Muslimskt krav på DO:s bord

Karolinska Institutet ger inte efter för kraven från en muslimsk kvinna och stäms nu av DO.

Det var i början av året som en muslimsk tandläkarstudent grät ut i media för att hon, enligt gällande regler, skulle tvingas anpassa sin klädsel för att få ett jobb.

Nu har DO tillkallats och man stämmer KI för att de inte vill göra undantag och beakta kvinnans religiösa övertygelse. DO anser det vara möjligt att anpassa klädkraven efter religiös (läs muslimsk) tro. Återigen ser vi ett område där allt ska anpassas efter islam och muslimsk tro. Att muslimerna som valt att bo i ett modernt västerländskt samhälle också ska anpassa sig efter de regler som gäller här, verkar inte gå hem i de politiskt korrekta kretsarna. Tandläkartidningen skrev om fallet och av kommentarerna att döma ogillas religiösa krav på anpassad klädkod.

Redan i mars skrev vi om denna Nema Abdihakim och i den artikeln länkas till de hygienkrav som funnits på KI i många år. Ska de nu tvingas ändra på detta p.g.a. en kvinnlig muslimsk student?

 

13 thoughts on “Muslimskt krav på DO:s bord

  1. DO? Det måste väl vara fler än jag som undrar om DO, medvetet eller omedvetet, parodierar på frikyrkornas ”Hednamission”?

  2. Hur kan DO inbilla sig att de kan sätta sig över hygienlagar i Sverige? Bedrövligt, kan den muslimska kvinnan ens tvätta sig som man bör, ända upp på underarmarna, samt sprita av händerna? Ut med muslimer från Sverige. De kan sprida smittor till varandra, vi svenskar ska inte kuva oss för ockupanterna och deras lagvidriga kvar!

  3. När hon påbörjade utbildningen, var hygienkraven då okända för henne?

    Det är ju som om en nyutbildad kirurg vill slippa operera för att denne inte tål se blod.

  4. det är otroligt fräckt att komma till ett land som så kallad
    flykting och begära särkrav från sådant som alla andra
    får rätta sig efter, och det är otroligt ynkligt av Svenska
    myndigheter att falla till föga för dessa dumheter.
    Det måste vara helt galet om religionsfrihet ska stå över
    allt sådant som andra får rätta sig efter, hygienkrav och
    till och med åsiktsfrihet!

  5. Har jag som kristen rätt att välja bort en muslimsk läkare/sköterska? Jag kan ju också hävda att ”min tro hindrar mig”…

    Eller är jag tvungen att rätta mig efter de regler som finns inom sjukvården och som är allmänt accepterade? Och som fanns INNAN hon valde att utbilda sig till tandläkare !

    • Nej tack o.lov kunde inte den rödgröna sörjan i regeringen få igenom detta nya förslag till lagstiftning….Men fortfarande förvånas personalen på ”mitt” lasarett (när jag förklarar) att de skall sända alla handlingar kring behandlingen till min privatläkare !
      Följdfrågan blir nästan uteslutande,”om jag inte tillhör en vårdcentral” ?

    • Ja självfallet, inga undantag för medeltiden, och skulle
      det nu gå så illa att hon blir tandläkare, så hoppas jag
      att alla Svenskar vägrar att bli behandlade av henne!

Kommentera