Den 34-årige man som misstänks för misshandeln och rånet av flera tiggare i centrala Kalmar åtalades i dag


TIGGERI. Mannen åtalas också för försök till utpressning.

Enligt åtalet ska han ha försökt få fem personer att betala pengar till honom för en påhittad skuld – en avgift för att de skulle få tigga på platsen. Om inte det hände skulle han döda dem.

Mannen ska också ha kastat en konservburk på en av tiggarna och även med våld dragit åt sig en väska som innehöll pengar.

-Pettersson noterar att den opartiska statsradion i artikeln ovan glömmer att nämna utöver eventuella straff yrkar åklagaren på att mannen ska utvisas då det finns det risk att han fortsätter med den misstänkta utpressningsverksamheten.


3 responses to “Den 34-årige man som misstänks för misshandeln och rånet av flera tiggare i centrala Kalmar åtalades i dag

 • Tokigt

  Nu har Vietnam infört böter för dom som ger tiggare pengar. Varför inte här ??

  Gilla

 • jgarn

  Per Kågeson är en permanent idiot och kommer aldrig att bli något annat heller, fanskapet är dessutom miljöpartist, vilket säger det mesta.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Ett öppet och intressant debattinlägg från forskaren Per Kågeson.

  Där han lägger ut texten på ett bra sätt angående problemen kring tiggeriet i våra städer. Han betonar att de demokratiska partierna i Sverige måste agera.

  ”De demokratiska partierna borde tydligt och gemensamt uppmana oss att stödja romerna via speciella insamlingskonton i stället för genom allmosor. Politikerna bör inte vänta med detta tills människor hunnit dö av köld på våra gator, skriver Per Kågeson, forskare och debattör.

  Flera tusen utländska tiggare finns nu i Sverige. Förekomsten är mycket högre i svenska storstäder än i till exempel Bryssel, Berlin och Paris. Men vår givmildhet kommer till uttryck på ett sätt som kan bidra till att permanenta utanförskapet.

  Att förbjuda tiggeriet kan också övervägas men är ingen lätt väg. Det förutsätter en tydlig avgränsning mot insamlingsverksamhet samt tillräckliga resurser hos polis, sociala myndigheter och domstolar.

  Läs hela inlägget från Per Kågeson i SvD.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/skapa-ett-90-konto-for-stod-till-romerna_4212065.svd

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: