Kyrka ska byggas i Turkiet – första gången på 90 år eller på 562 år

ISLAM. Smaka på rubriken från PK-media, den första kyrkan på 90 år, men det hade lika gärna kunnat stå den första kyrkan på 562 år. Anledningen är att det moderna Turkiet bildades 1923 men innan dess tillhörde landet det Osmanska riket eller som det också kallades det Osmanska Imperiet eftersom det var mycket större än dagens Turkiet.

Armenier tvingas bort 1915
Armenier tvingas bort 1915

Det är den första kyrkan som byggs sedan republiken Turkiet bildades 1923. Kyrkor har blivit restaurerade och öppnats på nytt för allmänheten, men ingen ny kyrkan har byggts förrän nu.

Det finns bara cirka 100.000 kristna kvar i Turkiet bland en nästan uteslutande muslimska befolkning på 80 miljoner. Kristna och andra religiösa minoriteter får utöva sin religion, men de diskrimineras ständigt. Den kristna ortodoxa kyrkan får inte utbilda sina präster, till exempel, och utländska präster har svårt att få arbetstillstånd.

Hela området var en gång kristet, liksom Mellanöstern och Nordafrika innan det erövrades av muslimer.

Staden som idag kallas Istanbul var kristen i tusen år innan den erövrades av muslimerna år 1453. Konstantinopel var var Europas största och rikaste stadsbildning under de följande tusen åren med över en miljon kristna medborgare.

Man kan undra vart alla dessa, många miljoner kristna har tagit vägen. Bland de mest kända något så när moderna händelserna är folkmordet av kristna på omkring en miljon armenier och hundratusentals assyrier, syrianer och kaldéer. Massmorden utfördes genom tvångsdeportationer, avrättningar, massakrer och framkallad hungersnöd. De flesta offren dödades under åren 1915-1916. Riket tömdes i stort sett på sin kristna befolkning.

Efter erövringen av Konstantinopel fortsatte muslimerna norrut och stoppades först år 1683 vid slaget om Wien. Annars kanske vi alla ha varit muslimer idag, men ni ska inte tro att de gett upp. Muslimerna har bara ändrat taktik.

I Europa har minst 150 kristna kyrkor nyligen förstörts av muslimer, om detta är det helt tyst i PK-media.

200 miljoner kristna fördrivs och mördas idag i 35 muslimska länder. Om detta är det tyst i PK. På sin höjd kan de lite lojt förklara att ISIS och de andra mördargängen inte är riktiga muslimer eller det riktiga islam. De snackar skit.

Vi har lärt oss mycket om de oerhört grymma kristna korstågen men väldigt lite om muslimernas, Jihad – det heliga kriget, som är mycket, mycket värre och fortfarande pågår.

En spännande historia som visar hur långt norrut muslimerna var är Slavräden år 1627.

Men om sådant har PK inte tid att rapportera, de har nog om kränkta muslimer i Sverige…och nu kan vi se hur bra islam är. Titta bara, det ska bygga en kyrka i Turkiet!!!

Förresten ni vet väl att Tomten kommer från Turkiet, och han är garanterat inte muslim…

7 thoughts on “Kyrka ska byggas i Turkiet – första gången på 90 år eller på 562 år

 1. Vad skall den kyrkan användas till? Att undervisa i kristendom är icke tillåtet i Turkiet. Måste vara en taqqyiah-lögn, som brukligt i sunnitiska bluffkretsar.

 2. I dagens östra Turkiet (historiska Armenien i några tusen år innan Turkarna kom från central asien) fanns det över 2 tusen Armeniska kyrkor. Idag är det 6st kvar och de används som soptipp eller djurhållningslokaler av Turkarna. Sverige, snälla, VAKNA!

  • Det finns en anledning till att historia och religionsundervisning i Sverige underprioriterades, upplysning är farligt när makten önskar mer makt, tack för din upplysning.

   • 87:an måste vakna och förstå att SOCIALDEMOKRATERNA bedriver en muslimsk röstimport men de har inte förstått konsekvenserna fullt ut.
    IB/Expo gav order till Röven att erkänna Palestina vilket gjordes direkt efter valet utan debatt. Regeringen skänkte också 1,5miljarder kronor till massmördaren och terroristen Abbas.

 3. Klockren analys! Dom är smarta muslimerna, bygger vi en kyrka här kommer vi att få bygga hur många moskeer vi vill i väst! Som grädde på moset kommer dom kristna att samlas i kyrkan, så att det blir lättare att samla ihop dom, när dom skall halshuggas!

Kommentera