Flyktingar vägrade kliva av bussen


Idag anlände 60 flyktingar från Malmö till Östersund. Väl framme vägrade hälften att stiga av.

Den här meningen i SVT:s artikel låter minst sagt komisk: ”60 nyanlända flyktingar kom till Östersund från Malmö idag.” I.o.f.s. förstår jag om vanliga människor vill fly dagens Malmö, men i det här fallet rör det sig om nyanlända från utomeuropeiska länder.

Det var till asylboendet Grytan de nyanlända forslades och när de vägrade kliva av tillkallades polis. Polisen var emellertid ointresserade och lät flyktingarna som vill tillbaks till Malmö, sitta kvar i bussen.

Källa: Polisen

Asylboendet Grytan i Brunflo. Ser det inte mysigt ut? Varför duger detta inte åt de nyanlända?

Skärmklipp

Lite mer från asylboendet Grytan i Brunflo:

Oroligheterna ökar på Grytan

Misshandel på Grytan

Grytan gör jättevinst på sitt asylboende

Flyktingar på Grytan matstrejkar

Vägglöss på Grytan


58 responses to “Flyktingar vägrade kliva av bussen

  • Joy

   Vad vill du ha sagt med detta? Händelsevis håller jag inte med dig, otäckt att se svenskar som på allvar säljer ut sina egna behövande. Tragiskt!

   Gilla

 • Robert

  Enligt sionistmedia flyr dessa Östersund araber ISIS i Syrien!
  De nyanlända har vid intervju ingen aning om vad ISIS är.

  Gilla

  • Pica pica

   Kanske därför att de inte kom från Syrien? Talesmannen som hånflinade när han lyckats förhandla fram lägenhet i storstad inom tre månader sa att var palestinier. Flera var libaneser. Men Sverige vill ju inte kolla för då skulle de inte få PUT. Ramly sa också att deras familjer ska vi ta hit inom kort.

   Gilla

 • Semit=storstad

  Har vi ngnsin haft semiter inflyttade till annat än Malmö elr Stockholm?
  Varken judar elr turkar tycks stå ut med natur!
  Flockdjur av denna sort trivs i anonym storstads balkanisering!

  Gilla

 • Peter Olsson

  De är inga riktiga flyktingar och de är fruktansvärt otacksamma. De har inte någon rätt att komma hit och ställa krav. Det är åt helvete alltihopa. Jag fattar inte att man inte bara lyfter dem av bussen..Vad är det här för något???
  Men okey, detta är riktigt bra för SD och de kommer att få fler och fler anhängare så klänge vi låter detta vansinne fortgå. Hur i hela fridens dar kan man låta detta daltande fortgå??? Skall flyktingar få komma hit och ställa krav???? Åk hem om det inte behagar…..

  Gilla

 • Pica pica

  Ja, det är hålligång här i skogen (Östersund). Mycket av media-skriverierna stämmer inte riktigt. Akta er för att läsa Östersundspostens ledare!

  Jag har ett förslag till Migrationsverket. Gör upp en katalog över finare hotell i våra storstäder. Översätt dem till ca 200 språk och dela ut till alla nyanlända samtidigt som ni önskar välkommen till Sverige. Låt dem sedan se på och välja ut vilka hotell de asylsökande vill bo så går processen smidigare.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Jag hade behövt en vinterjacka men jag som många andra är tvungna att lämna ifrån oss våra pengar till detta.

  Gilla

 • Pica pica

  I länken kan ni se några av de stackars flyktingar som kom till Grytan igår.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6058282

  Läs också på Avpixlat om den stackars 75-åringen som sa att här kan han inte leva för det är för kallt. Jag gick hem igår efter klockan ett och det var ljuvligt väder, plus fyra grader. Tänk om de visste att från Östersund upp till Treriksröset är det 100 mil till?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Rubriken verkar tyvärr hämtad från Aftonbladet.
  Flyktingar? Asylturister skulle det stå!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Undrar vad orsaken är att mångasvenskar har blivit världsmästare på att förnedra sig. Hålla på att krypa för avarter som inte är det minsta tacksamma.
  Undrar hur deras privtliv ser ut? Beter dom sig likadant hemma? Bjuder dom gång på gång hem personer som bara klagar, svinar ner och betet sig illa? Inga problem, ni misshandlade oss, våldtog dottern, stal allt som var löst och brände ner garaget, sist ni var här, men på lördag är ni hjärtligt välkomna igen! Denna gången skall vi verkligen anstränga oss, så att vi slipper stryk, men det är ju klart, vill ni gärna slå oss, får ni ju naturligtvis det, vi är ju inte rasister!

  Gilla

 • Lena

  Nu kör vi Zigge Zagge hoi hoi hoi 2015.

  Gilla

 • Stenbock

  @Rubin’´
  Har kanske plitat ner detta tidigare…Hofbräuhaus var i några år mitt stammlokus i München.Fick t.o.m. svänga Schallenbaumen framför orkestern,när jag var riktigt i form !Detta om något är en ära som få fått uppleva… Prost på dig och alla andra som firar Silvester ikväll.

  Gilla

  • Lena

   Stenbock,
   Tittar på ARD och ZDF härlig ”Silvester”, så ska det vara i vår kultur !

   Gilla

   • Stenbock

    @Lena
    Detta är årets höjdpunkt vad gäller firande i Tyskland.Såg just James Last och hans orkester i Musikantenstadl.
    Hanzi har hunnit komma in på sitt 86:e år.. Jo,det är nog lite mer firande än i svensk STATS-TV.
    Kan du ta in MDR är det en kanal jag tipsar dig.Klockan 22 inledes firandet vid Brandenburger Tor i Berlin i liveutsändning på RBB !Här räknar man med över en halv miljon besökare kommer att vaka in nya året.

    Gilla

   • Lars Å Månsson

    Lena:
    Tittar du på ZDF och utsändningen från Berlin förstår du varför jag saknar min gamla hemstad ! Som natt och dag jämfört med min nuvarande bostadsort i Absurdistan.
    Tyvärr kommer ju aldrig de lyckliga åren tillbaka hur länge jorden än snurrar.

    Gilla

   • Kurt

    Nu är ju den Tyska kulturen lite äldre hahahah (lite skämt) och ZDF och ARD ha alltid haft bra shower

    Gilla

  • Stenbock

   På den tiden stod fortfarande gamla Burgerbräukeller kvar..
   Var även där några gånger,men det var nästan omöjlig att få en ledig plats.
   För dem som inte känner till namnet var det här som Adolf årligen höll sitt tal till sina partikämpar.Detta var också orsaken till att man beslutade riva den bekanta byggnaden..Det var mer än jag som var nationellt sinnade (som svensk fortfarand accepterad)bland oss Biertrinker !!!!
   Efter kriget såg det ut som på en del av bilderna.Tio år senare var allt reparerat och satt i fint skick.På den tiden jag hemsökte dessa lokaler kostade en l liter Bier c:a 3 DM.Motsvarande cirka 5,50 SEK.

   Gilla

   • Lena

    Stenbock
    Där har jag släckt törsten, det var många år sedan, tror att det var 88 eller 89 bodde i Frankrike då, härliga minnen.

    Gilla

 • Kalasbetalaren

  Som jag alltid har sagt: inte en ända flykting har någonsin kommit till Sverige dom sista åren.
  Läser man om riktiga flyktingar var dom glada för en smörgås!
  Läste om en flicka som hade flytt från Ostpreussen, hon sa att får jag bara en ända gång i mitt liv äta mig mätt på bröd, skall jag aldrig mera klaga på någonting, och det hade hon heller aldrig gjort, sen 1945!

  Gilla

 • mari

  I detta nu måste dessa idioter ha lämnat landet. Vi vill inte ha dom här. UT !!!!!!!!!!!

  Gilla

 • Varg i Veum

  Vadå? Skulle inte ni klaga om ni åkte till Bora Bora och hade betalt över hundra tusen och inte få vad som blivit utlovat av resebolaget. Släktingar som redan är här har ochkså förmodligen berättat om stora slott och stekta sparvar som flyger in i munnen helt av sig själva.

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Ja och enligt ÖP har dessa ”stackars flyktingar”,vant sig vid att ligga och sova på gatan i Libanon…Detta är ju nästan omöjligt nu under vinterhalvåret i Grytan…
   Vana som de blivit att vistas i världsmetropolen Malme, (med sina egna lagar) förpassas de till ett f.d. skjutfält i Jämtland !!!
   Det är ju nedvärderande även för nomader.Betalt för 4/5 stjärniga slott eller Herrgårdar och hamnar slutligen i baracker !

   Liked by 1 person

 • Naivtive

  Jag förstår att de är besvikna på inkvarteringen, vissa får bo i slott och andra som här i koja. Någon rättvisa får det ju va, eller hur?

  Gilla

 • Stenbock

  @Ruben
  Först får Pettersson mig att rodna över mina otaliga kommentarer och nu kommer du….Mina tårar rinner nerför kinden. V.g. tag del av följande Video,den kommer från mitt hjärta till dig och alla andra vakna ur Petterssons läsekrets:

  Gilla

  • Lena

   Stenbock.
   Inte ska du rodna men kanske, det ser fint ut med ”rosor” på kinderna. Livet blir bättre ( för mig i alla fall ) med härlig musik i musikens värld så känner och tycker vi olika utan pekpinnar. Gott Nytt År och kram.

   Gilla

  • Stenbock

   @Ali/Malmöbo
   Videon var inte i första hand ägnad åt dig/er….

   Gilla

   • Lena

    Stenbock,
    Nu först förstår jag varför ”tummen ner”, kan han inte bara ”supa” sig berusad och drömma om ett ”mussefritt” Sverige, helt enkelt bli svensk !

    Gilla

   • Ruben

    @Stenbock
    Din video gjorde ett starkt intryck på mig, och jag förstår fullkomligt. Ord blir så överflödiga i sammanhanget. Glädjen i livet har så många uttryck. Som du vet är ölet ett av mina små njutningsämnen nu för tiden. ( har förresten alltid varit ) Bayrarna vet hur livet skall te sig och det är med fröjd man ser hur de lever livet. 🙂 Titta inte för djupt i die mädchen dekolletage bara. 🙂

    Gilla

  • Kurt

   Det finns stunder där jag önskade att få vara i mitt älskade Düsseldorf stå An der Tecke med ett Altbier i handen. Kasta in en femma i jukeboxen och bara vara människa.

   Gilla

  • Pica pica

   Får jag lov?

   Gilla

 • Förbannad

  Ja, det kan vara kallt i Sverige vintertid, även halt…men våra gamla har klarat sig i alla tider utan att gnälla i tidningar….bidrar med ÖP:s artikel, ska man skratta eller gråta över den? Idioter.http://www.op.se/jamtland/ostersund/flyktingar-kanner-sig-lurade-till-grytan-1

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Var det enbart ”män” som gjorde bussresan till Jämtland?
   Hoppas att ni andra liksom jag,såg en ljusning i mörkret.Dessa lyckosökare skall bara stanna nio månader i Grytan.
   Hoppas förstås att de hinner bekanta sig med landskapets vilda djur och sommarens höjdpunkt…Myggdansen !

   Gilla

   • Förbannad

    Ja men Fredde kan väl åka upp med ett par lådor skumpa ikväll och förklara att vi har oändligt mycket skog och mark de kan bo på…eller hur var det nu när han flaxade över Sverige i flygplan. Dessutom har vi ju en jävla massa tomma lador de kan bo i enligt Andersson. Det löser sig…frågar mig vad en 75-åring som gnäller första dagen ska bidra med i det här landet. Ge gubben broddar så får han väl börja trava hemåt om det inte passar..

    Gilla

 • Musse-pigg

  Detta stärker min uppfattning om att de flesta av flyktingarna är inte i behov av skydd i Sverige utan kommer som bidragsflyktingar. De känner till vilka länder som tar in flyktingar, de känner till var man får mest bidrag, de känner till landet som sådant, de känner till hur man tar sig hit och hur man lurar migrationsverket genom att slänga sina pass och hitta på nya namn och vart man kommer ifrån. De som verkligen behöver skydd kan omöjligen betala 80.000kr till en smugglare, eller äger förmodligen ingen dator och kan googla på ”bästa land som flykting” Jag syftar på de svältande afrikaner som bor i tält i år efter år. Sedan har vi såklart en del flytingar från syrien som måste få beskydd tills det lugnar ner sig, men problemet är att Sverige ger dem permanent uppehållstillstånd direkt, vilket är helt rubbat.

  Gilla

 • Grune

  Varför satt dom inte kvar i smuggelbilen och följde med tillbaka till djungeln för.

  Gilla

 • Argus

  Det är väl bara att stänga av bussen? Några timmar denna årstid så lär de villigt lämna bussen.

  Gilla

  • Kurt

   stäng av bussen skalka fönstrar och dörrar efter 48 timmar problemet löst, djupfryst kött. De ville ju inte kliva av valet va deras.

   Gilla

 • Nisse

  Skulle inte förvåna mig om det är muslimer det verkar så inte det minsta
  tacksamma man börjar med att ställa krav så fort man satt sin fot i Sverige om det inte passar att få bo och äta plus plus gratis då är det bara att resa dit där man kommer ifrån. Så vi skattebetalare slipper försörja dessa otacksamma individer…..

  Gilla

 • Förbannad

  Att man smäller upp detta både på aftonbladet och dn tycker jag vi höjer våra glas för idag när skumpan ändå ska fram! Alltid är det väl någon vurmare som börjar undra vilket krig de flytt från om de inte är nöjda med hjälpen. Går så bra att sitta kvar på bussen, dom kommer att se ut som en frostig Wassberg när han körde OS i Lake Placid 1980…:) Gott Nytt År! Gäller även de på bussen…

  Gilla

 • Rannug

  Hoppas att alla ”flyktingar” gör så här, då kommer denna pajas industri braka ihop fortare!

  Gilla

 • Lilli

  Bara att ringa Malena Ernman hon kommer säkert att hämta dem.

  Gilla

 • bertil

  Vem fan körde bussen tillbaka?
  Dom satt väl bra där de satt,
  Det blir snart kallt i bussen om han tog nycklarna med sig.
  Föraren kunde väl sova på boendet.
  Passar det inte kör dem till Danmark.

  Gilla

 • ossie

  Flyktingar ? Jävla bidragsturister.

  Gilla

 • bertil

  Mitt nyårslöfte blir att inte handla på Coop eller konsum.

  Gilla

  • Ruben

   Din utfästelse tog vi del av igår också, men det är bra att du står på dig. 🙂 ”Löftena kunna ej svikas” som de hällörade brukar proklamera. 😉

   Gilla

   • Stenbock

    @Ruben
    Tack för de orden…trodde jag började bli senil !
    Visserligen är jag lite dement men minns bestämt att jag skrev,hur ”jag upphörde redan på 50-talet”…. 🙂

    Gilla

   • Ruben

    @Stenbock
    Din klarsynthet är det sannerligen inget fel på. Att man blir lite glömsk med åren, är bara något vi tvingas leva med. 🙂 Vill här passa på att speciellt önska dig ett Gott Nytt År. Vårt meningsutbyte har varit väldigt nyttigt för mig. Förhoppningsvis blir det ännu intensivare och mer personligt det kommande året. 😉

    Gilla

   • Kalasbetalaren

    Det värsta är att allt jag vill glömma, det minns jag som igår!

    Gilla

 • aosd

  otacksamma jävlar…

  Gilla

 • Lena

  De önskar såklart att bo i Sveriges första kalifat Malmö, tacka Malmös sossar.
  ”Gode tid” vad de sossarna, har jobbat på detta elände.

  Gilla

 • Rannug

  Skoja till det lite….”Välkomna till svenska sommaren!”…..

  Gilla

 • Robert Gustafsson

  Gott att de kommer så här års😄 med 10 minus, det kanske kan jaga iväg några över grensen igen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: