Ett islamiskt kalifat i sju enkla steg mellan år 2000 och 2020


ISLAM. Fouad Hussein, en jordansk journalist skrev redan år 2005 om islamisternas framtidsplaner och långsiktiga mål. Han intervjuade en hel rad av al-Qaida medlemmar med olika ideologier för att få en uppfattning om hur kriget mellan terrorister och Washington skulle utvecklas i framtiden. Han skriver om terroristernas blindhet samt deras brutala målmedvetenhet. I sju faser hoppas terrornätverket att upprätta ett islamiskt kalifat som väst blir för svagt för att slåss emot.

År 2000-2003. Den första fasen kallas ”Uppvaknandet” – detta har redan genomförts och var tänkt att vara från 2000 till 2003, eller mer exakt terroristattackerna den 11 september 2001 i New York och Washington till Bagdads fall år 2003. Syftet med attackerna den 9/11 var att provocera USA att förklara krig mot den islamiska världen och därmed ”väcka” muslimerna. Den första fasen bedömdes av strateger och hjärnorna bakom al-Qaida som mycket framgångsrikt skriver Hussein. Slagfältet öppnades och amerikanerna och deras allierade kom närmare och blev ett enklare mål. Terrornätverk uppges också vara övertygade om att dess budskap nu kan höras överallt.

År 2003-2006. Den andra fasen ”Öppna ögon” är Husseins definition, den period som ska pågå fram till 2006. Hussein säger att terroristerna hoppas att göra västs konspiration medveten för den islamiska gemenskapen. Hussein anser att detta är en fas där al-Qaida vill att organisationen utvecklas till en rörelse. Nätverket rekryterar en bank av unga män under denna period. Irak ska bli centrum för all globala verksamhet, med en armé där och baser, förlagda i andra arabiska stater.

År 2007-2010. Den tredje fasen beskrivs som ”Som uppstår och står upp” och bör pågå från 2007 till 2010 med fokus på Syrien, profeterar Hussein, baserat på vad hans källor berättat för honom. De kämpande kadrarna är förmodligen redan beredda och vissa är i Irak. Attacker mot Turkiet och Israel förutsägs. Al-Qaida hjärnorna hoppas att attacker mot Israel ska göra terroristgruppen till en erkänd organisation. Författaren anser också att länder som grannlandet Irak och Jordanien är i fara.

År 2010-2013. Den femte fasen kommer att vara den punkt när en islamisk stat, eller kalifat, kan utropas. Planen är att vid den här tiden, mellan 2013 och 2016, har västs inflytande i den muslimska världen minskats och Israel försvagats så mycket att motstånd inte behöver befaras. Al-Qaida hoppas då att den islamiska staten kommer att kunna få till stånd en ny världsordning.

2013-2016. Den sjätte fasen anser Hussein att från och med 2016 och framåt kommer det en period av ”Total konfrontation” Så snart kalifatet har förklarats så kommer den ”islamska armén” att starta ”kampen mellan troende och den icke-troende” som så ofta har förutspåtts av Usama bin Ladin.

År 2016 och framåt. Den sjunde fasen är den sista etappen och beskrivs som ”Definitiv seger.” Hussein skriver att i terroristernas ögon, kommer resten av världen att bli slagen av ”1,5 miljarder muslimer” så att kalifatet utan tvekan kommer att lyckas. Denna fas bör slutföras senast 2020, även om kriget inte bör pågå längre än två år.

-Pettersson noterar att trots att det snart gått 10 år sedan planerna publicerades i Spiegel Online och de i stort sätt stämmer med det som hänt och händer så har inte regeringarna i väst reagerat. De fortsätter naivt att tro att det inte händer trots att det händer varje dag…

The Muslim Issue 


4 responses to “Ett islamiskt kalifat i sju enkla steg mellan år 2000 och 2020

 • Lars Å Månsson

  Att vi är på god väg mot vår egen europeiska undergång,märks tydligt i Tv-kanalerna…Mellan raderna framkommer att det funnits c:a 15-20 olika muslimska Jihadistangrepp över kontinenten,sedan dådet i Paris.
  Dessa mindre försök söker man dölja,och absolut inte sammankoppla med muslimerna…I Bryssel och Hamburg har man angripit tidningsförlag som publicerat ”Charlieteckningar”…Men moderatorerna försäkrar att sådana brand,handgranater,och allmän skadegörelse inte har sitt ursprung,i den enorma massinvasionen av Islamister att göra !
  Herrdj-lar finns de några förutom de själva,som tror på sin propaganda ?

  Gilla

 • BH

  Islamofobi? Fobi är en stark överdriven och ofta irationell rädsla för objekt eller situationer. Tror inte att redaktionen på Charlie Hebdo fann rädslan irationell eller på något sätt överdriven under deras sista stund. Alla fuldkomliga obegripliga våldshandlingar i profetens namn må vara nog så irationelle, men fruktan hos offer och åskådare är ganska påtaglig, och verklig.
  Måste vi vänta till en kompetent självmordsbombare röjer en gata i Stockholm innan etablismentet vaknar? Har det inte redan bevisats att det pågår ett krig om herreväldet i Europa, ett krig där fega krälande muslimer på måfå angriper försvarslösa obeväpnade mål. Mål som ingalunde medför nogon risk. Sedan måste vi lysna på en bibba av förklaringer, förnekelser, och rader av analyser om varför detta nu inte var sååå alvarligt, en isolerat händelse, alla muslimer är inte…. osv. Till och med hokus pokus imamer som bortförklara allt som iscenesatt av USA eller liknande vansinigheter, och vist skal vi ofra skattemedel för att förstärka trossamfunnen!
  Kärleksbomba gärna, handgranater och raketgevär eller några rejäla rörbomber skulle göra susen, sen kan vi ju alltid förneka att det överhuvudtagit nånsin har varit en moske där i gropen.

  Gilla

 • TheMinimizer

  Med tanke på att det gått femton av dessa tjugo år, är resultatet ganska klent. Inget nytt land har införlivats. Dock blir det kanske en ketchupeffekt.

  Gilla

 • TheMinimizer

  Hur förhåller sig denna 20-årsplan till MB:s hundraårsplan?
  Är det bara hastigheten som skiljer?
  Blir slutresultatet detsamma?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: