Ännu en imam utvisad från Frankrike


ISLAM. Frankrike utvisade i går en muslimsk bönledare som försvarat stening och misshandel av otrogna hustrur. Det är den andra utvisningen av en fransk imam på mycket kort tid.

Abdelkader Bouziane, 52, har varit verksam som imam i Venissieux-moskén i Lyons förorter. Han har levt i Frankrike sedan 1979 men det var först efter en magasinsintervju som den algerisk-födde muslimske ledaren blev hett nyhetsstoff.

I intervjun hävdade han nämligen att koranen tillåter gifta män att misshandla sina fruar – om de varit otrogna. Det enda förbehållet: slag mot ansiktet skulle inte vara att rekommendera.Uttalandena väckte hela det franska etablissemangets vrede i en tid då de interreligiösa relationerna i landet är minst sagt spända.

Och som jakten på fundamentalistiska islamister med terrorkopplingar är intensiv.Lyons borgmästare André Gérin uttrycker i en kommentar till nyhetsbyrån Reuters avsky över ”denna arkaiska inställning till kvinnor”.

Predikotexterna ”förorenar”Imamens uttalanden genererade snabbt reaktioner på absolut högsta politiska nivå. Inrikesministern Dominique Perben startade en förundersökning kring Bouzianes predikotexter, som han anser ”förorenar våra kvarter och våra barns hjärnor”.Avgörandet kom snabbt: i går morse utvisades Lyon-imamen till Algeriet. Så sent som i förra veckan utvisades en annan algerisk-född imam efter att han offentligt uttryck stöd för tågbomberna i Madrid.

-Pettersson undrar om ni lägger märke till att imamen varit i Frankrike sedan 1979 men åker ut ändå och minns ni att vi i Sverige hade en islamist som sa samma sak som Abdelkader Bouziane.

Abdirisak Waberi (M) belönades med att bli riksdagsledamot och medlem i försvarsutskottet…titta på medeltidsmannen och tänk på att han har stort inflytande i Sverige. (Waberi blev inte omvald och fick lämna riksdagen i höstas)

Dagen

Muslimska brödraskapet  i Sveriges Riksdag


6 responses to “Ännu en imam utvisad från Frankrike

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: