Iran då och nu

Sidorna beforethechador och pagef30 visar lite bilder från Iran innan den islamiska revolutionen tog stryptag på nationen.

Här är två exempel på hur det såg ut…

Skärmklipp

2

 

Det finns också en film som visar hur det en gång var.

Sedan klev islam in på scenen och kanske jag har fel, men nog tror jag att kvinnorna kände sig friare då än vad de gör nu.

p1030355

 

12 thoughts on “Iran då och nu

  1. Samma har hänt i Egypten, Syrien, Irak, Afganistan..mm. Allt hände 80-90 talet och blev värre så det kan gå fort. Det är som virus eller cancer. Idag har vi ju svenska kvinnor som säljer bort sin frihet och konverterar och svenska män likaså. Männen offrar ju inte bort mkt men ändå. Det båda offrar iaf är sitt IQ först och främst.

  2. Samma bilder har visats från t ex Egypten. Fast där kan man kanske hoppas att renrakade Sisi går åt rätt håll.

    Jag kan inte fatta att som i Iran, välutbildade kvinnor och män låter sig förpassas så långt tillbaka. Men jag vet att många kvinnor protesterar där.

  3. Och denna utveckling demonstrerar unga tjejer i Sverige för att få! Jag undrar faktiskt hur det är ställt! Kärleksbomba mosken, som står för det ultimata kvinnoförtrycket.
    Snälla, nyp mig i armen, jag måste leva i en mardröm!

    • Unga tjejer växer snabbare än unga pojkar därför att de skall kunna befruktas snabbare och under längre tid. Detta inkl. långsamt växande hjärnor är genom årtusenden framavlat. Det är bla därför vi har alla dårar som kallas vänsterfeminister, hjärnans utveckling har helt avstannat pga av felaktig avel.

  4. Ni minns kanske Povel Ramels naturbarn som 1957 klagade över dumma turisters oförmåga att ta seden dit de kom:

    Turist visa oss ingen respekt,
    även anmärka på klädedräkt.
    Förr man visar sig som man vill,
    nu stänga in och täppa till!”

  5. Dom har det som de förtjänar.
    Dom valde själva att kasta ut Schahen och ta emot och ayatollan.
    Han steg ned ifrån planet och hyllades som den nye guden.

    • Om Shahen inte sålt sitt land och folk till amerikanerna hade kan säkert haft en chans att regera längre. Den reaktionära islamistiska revolutionen var till stor del vad folket ville, och så länge du inte har problem med total islamism så är Iran idag ett fungerande samhälle.

      Något som knappast kan sägas om de samhällen som bestämde sig för att alliera sig med väst och blev förrådda av amerikanarna. Bra exempel på dessa är Irak, Egyptien, Libyen och Syrien.

      Det är beklagligt att kvinnor ska tvingas klä sig på detta vis, men deras ledare har hållit sina landsmän utanför krigen och eländet de senaste decennierna.

      • Det finns sanning i det du säger och att de slapp krig men i vilken bekostnad?! och ”ett fungerande samhälle” för vem?! Iranier fyller alla jordens kontinenter och är på flykt. Sedan saudiaarabia, jordanien,Förenade Arabemiraten, Qatar, Oman..mm. I princip alla gulfländer är allierade till USA och England från dag ett och se hur deras länder ser ut och jämför med Iran. Det handlar också om investering och klokhet. Sedan när det gäller kvinnors frihet är det ju en annan femma.

    • Många längtade bort från väst och ville hitta sina rötter. Det blev en muslimsk väckelse i den delen av världen under början 1980- talet. Inte min ide, det är från forskning om islams utveckling. Även moderna affärsmän och unga välutbildade i storstäderna klär sig muslimskt och lever enligt islam. Det är inte ett tvång för dem.

      Men de får stanna där, vi ska inte ha islam i väst. De har så många länder att leva i, vi svenskar bara ett. De identifierar sig med islam, jag identifierar mig som svensk. Det fulaste som finns idag, jag är därmed rasist i pk-ögon. Något är helsjukt!

      • Problemet är att det finns etniska svenskar som anslutar sig till eländet. Detta trots att vi ex-muslimer har varnat Sverige och väst för dessa som vi flytt ifrån. Men vi blev ignorerade och idag är vi rädda för att prata för att bli kallade för islamofober och rasister. Ja även vi som är ursprungligen araber och har varit muslimer. Vi känner att Sverige och västvärlden har svikit oss som sökte skydd här men också har de svikit sig själva och sina värderingar. Idag har vi vänster mot oss och alliansen och socialdemokraterna har aldrig lyssnat. Muslimer hatar oss och kallar oss rövslickare som försvarar demokratin i väst, förrädare, och hotar oss. SD verkar gilla oss men endast när vi attackerar islam men sedan när det kommer till kritan så är vi ändå invandrare och oavsett om vi vill ha Sverige svenskt mer än svenskarna så duger vi inte. Jag återkommer till vårt problem vi ex-muslimer och det är svenskar som konverterar hela tiden till islam. Allvarligt, vad är det för fel på dessa människor? att frivilligt välja det här som vi nästan förlorade våra liv för att undvika. Du är inte rasist när jag läser den kommentaren du skriver här och nu. Och jag håller med dig till 100. Jag kommer själv från ett land där jag sakta men säkert såg förvandlas till något till slut inte kunde kännas igen. Turkiet står på tur nu, det är bara att vänta och se.

  6. Bilderna på filmen måste varit tagn minst 50 år före Muhamed. Har dom slut på färgburkarna där so kan säkert Colorama skicka dit några.

Kommentera