Debatt om islamofobi


Igår debatterade civilminister Ardalan Shekarabi (S) och Mohammed Kharraki (Islamiska förbundet) islamofobin i Sverige.

Så mycket debatt blev det inte, utan mer en manifestation för att islam ska få en särställning i samhället. Shekarabi, själv från ett muslimskt land och företrädare för ett parti som öppet flirtar med muslimer. Kharraki, företrädare för ett förbund som terrorstämplats av Förenade Arabemiraten och kopplats samman med islamister, och som under sin tid som ordförande för SUM, bjöd in homofientliga antisemiter som föreläsare. Lägg därtill en programledare som får betalt för att inte ställa de svåra frågorna och som inte får belysa baksidorna av den religion som ställer till med mest oreda världen över.

Nej, någon debatt var det inte tal om, men det som sades borde få många att reagera.

Vad är det egentligen Kharraki säger i programmet?

Han hoppas att ”de fasansfulla attackerna” mot moskéer ska skapa en reaktion och att hela samhället nu ska lyssna på muslimerna. Kharraki vill också att den nya regeringen ska lägga kraft på att lyssna och se problemen som muslimerna utsätts för. Kharraki menar också att politiker, poliser och andra aktörer ska hjälpa till i områden där moskéerna inte räcker till och att barnen redan i skolan ska lära sig mer om islam för att komma bort från de fördomar som finns. Han menar också att våldet mot muslimska kvinnor ökar och att det våldet ökat sedan valet 2014. Media ska också ta ett ansvar, bl.a. genom att inte rapportera negativt från Syrien/Irak och inte heller att syna svenska moskéer närmare och här ger Kharraki exemplet att media påtalat att moskéer utgör en rekryteringsbas för organisationer som lockar unga muslimer att bli jihadister. Media och politiker ska inte längre få använda generaliserande termer och ett språk som kan skapa nytt bränsle till islamofobin.

Ser ni också undertonen i det som Mohammed Kharraki säger i ”debatten”?

Journalisterna ska inte längre ges tillåtelse att granska islam, muslimer och moskéer. Rättsväsendet och våra politiker ska inte försvåra för muslimer att utöva sin religion och bära religiösa symboler i vardagen och yrkeslivet. Barnen ska lära sig mer om islam redan i skolan. Regeringen ska särbehandla muslimer och ta större krafttag mot islamofobin, för inte har vi sett samma reaktioner och krav på antisemitiska eller anti-kristna strömningar i vårt land? Kharraki säger också indirekt att antalet moskéer inte räcker till och att många av de som finns är för små. Vad han syftar med det förstå vi alla. Våldet mot kvinnor i slöja ska dömas hårdare, men frågan är vem och vilka som utsätter muslimska kvinnor för våld? Indirekt pekar också Kherraki ut SD:s valframgångar som orsak till muslimers utsatthet.

Lyssna på Kharraki och debatten som varit den senaste veckan och ni inser snart att det mesta går enligt planerna. Ni har säkert sett alla videoklipp på Youtube, där muslimska företrädare säger att islam ska ta över världen och att detta redan sker. Titta också på den norska dokumentären Det muslimska brödraskapet, den svenska Slaget om muslimerna eller den brittiska Undercover Mosque, så förstår ni vad som är på väg att ske i Sverige.

Till Kharrakis stora förfäran finns internet och på internet kan man dagligen se verkligheten bakom islam och varför islamofobin växer runt om i världen. Fråga Kharraki, Shekarabi och SVT:s programledare varför det är just i muslimska länder det ständigt råder problem, varför flyktingströmmarna ständigt rör sig från och inte till muslimska länder och varför just muslimer utgör så stora problem i det västerländska samhället?

På en sista fråga till civilminister Shekarabi där programledaren påtalar att det inte bara är moskéer som utsätts, utan också synagogor och kyrkor, såg Mohammed Kharraki så här intresserad ut.

Skärmklipp

Se ”debatten” i Aktuellt (börjar 08:42), men dessförinnan kan ni se inslag om bussflyktingarna i Östersund och båtflyktingarna på Medelhavet. Det är mycket nu.


18 responses to “Debatt om islamofobi

 • Skydda moskéer | Petterssons gör skillnad

  […] mot muslimer ska bestraffas hårdare och för en vecka sedan kunde vi i en debatt i Agenda höra Mohammed Kharakki säga att svenska journalister inte ska rapportera om händelser där muslimer är i blickfånget […]

  Gilla

 • Erik Johansson

  När en muslim talar om att ”värna religionsfriheten”, så blir man på samma gång full i skratt och lätt illamående..

  Gilla

 • Leif

  som sagt var; det är ideologin som skrämmer.

  Gilla

 • Joy

  Våldet mot muslimska kvinnor har ökat? Ja, de egna ger sig på kvinnorna, det hedersrelaterade våldet har förmodligen ökat, även om jag inte är uppdaterad på just det nu. Men jag har inte sett eller hört om någon ökning av svenskars våld mot muslimer. Någon annan, svenskvänlig person, som kan förklara hans, i mina öron, rena överdriften och lögnen?

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  @Lena
  Det som förvånar är,att dessa afrikanska negrer har sådant kapital att tillgå att de kan betala 100.000 SEK,för en Kryssnings-biljett !
  Vidare har jag funderat över hur dumma/naiva landets svenska importörer är.Tydligen kan de inte skilja en svart neger från en smutsig Arab !

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   I Berlin jublar man över dessa berikande negrer fån Sierra Leone…
   Sedan länge har man iordningställt enorma salar för att taga emot Ebolasmittade.
   I dag landade ett misstänkt fall på Tegel som möjligen kan vara smittad.Flera försök att importera den moderna ap-sjukdomen till Tyskland,har hittills misslyckats.Nu hoppas man på ett positivt fall.

   Gilla

   • Lars Å Månsson

    Min sista mening kan verka lite märklig…Men i Tyskland söker man överträffa andra länder med sin godhet..
    Dessutom kan man forska i denna afrikanska sjukdom,som har uppkommit genom att konsumenterna äter apor o.flygande hundar.

    Gilla

 • angelicaplacet

  Ja,dom små små stegen vart efter som till islamiseringen av Sverige i ideologins namn.Vi får aldrig glömma bort att Islam är det största hotet mot västvärlden vad än andra säger och påstår.

  Gilla

 • elaka gubben

  Jag tron att det inte var så många som tog del av detta
  för svenskarna i allmännhet anser att TV skall vara
  underhållning och om det inte är underhållning byts
  det kanal.
  Däremot tittas det på TV nyheterna och allt som sägs
  där är asolut sanning och kungsord,för det har dom
  sagt i TV nyheterna heter det.

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Allt som skrives på STATS-TV`s Text är absolut inte sant…
   Det nya spökskeppet som jag nämnde om igår har nu nått Italiensk hamn.Skulle egentligen till Frankrike men besättningen hoppade av !
   Det märkliga är nu att man i europeisk press skriver,att de c:a 450 ombord kommer från Sierra Leone (Ebola-landet nr:1) påstås i Absurdistan,att det är ”syrier”… Någon inom pressen talar alltså inte sanning.Nu är frågan vem man skall tro på ?

   Gilla

   • Lena

    Lars Å Månsson, smugglarna beräknades inhösta ca 25 miljoner på en resa.
    Finns alldeles för stora summor i den här människohandeln för att den ska gå att stoppa, girigheten har inga moraliska gränser.

    Gilla

   • Olli Rein

    Äter dom apor och flygande hundar råa? Om de anrättas i hög värme, dör väl bakterierna?

    Gilla

 • Grune

  När det talas om isamofobi så talas det också om förakt mot människor. Detta är fel!!!! Dom är inga människor! Dom är någon sorts amöbor som ingen människa vill ha med att göra.

  Gilla

 • Lars

  Så himla less på allt som har med Islam att göra. Men att våldta någon för ens regions skull = sjukt!

  Gilla

 • Nisse

  Det är bara att titta i muslimska länder krig våld mord halshuggning våldtäkter man kan tvinga en 9 årig flicka att gifta sig med en kåt gammal gubbe. inte fan vill vi ha ett sånt samhälle i Sverige….

  Gilla

 • Tony

  Muslimer ställer till betydligt fler problem än man utsetts för.
  Sen när det gäller att lära sig om Islam??
  För egen del är jag inte ett dugg intresserad att lära mig
  ett något om den religionen,tyvärr vet jag alldeles för mycket
  redan, det är märkligt att man ska tvinga på folk en
  religion som inte har ett dugg att lära människor i ett
  modernt samhälle!

  Gilla

 • jgarn

  Vi skall inte ha några muslimer i Sverige, så var det problemet löst.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: