Sifo januari 2015

Sifo släpper idag sin nya opinionsmätning och trenden är tydlig.

Sossarna har slagit Moderaterna på fingrarna i.o.m. Decemberöverenskommelsen, men man vinner också väljare från Mp och V. Moderaterna fortsätter att tappa och Sverigedemokraterna når återigen en ny rekordnotering, 13,4% vilket är All Time High. Då ska vi ha i åtanke att Sifo tillsammans med Skop prickade in valresultaten för SD allra sämst, både 2010 och 2014.

En intressant notering är att SD i princip är ifatt M i två ålderskategorier. Bland män i åldern 50+ skulle 20,1% rösta på SD och 23,8% på M. Bland pensionärerna har SD stöd av 15,8% och M av 18,9%

Källa: SvD

5 thoughts on “Sifo januari 2015

  1. Har sossen Carin Jämtin missat något? Så här säger hon efter den senast uppgången för S i Demoskops väljar undersökning.( Gäller nog även SIFO:s)

    Ökningen för Socialdemokraterna är statistiskt säkerställd och partisekreteraren Carin Jämtin jublar över de nya siffrorna.

    ”– Det är givetvis glädjande att vårt väljarstöd ökar. Väljarna uppskattar det ansvar Stefan Löfven tagit för Sverige i och med decemberöverenskommelsen.

    De ser också vårt pågående arbete för att få ner arbetslösheten, vända de sjunkande skolresultaten och förbättra den svenska sjukvården efter åtta år av misslyckade försök från den tidigare regeringen, säger hon.”

    Carin, regerar inte S+MP-regeringen med en Alliansbudget?

    Vilka är S-förslagen som har gett så snabba resultat?

    • Carin Jämtin Måste vara riktigt sjuk som kan påstå något så idiotiskt som att Lövet tagit ansvar. Det ordet finns inte i hans vokabulär. Han är nog den minst ansvarstagande människan som finns innom Sveriges gränser.

  2. De som i dag skulle rösta på andra partier än Sverigedemokraterna är en del av problemet, vi som röstar på SD är en del av lösningen.

Kommentera