Sifo januari 2015


Sifo släpper idag sin nya opinionsmätning och trenden är tydlig.

Sossarna har slagit Moderaterna på fingrarna i.o.m. Decemberöverenskommelsen, men man vinner också väljare från Mp och V. Moderaterna fortsätter att tappa och Sverigedemokraterna når återigen en ny rekordnotering, 13,4% vilket är All Time High. Då ska vi ha i åtanke att Sifo tillsammans med Skop prickade in valresultaten för SD allra sämst, både 2010 och 2014.

En intressant notering är att SD i princip är ifatt M i två ålderskategorier. Bland män i åldern 50+ skulle 20,1% rösta på SD och 23,8% på M. Bland pensionärerna har SD stöd av 15,8% och M av 18,9%

Källa: SvD


5 responses to “Sifo januari 2015

 • Conny

  Hur skall vi rösta som ser hur 7-klövern ledda av Stefan Lukasjenko avskaffa demokratin?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Har sossen Carin Jämtin missat något? Så här säger hon efter den senast uppgången för S i Demoskops väljar undersökning.( Gäller nog även SIFO:s)

  Ökningen för Socialdemokraterna är statistiskt säkerställd och partisekreteraren Carin Jämtin jublar över de nya siffrorna.

  ”– Det är givetvis glädjande att vårt väljarstöd ökar. Väljarna uppskattar det ansvar Stefan Löfven tagit för Sverige i och med decemberöverenskommelsen.

  De ser också vårt pågående arbete för att få ner arbetslösheten, vända de sjunkande skolresultaten och förbättra den svenska sjukvården efter åtta år av misslyckade försök från den tidigare regeringen, säger hon.”

  Carin, regerar inte S+MP-regeringen med en Alliansbudget?

  Vilka är S-förslagen som har gett så snabba resultat?

  Gilla

  • Grune

   Carin Jämtin Måste vara riktigt sjuk som kan påstå något så idiotiskt som att Lövet tagit ansvar. Det ordet finns inte i hans vokabulär. Han är nog den minst ansvarstagande människan som finns innom Sveriges gränser.

   Gilla

 • Grune

  Var bara lugn SD kommer starkt på slutet och passerar 20% strecket.

  Gilla

 • Svensk lösen

  De som i dag skulle rösta på andra partier än Sverigedemokraterna är en del av problemet, vi som röstar på SD är en del av lösningen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: