Statsministern är glad

Nedanstående är från Peter Kadhammars krönika i Aftonbladet den 27/12 2014

Statsministern som sa att han skulle utlysa nyval stod i dag framför pressen och sa att han var glad.

Statsministern sa att han inte längre ska utlysa nyval och att han är stolt.

2014-12-30_1213

Statsministern, som sa att han skulle gå till val på samma budget som hade blivit nedröstad, sa att han uppskattar konstruktiva diskussioner.

Statsministern, som därefter inte skulle gå till val på den budget han nyss skulle gå till val på, sa till pressen att Sverige ska styras i ordnade former.

Statsministern, som sa att han skulle gå till val tillsammans med Miljöpartiet och sedan sa att han skulle gå till val ensam och i går sa att han inte ska gå till val alls, överlämnade ordet till Miljöpartiets Åsa Romson. Hon var också nöjd.

Statsministern betonade inför pressen att det inte ska vara möjligt med utbrytningar av enskildheter ur budgeten. Den som ägnat sig åt utbrytningar av enskildheter är hans eget parti, förra året, men det nämnde han inte.

– Den relativt starka ekonomi som Sverige trots allt har, sa statsministern i går.

För några veckor sedan sa hans finansminister att ladorna står tomma.

Statsministern sa: – Vi tar ansvar.

Medan han talade stod oppositionsledaren bredvid och höll fast honom med blicken och följde läpparnas rörelser och ibland sänkte hon blicken och såg i hans manus, som om hon kontrollerade att han inte gjorde några otillåtna utflykter.

– Vi sätter vårt lands framtid allra främst, sa statsministern.

Sedan överlämnade han ordet till oppositionsledaren. Hon sa: Ansvar för Sverige, detta är en vinst för Sverige, den här överenskommelsen stärker Sverige.

Ja, socialdemokrater, moderater, centerpartister, folkpartister, kristdemokrater och miljöpartister var överens, överens.

Och Sverigedemokraterna fortsätter att växa.

Peder Kadhammar

9 thoughts on “Statsministern är glad

  1. Framåt vårkanten lär nog ”svittsarn” inte vara så glad längre. Hans intrigmakeri kommer att slå flerfaldigt tillbaks mot honom och hans minoritetsministär.

  2. Klart han är glad, för politik är ju konsten att hindra människor att lägga sig i vad som som angår dom. Och han har lyckats. Men allra gladast är han över vad han inte har berättat.

  3. Han är säkert glad och får gå och sprätta i sin nya bostad nu.Sen sparades det in 100 miljoner på nyvalet som kan användas en vecka för att betala dom anlagda bränderna utförda av ”flyktingarna” – så ingen kan väl vara gladare en han just nu.
    Tänk att dom anlagda bränderna kostar 100 miljoner i veckan.

    • Dom har nog redan börjat bråka om vem som skall vara diktator i det nya landet Absurdistan som hela världen gapskrattar åt.

Kommentera