Inget nyval

Just i denna stund sitter sitter regeringen och Alliansen i hemliga samtal för att undvika ett nyval.

Samtalen handlar om hur en minoritetsregering ska kunna regera och även få igenom sin budget. Det parlamentariska läget i Sverige försvårar situationen och gör att Sverige inte kan regeras på ett sätt som väljarna förväntar sig.

Flera intressenter, bl.a. LO, vill se att nyvalet ställs in. Frågan alla bör ställa sig, är varför vi nu befinner oss i en situation där ett eventuellt nyval står för dörren? Förklaringen stavas SD.

Inget av blocken vill ha att göra med Sveriges största och snabbast växande parti och där i ligger 7-klöverns problem. Sitt kvar i er sandlåda och det parlamentariska läget i Sverige lär bestå och därmed också problemen för vilken regering vi än får. Nu har partierna målat in sig i ytterligare ett hörn. Går man till nyval, kommer SD att nå nya rekordhöjder på bekostnad av de två stora, S&M. Blir det nu inget nyval och 7-klövern gör allt för att stänga ute SD, lär vanliga väljare reta sig ännu mer och ännu fler lär rata sina traditionella partier och lägga sin röst på SD 2018.

Hör hur Per T Ohlsson från Sydsvenska reagerar och ni förstår…

 

14 thoughts on “Inget nyval

  1. Det är KLART att det blir ett nyval (extra val).

    Detta kommer att utlysas den 30 december av statsministern, till den 22 mars 2015.

    Om Stefan Löfven skulle bryta den utfästelsen. Så blir detta det största svek, mot demokratin och det svenska folket, som har begåtts av en svensk statsminister någonsin.

    Själv delar jag åsikten som docenten Kalle L, delger oss så klokt.

    Karl Loxbo, docent på Linnéuniversitet i Växjö och expert på högerextrema partier, tror att Sverigedemokraterna skulle gå fram ännu mer om man ändrar reglerna på det här sättet.

    ”– De tjänar på ett nyval men de skulle tjäna ännu mer på om reglerna ändrades och det inte blev något nyval, säger han.

    Enligt Karl Loxbo skulle det för väljarna vara uppenbart att en eventuell regeländring görs mot ett parti och i en enda fråga, nämligen invandringen.

    – Dessutom i en fråga där en stor del av väljarna lutar åt just det här partiets åsikter, säger Karl Loxbo.

    Karl Loxbo skräder inte orden. Han varnar uttryckligen politikerna för att ändra reglerna.

    – Det vore direkt livsfarligt.”

    Läs mer på denna länk.

    http://www.svt.se/nyheter/sverige/statsvetare-varnar-for-regelandring

    P.S. I regeringsformen heter det extra val, fast nyval går lika bra, för mig.

  2. Min bedömning är att det troligen inte blir något extraval i vår.
    De krafter det innebär att få(!) sitta i riksdagen, och den motiverande effekt det innebär att sitta trygg där i fyra år för de etablerade politikerna, räcker för att få till en överenskommelse före den 30/12. Det är rädsla som styr, inte övertygelse. Tyvärr.

    • Extravalet är till för att Svenska folket skall ha en chans att säga vad dom tycker och om man får dömma av opinjonen så är det många som tycker att 7-klövern har haft sin chans och bevisat att dom inte klarar av att regera. Så nu står Sveriges hopp till att pröva SD. Ingen som lever och bor i Sverige kan säga att dom inte klarar av det, för dom har aldrig fått prova. Det fick S och dom klarade inte det och alliansen försökte i 8 år men det blev bara pannkaka av allt sammans. Nu är det SD tur. Jag säger inte att dom klarar det, men dom kan väl få en chans att bevisa motsattsen.

      • Jo mycket har du rätt i, bara det jag blev skräckslagen av Reinfeldts välde så jag är livrädd att få en M-styrd allians igen. God Jul

  3. Blir det inget nyval maste Löfven avga! Den lömska människan har ju lovat att avga om budgeten inte godkäns! Som alla vet har budgetförslaget hamnat dit det hör hemma men genom att bryta sitt löfte har han klamrat sig ytterligare nagra manader kvar vid makten! Om nyvalet inte blir av -som han själv utlyste- är Löfven den mest ryggradslösa Politiker som har gatt pa 2 ben……..Länkar intressanta tankar om demokratin och parlamentarismen. Sveriges demokrati -om det överhuvudtaget finns- vilar pa mycket bräckliga grunder…………

    http://www.exponerat.net/ljungbeck-demokratin-och-parlamentarismen-har-segrat/

    • ” Jag kommer aldrig under några omständigheter att regera med någon annans buget”. Kommer ni ihåg detta budskap.

  4. 7-klövern är desperata. Dom ser ju att SD tar jättekliv frammåt och försöker desperat att göra något åt detta. Nu är det redan kört för 7-klövern, för hur dom än gör så kommer SD att öka betydligt i nästa val vare sig det blir 2015 eller 2018.

  5. Är tveksam till att de kommer våga avstyra extravalet då det kommer straffa 7 partier och gynna 1, något de borde vara väl medvetna om även om de alla utåt säger sig vara säkra på valseger.

    Anden börjar sippra ut ur flaskan nu så att fler börjar intressera sig för vad den är och kostar, och de 7 kommer aldrig få tillbaka anden in i flaskan vad de än gör.

  6. Alla vi skåningar och resten av världen skiter fullständigt i vad denne never-was Per T tycker och tänker. Han är ännu en av självinflaterade ballonger som tror att någon annan än han själv är intresserad av hans åsikter.

Kommentera