Vilka är det som bråkar i världen?


ISLAM. Svenska utrikesdepartementet, UD, avråder från resor till ett land, eller delar av ett land, när säkerhetssituationen bedöms som mycket farlig, oberäknelig eller snabbt föränderlig. Skälen till en avrådan kan till exempel vara politiska oroligheter, våldsamheter, specifika hot eller risk för allvarlig smittspridning. UD kan också avråda från resor på grund av följderna av en naturkatastrof. En avrådan kan även innebära att det finns mycket begränsade möjligheter för UD/ambassaden att hjälpa svenska resenärer på plats, till exempel om det är krig eller en krigsliknande situation.

Kartan kanske ger en liten ledtråd

Kartan kanske ger en liten ledtråd

UD avråder inte från resor på grund av allmänna och ospecifika hot om terrorattentat. Det är trots det viktigt att man som resenär håller sig informerad om säkerhetslägt i stort och vilka hot och risker som finns i det land man reser till. Sveriges ambassader ger reseinformation på respektive sida på Sweden Abroad.

-Pettersson har plockat nedanstående information från UD:s hemsida, tyvärr är UD, politiker, FN och de flesta  journalisterna för fega för att berätta vilka som är inblandade i 90 procent av alla konflikter. Jag har lagt till en liten kort orsak till respektive konflikt.

Afghanistan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Afghanistan.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 10 februari 2006. Avrådan gäller tills vidare.

Risk för att drabbas av terrorhandlingar utförda av muslimska terrorister, talibaner, föreligger i hela Afghanistan och för samtliga personer som vistas i landet.

Algeriet

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke-nödvändiga resor till Sahelområdet i Algeriet, det vill säga de södra ökenområdena gränsande till Mauretanien, Mali, Niger och Libyen, inklusive turistregionerna Tamanrasset och Djanet.

Risk för kidnappningar av utlänningar och terrorattentat av muslimska terrorister föreligger, främst utanför storstäderna. Militanta islamistiska grupper är  ett problem för freden i landet. 

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 17 februari 2011. Avrådan gäller tills vidare.

Azerbajdzjan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till delrepubliken Nagorno-Karabach och dess av Armenien ockuperade angränsande områden i Azerbajdzjan.

Muslimer styr i Azerbajdzjan  och de är i konflikt med de kristna Armenien.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 24 juli 2008. Avrådan gäller tills vidare.

Resor till Burkina Faso – lyft avrådan (från att omfatta hela landet till delar av landet)

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till norra Burkina Faso (norr om Ouahigouya, Djibo och Dori).

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 22 juli 2010. Avrådan gäller tills vidare.

De norra delarna av landet gränsar till Mali och där härjar islamister.

Burundi

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Burundi. Huvudstaden Bujumbura undantas från avrådan.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 24 april 2008. Avrådan gäller tills vidare.

Risk för etniska konflikter. Den somaliska terroristgruppen Al-Shabab har uttryckt hot mot Burundi. Därför bör folksamlingar undvikas, inklusive platser där många utlänningar och resenärer samlas, som t ex busstationer.

Centralafrikanska republiken

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Centralafrikanska republiken. Utrikesdepartementet uppmanar alla svenskar i landet att lämna.

Etniska och religiösa motsättningar mellan de olika grupperna som kristna och muslimer. Konflikter uppstår dagligen, även inne i Bangui. Övergrepp mot civila, också mot barn förekommer i stor omfattning

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 21 december 2012. Avrådan gäller tills vidare.

Demokratiska Republiken Kongo

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Demokratiska republiken Kongo.

Utrikesdepartementet avråder därtill från alla resor till provinserna Nord- och Sydkivu, inklusive provinshuvudstäderna Goma (Nordkivu) och Bukavu (Sydkivu).

Etniska konflikter mellan olika folkgrupper sedan lång tid. Islam inte inblandat.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 13 oktober 2006. Avrådan gäller tills vidare.

Egypten

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Sinai-halvön.

Vidare avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till övriga Egypten med undantag för turistorterna vid Rödahavskusten, Nildalen mellan Luxor och Abu Simbel samt resor mellan turistorterna vid Rödahavskusen och dessa delar av Nildalen.

Utrikesdepartementet avråder inte heller från transit genom Cairo International Airport.

Islamska terrorister.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 10 augusti 2012. Avrådan gäller tills vidare.

Elfenbenskusten

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till de sydvästliga regionerna Dix-Huit Montagnes, Haut-Sassandra, Moyen-Cavally och Bas-Sassandra.

Muslimer i norra Elfenbenskusten har tagit till vapen, men även andra slåss. Var en gång Afrikas rikaste land. 

Urprungligt beslut om avrådan togs den 13 oktober 2006. Avrådan gäller tills vidare.

Eritrea

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till de eritreanska gränsområdena mot Etiopien och Djibouti inom 20 kilometer från gränsen.

Hård diktatur, i konflikt med Etiopien och beskylls för att förse islamister med vapen.

 

Etiopien

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tillsvidare från alla resor inom 10 km från Etiopiens gränsområden mot Eritrea, Sydsudan och Somalia(inklusive Somaliland). Undantaget är huvudvägen mellan städerna Axum och Adigrat.

För gränsområdena mot Sudan och Kenya avråder UD från alla resor utanför huvudvägar och städer inom 10 km från gränsen.

UD avråder även från alla resor till Somaliregionen i Etiopien samt till norra Danakilområdet/Afar-regionen (området öster om vägen Dessie-Adigrat samt norr om vägen Dessie-Djibouti) och regionen Gambella.

I konflikt med Eritrea samt bråk med islamister i vissa delar av landet.

 

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 10 mars 2010. Avrådan gäller tills vidare.

Filippinerna

Med anledning av säkerhetsläget avråder UD tills vidare från alla resor till Mindanao och Sulu-arkipelagen.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 24 januari 2005. Avrådan gäller tills vidare.

Strider mellan den kristna majoriteten och muslimska utbrytare.

Georgien

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till utbrytarrepublikerna Abchazien och Sydossetien och deras omedelbara närhet.

En konflikt mellan väst, Georgien och öst, Ryssland. Islam inte inblandat.

 

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 24 juli 2008. Avrådan gäller tills vidare.

Guinea

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Guinea.

Varning för ebola-epedemin, låg risk för terrorism.

 

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 8 augusti 2014. Avrådan gäller tills vidare.

Guinea-Bissau

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Guinea-Bissau.

Ebola

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 2 mars 2009. Avrådan gäller tills vidare.

Haiti

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Haiti.

Brottsnivån, inklusive våldsamma brott som mord och kidnappningar, är mycket hög.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 24 januari 2005.

Indien

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till den indiska delstaten Jammu och Kashmir, utom till området Ladakh, dit säkerhetsläget tillåter resor med flyg till Leh eller landvägen via Manali, Himachal Pradesh.

Muslimer bråkar med hinduer.

Irak

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till provinserna Nineveh, Anbar, Salah Ad-Din, Diyala och Kirkuk.

Vidare avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till övriga Irak, utom provinserna Dohuk, Erbil och Suleimaniye.

Med anledning av säkerhetsläget kan ambassaden i praktiken inte ge någon konsulär service till de svenska medborgare som trots avrådan reser till och vistas i Irak. Detta gäller hela Irak, det vill säga även för de tre ovannämnda provinserna.

Muslimer bråkar med muslimer och med kristna.

 

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 24 januari 2005. Avrådan gäller tills vidare.

Iran

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tillsvidare från icke nödvändiga resor till provinsen Sistan-Baluchistan.

Muslimer bråkar.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 7 augusti 2012. Avrådan gäller tills vidare.

Israel

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Israels närområde mot Gaza, upp till ett avstånd om 40 km från Gaza.

Muslimer bråkar med judar men även med kristna araber.

 

Jemen

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Jemen, samt uppmanar de svenskar som befinner sig där att lämna landet.

Orsaken till skärpt avrådan är bl a konflikten i de norra delarna av landet, oroligheterna i de södra delarna av landet, upprepade terroristhandlingar mot utlänningar och utländska intressen i större delen av landet, även i huvudstaden Sana’a. Vidare är risken för kidnappning, särskilt i de södra delarna, stor.

Sverige har ingen ambassad i Jemen. Det är ambassaden i Riyadh, Saudiarabien, som sköter de svenska förbindelserna.

Islamska terroristgrupper härjar.

 

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 7 augusti 2007. Avrådan gäller tills vidare.

Jordanien

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till gränsområdet till Syrien och Irak, upp till ett avstånd av 10 km från gränsen. Avrådan gäller inte staden Um Qais och huvudvägarna till och från Um Qais.

Islamska terroristgrupper härjar.

 

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 13 oktober 2014. Avrådan gäller tills vidare.

Kamerun

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till regionen Extrême-Nord samt från icke nödvändiga resor inom 40 km från gränserna till Nigeria, Tchad och Centralafrikanska republiken.

Islamska terroristgrupper härjar.

 

Kenya

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Kenyas kustområde inom 150km från gränsen till Somalia, inklusive kringliggande öar.

Utrikesdepartementet avråder också från icke nödvändiga resor till länen Garissa, Mandera och Wajir counties. I övriga delar av gränsområdet till Somalia avråder UD från icke nödvändiga resor inom 60km från landgränsen.

Avrådan gäller tills vidare.

Islamska terroristgrupper härjar.

 

Libanon

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till gränsområdet mot Syrien, upp till ett avstånd om 10 km från syriska gränsen, inklusive Arsal, Hermel och Wadi Khaled samt Beiruts södra förorter, Dahiyeh, med undantag för den internationella flygplatsen och motorvägen till denna.

Utrikesdepartementet avråder vidare från icke nödvändiga resor till Tripoli-området, södra Libanon söder om floden Litani, palestinska flyktingläger och Bekaa-dalen.

Avrådan gäller tills vidare.

Islamska terroristgrupper härjar.

 

Liberia

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Liberia.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 8 augusti 2014. Avrådan gäller tills vidare.

Etniska konflikter mellan olika grupper. Drygt 10 % av befolkningen är muslimer men de är inte orsak till konflikterna.

 

Libyen

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Libyen.

Utrikesdepartementet uppmanar även svenska medborgare att lämna landet.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 19 februari 2011.

Avrådan gäller tills vidare.

Islamska terroristgrupper härjar.

 

Malaysia

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet till vidare från icke nödvändiga resor till kuststräckan mellan orten Tawau och orten Tambisan (beläget cirka 150 km nordost från orten Lahad Datu) på östra Sabah. Avrådan gäller 10 km in i landet från kustlinjen. Avrådan gäller även samtliga öar utanför den angivna kuststräckan.

Avrådan gäller tills vidare.

Muslimska Malaysia har konflikter med samtliga grannländer, försöker dock lösa dem fredligt. Dubbla rättssysten. Sharia för muslimer och anglosaxiskt för andra.

 

Mali

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Mali, undantaget Bamako, varifrån Utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 30 juni 2008. Ändrad avrådan gäller från 25 juni 2013 tills vidare.

Islamska terroristgrupper härjar.

 

Mauretanien

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Mauretanien.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 8 augusti 2008. Avrådan gäller tills vidare.

Islamska terroristgrupper härjar.

Niger

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Niger.

Sedan tidigare avråder UD från alla resor till regionerna Agadez, Aïr Massif och Talak i norra Niger.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 20 juli 2009. Avrådan gäller tills vidare.

Islamska terroristgrupper härjar.

Nigeria

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till norra Nigeria (delstaterna Adamawa, Borno, Yobe, Gombe, Taraba, Plateau, Bauchi, Jigawa, Kano, Katsina, Kaduna, Zamfora, Sokoto, Kebbi, Niger och Kogi) samt även till de i Nigerdeltat belägna delstaterna Abia, Bayelsa, Delta, Akwa Ibom och Rivers, inklusive Port Harcourt.

Vidare avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till delstaten Imo.

Islamska terroristgrupper härjar.

Pakistan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Pakistan.

För Khyber Pakhtunkhwa, Pakistans stamområden (FATA) och Baluchistan-provinsen avråder Utrikesdepartementet från alla resor.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 24 januari 2005. Avrådan gäller tills vidare.

Islamska terroristgrupper härjar.

Palestina

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Gaza.

Beslutet togs den 10 oktober 2014.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 22 april 2003.

Islamska terroristgrupper härjar.

Ryska Federationen (Ryssland)

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från alla resor till områden som ligger närmare än tio kilometer från Rysslands gräns till de ukrainska regionerna Donetsk och Luhansk, dvs. i de ryska regionerna Belgorod, Voronezj och Rostov. Utrikesdepartementet avråder också från icke nödvändiga resor till områden som ligger närmare än tio kilometer från Rysslands gräns mot regionen Charkiv i Ukraina.

Vidare avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till de ryska delrepublikerna Tjetjenien, Ingusjetien, Dagestan och Nordossetien, Kabardinien-Balkarien (inklusive Elbrusområdet), Karatjajevo-Tjerkessien samt de östra och södra delarna av regionen Stavropolskij Kraj.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 26 januari 2005. Avrådan gäller tills vidare.

Islamska terroristgrupper härjar i söder.

Senegal

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till regionen Casamance i Senegal. Ingen avrådan gäller för staden Ziguinchor och för området väster om Ziguinchor om resan företas via huvudvägar till turistorter längs kusten.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 25 mars 2010. Avrådan gäller tills vidare.

Senegal är ett muslimskt land, relativt stabilt men den södra delen, Casamance, som inte är muslimskt är i konflikt med den norra delen av landet.

 

Sierra Leone

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Sierra Leone.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 8 augusti 2014. Avrådan gäller tills vidare.

Muslimsk land, världens fattigaste men oerhörda rikedomar om den politiska ledningen skötte sig.

Somalia

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Somalia.

Utrikesdepartementet uppmanar även de svenska medborgare som befinner sig i Somalia att lämna landet.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 12 maj 2006. Avrådan gäller tills vidare.

Islam och muslimer!!!

 

Sudan och Sydsudan

SUDAN
Med anledning av det förändrade säkerhetsläget i Sudan avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till:
– samtliga delstater i Darfur-området (Northern Darfur, Western Darfur, Central Darfur, Southern Darfur, Eastern Darfur),
– delstaten Western Kordofan,
– delstaten Southern Kordofan
– delstaten Blue Nile,
– gränsområdet till Eritrea (inom 50 km från gränsen) i delstaten Red Sea,
– området söder om vägen mellan Sennar och El Fasher i delstaten Northern Kordofan,
– området söder om vägen mellan Sennar och El Fasher i delstaten White Nile.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 12 maj 2008. Avrådan gäller tills vidare.

Islam och muslimer!!!

SYDSUDAN

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Sydsudan. Utrikesdepartementet uppmanar vidare svenskar som befinner sig Sydsudan att lämna landet.

Ursprungligt beslut om avrådan togs 21 december 2011.
Avrådan gäller tills vidare.

Konflikter med muslimer i norr men även mellan olika grupper i söder.

 

Syrien

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet sedan tidigare från alla resor till Syrien. Utländska beskickningars rörelsefrihet i Syrien är kringskuren och begränsningar gäller för svenska ambassadens möjlighet att bistå svenskar vid en krissituation.

UD uppmanar svenskar att lämna landet med reguljärtrafik.

Ursprungligt beslut om avrådan togs 28 april 2011.
Avådan gäller tills vidare.

Muslimer, muslimer, islam…

 

Tchad

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Tchad.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 20 april 2006. Avrådan gäller tills vidare.

Islamska terroristgrupper härjar.

Thailand

Med anledning av säkerhetsläget i södra Thailand avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till de fyra provinserna Narathiwat, Yala, Pattani och Songkhla.

Muslimska  terroristgrupper härjar i söderr.

Tunisien

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till gränsområdena mot Libyen och Algeriet, undantaget turistorterna vid medelhavskusten angränsade till Libyen. Utrikesdepartementet avråder även från alla resor till nationalparken Jebel Chaambi.

Islamska terroristgrupper härjar.

Turkiet

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Turkiets närområde mot Syrien, upp till ett avstånd om 10 kilometer från den syriska gränsen. Vidare avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till de delar av provinserna Hatay, Gaziantep, Kilis, Mardin, Sanilurfa, Sirnak och Siirt som ligger bortom 10 kilometer från den syriska gränsen.

Islamska terroristgrupper härjar.

Avrådan gäller tills vidare.

Ukraina

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till halvön Krim och regionerna Donetsk och Luhansk samt från icke nödvändiga resor till regionen Charkiv.

Ryssar!


17 responses to “Vilka är det som bråkar i världen?

 • Grune

  I rubriken frågas vilka som krigar i världen. Svaret är otvetydigt. De religiösa! Samtliga krig som utkämpats på jorden sedan de big bang har religiösa förtecken. Avskaffa religion och det blir evig fred på jorden!

  Gilla

 • huginomunin

  Och svenska politiker skickar svenska män och kvinnor till Mali, för att dom själva ska bli invalda i FN:s säkerhetsråd….

  Gilla

 • islamskinfo

  I princip alla nämnda länder har fått lida av utländsk inblandning. Så visst är det tydligt vilka krafter som finns bakom o framför kullisserna. Kom inte o påstå att något av länderna är befriat från stormakternas smutsiga maktkamp o krig mot muslimer.

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Alltid bra att ha någon att skylla på!

   Gilla

  • Varg i Veum

   Nåt lustigt är det med muslimska länder. Det är många länder som hamnat i stormakters klor, vietnam, korea, tyskland, i princip hela sydamerika, japan, indien men alla de folken har låtit bli att se sig som offer och istället tagit tag i sin situation istället för att klaga på omgivningen som småbarn. Som av en händelse har dessa länder aldrig lidit av islam.

   Gilla

   • Ojdå

    Halva Korea ser sig som ett offer. I Vietnam drevs stormakten bort. Tyskland var ett välutbildat land, där folk såg och hade möjlighet att börja producera och därmed tjäna pengar. Sydamerika har plågats av inbördeskrig och hat mot USA.
    Men ändå har du en poäng varför har Arabländerna ej utvecklats.
    Indonesien börjar så smått utvecklas, industrier byggs och andra länder investerar där.
    Islam kan spela en roll men är antagligen inte hela laringen.

    Gilla

   • Tony

    Nej det mesta med Muslimska länder är olustigt!

    Gillad av 1 person

  • Peter

   Men det finns faktiskt länder som varit ockuperade, men för den delen finns dom inte med på listan, Myanmar är ett sådant land, Kina och Taiwan. Länder där islam är marginaliserat. Sedan kan man ju tolka det som man vill.

   Gilla

  • Tony

   Men vad finn det för anledning att slåss inbördes då?

   Gilla

 • islamskinfo

  Bara för att satanistiska krafter öppet krigar mot islam o muslimer behöver det inte betyda att det är islams fel. Nu när sionister, usa o deras allierade nått målet att förstöra muslimska lönder så gott det går så fortsätter er hatpropaganda att ljuga om sanningen o vända på steken. Sanningen är att det alltid är rysska, amerikanska o sionistiska intressen som ligger bakom krigen som vi ser på tv. O propagandakanalerna ägs av samma satanistiska krafter. Så visst kan ni få svar på frågan ni ställer. Det som fattas är vara att ni ska fatta det o meddela era satanister att Gud ser allt o kommer att straffa alla skyldiga banditer som gömmer sig o som är inblandade i dessa förfärliga brott. O alla lögnare som driver hatbloggar o kampanjer mot Gud o hans tjänare. O bäat av allt. Ni kan inte säga till Gud att ni inte visste. För nu vet ni det. schalom på er

  Gilla

  • Arn Heldin

   ÄR DU PÅ RIKTIGT ELLER TROLLAR DU BARA?

   Gilla

  • Ojdå

   Jag har svårt att inse vilken poäng det skulle vara för USA och dess allierade att vilja förstöra muslimska länder.

   Gilla

   • Kalasbetalaren

    Jag talade ju om för dig för ett par månader sen att det är nyttigt att följa Pettersson! Tycker att nu när du får information om vansinnet som pågår varje dag, börjar dina kommentarer bli riktigt vettiga! Du skall faktiskt få en tumme upp för denna! Grattis Ojdå!

    Gilla

   • Ojdå

    Kalasbetalaren
    Även om man måste stå ut med kritik, är det kul med lite medhåll.
    Mitt minne är för övrigt gott, nästan fotografiskt.

    Gilla

  • Pettersson

   Ali – Tyskland, Japan, Sydkorea med flera var fullständigt krossade efter krigen ändå är de idag bland världens rikaste.

   Gilla

 • Tony

  När får vi se att även Sverige räknas in bland dessa länder?
  Sen blir man väldigt förvånad när där finns ett land som
  bråkar och inga Muslimer är inblandade?

  Gilla

 • jgarn

  Jag ser inte detta som något större problem då det i huvudsak handlar om muslimska länder och dit reser inte kloka människor. De som reser dit är inte kloka så det är nog få kloka som sörjer om idioterna blir kvar där.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: