. 2020 LOVAR Socialdemokraterna att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet. Jag glömmer inte.

Källa: SvD

Apropå regeringslöften. Minns ni Gustav Fridolins löfte om att rädda skolan inom 100 dagar. Det gick inte så bra, tiden har gått ut och nu har en ny räkning påbörjats.

24 thoughts on “Ett löfte

  1. Två (2) år för en sosse i toppskiktet kan betyda 20 år eller 200 år eller en sten i skogen, dessutom har vi 87% av väljarna som glömmer fort och eller som inte förstår eller kan ta till sig logik.

  2. ” Jag är inte bunden av decemberöverenskommelsen”

    ”Det blir allt tydligare i svensk politik att det strävas efter att ge allt svagare
    minoritetsregeringar stöd på bekostnad av att söka breda majoritetslösningar i Sveriges riksdag.

    Motiv? Det ska inte vara så svårt att regera Sverige, och det ska råda politisk stabilitet i landet. Dessa motiv måste dock rannsakas noga.
    Ska det verkligen vara lätt att regera Sverige och stifta lagar som folket sedan är skyldiga att följa? I en diktatur är det en eller några få som bestämmer. Där är det lätt att snabbt kuva folket med ”lagar”.

    I en demokrati är det majoriteten som bestämmer över minoriteten. Här går lagstiftningsprocesser långsammare, och är förhoppningsvis därför mera genomarbetade och förankrade hos flertalet. I ett ännu friare samhälle styr var och en mera över sig själv och lagar som alla ska följa begränsas till ett minimum.

    Vilket system är att förorda? För mig som moderat är svaret en demokrati där varje lag som stiftas noga övervägs för dess berättigande, att den inte på ett otillbörligt sätt drabbar en minoritet men också har en tydlig majoritet i den representativa demokratin bakom sig.”

    Läs mer från moderata riksdagsledamoten Finn Bengtsson . Som är en av få riksdagsledamöter, som verkligen tar avstånd från den horribla och odemokratiska DÖ.

    Heder åt honom.

    Här är hans dagsaktuella debattinlägg från Dagens Industri,

    http://www.di.se/artiklar/2015/1/16/debatt-jag-ar-inte-bunden-av-decemberoverenskommelsen/

  3. Det finns diken att gräva.
    Vägar att bygga, spadar finns det och en spade är alltid en spade.
    Plocka äppelskruttar och cigarettfimpar.
    Bilar att tvätta.
    Ved att huggas. (här erfodras viss vana från dylika arbeten..)
    Röjning.
    Gatsopning.
    Snöskottning.
    Plocka blåbär och frusna lingon.
    Plantsättning.
    Städa offentliga toaletter.
    Laga och fylla på engångständare.
    Stoppa strumpor.
    Tvätta missfärgade underkläder.
    Måla staketet.
    Sälja synålar och strumpeband.
    Det finns hur mycket som helst att göra för dom importerade parasitgrobianer som vill och är kvalificerade vill säga, om dom nu inte redan är upptagna med andra och viktigare sysslor som att bränna bilar, misshandla pensionärer, plåga hundar och katter, inbrott och stölder, bedrägerier, terrorism, våldta kvinnor och barn, mord mm.
    MVH
    Janne

      • Ett hederligt arbete skall ingen någonsin behöva skämmas för, däremot att parasitera på andra människor är naturligtvis en styggelse och stor skam!
        MVH
        Janne

      • @Kalasbetalaren
        Förmodar att det inte inbegriper det sistnämnda som är det importerade slöddrets huvudsakliga näring. 😉

  4. Jag lovar att om jag får bli statsminister så skall sju klövern ställas inför rätta. Domen är redan klar. Utvisning för all framtid i tio tusen år, OK sedan skall alla barnen få kakor varje dag.. Smart = precis som en skalbagge eller hur ? Lika intelligent helt hundra % säkert. Se på stefan se på mona eller fredrik = hela denna grovt kriminella församling har inget att göra i Sverige. Stoppa alla bidrag till sjuans gäster så reser de hem omgående.

  5. Ta till vara på deras kompetens? Här blir det till att köpa in kameler dom kan fösa!
    Eller har dom tänkt att hyra ut dom som legosoldater?

  6. Undrar om inte Ylva har sprungit vilse i sagornas värld!
    Hon måste ha läst ”Kejsarens nya kläder” för många gånger!
    När skall våra underbara” politiker vakna?
    Det håller inte längre att berätta sagor för svenska folket längre!
    Ni är genomskådade!

  7. När makthavarna lovar nåt inom nån tid och det inte uppfylls, tycker jag att det ska avgå omedelbart utan avgångsvederlag.

  8. Jag har sagt det förr men det tål att uppprepas; väck liv i Arbetskommissionen. AK skapas vid första världskrigets utbrott för att möta den förväntade arbetslösheten. Nu blev det ingen ökad arbetslöshet men AK kom väl till pass under 1920-talet.

    Alla som inte kan försörja sig själva ”erbjuds” deltagande. Man kan skotta snö, röja sly eller klippa gräsmattor åt privatpersoner mot en symbolisk avgift., plocka skräp, gå ut med de gamla på hemmet, …, …. Detta har flera fördelar, dels får vi ut något för pengarna, grannar får lugna nätter och sist men inte minst kommer det att avskräcka de som hade räknat med sötebrödsdagar.

  9. När det gäller Fridolins löfte om skolan så KAN det ju vara så att han har gått i den svenska flumskolan och då är ju som bekant deras mattekunskaper inte så där värst fantastiska. Räkna till hundra Fridolin så får vi höra….

  10. En tanke som slog mig. Våra enkla okvalificerade jobb har ju exporterats till låglöneländer. Skulle man inte kunna erbjuda (tvinga) bidragssökande araber och afrikaner att flytta dit jobben finns?

    • När hade vi senast i Sverige så enkla okvalificerade jobb som varken krävde någon som helst utbildning, språkkunskaper i aktuellt språk och läskunnighet???

      • På statarsystemets tid kunde gamla gubbar få tjäna brödfödan med att hugga ved, bära in ved och bära in vatten.
        Detta arbete krävde nog bara ett par starka armar.
        Snöskottning för hand kräver heller ingen läskunnighet.
        Men dessa arbeten fasades ut för runt 70 år sedan.

      • Jag har arbetat som städare, konditoriarbetare och som styckare. Alla jobben utan formella krav på utbildning med det var ju 1972 då jag slutade grundskolan

Kommentera