Fira jul Israel

Jul i Israel är en helt annan upplevelse än jul i någon annan del av världen. Här får man chansen att fira jul i den antika och vackra staden Jerusalem; besöka Betlehem och delta i midnattsmässan i Födelsekyrkan. Ni vet väl att Betlehem är kristendomens födelseplats och att hela Mellanöstern och Nordafrika var kristna innan Muhammed började härja med svärdet.

Jerusalem är en mycket speciell plats med sina dussintals kyrkor spridda över de kristna kvarteten i Jerusalems gamla stad och i det intilliggande Ein Karem. Man kan delta i midnattsmässan i den Heliga Gravens kyrka eller delta i det årliga julfirandet i Kristi kyrka som ligger alldeles innanför Jaffaporten. Vill man undvika folkmassorna kan man istället besöka Maria Magdalenakyrkan eller Trädgårdsgraven som är populära mål för protestanter.

Jul i Nazaret

På julafton äger den årliga julparaden rum med efterföljande fyrverkerier. Midnattsmässa hålls i Bebådelsekyrkan och på juldagen hålla mässor i alla katolska kyrkor.

Jul i Tel Aviv

Tel Aviv är kanske staden ”som aldrig sover” men är inte känd för något särskilt under jul. Men vill man verkligen fira jul i Tel Aviv så ska man gå till Immanuelkyrkan i Jaffa.

Läs mer om jul i Israel här.

9 thoughts on “Fira jul Israel

 1. Alla vet att profeten Jesus föddes i Betlehem o att betlehem är palestinskt än idag.att ni ens blandar i mördarregimen israel i dessa sammanhang är pinsamt. Kristna Palestinier är minst lika trötta på israels förtryckarregim.

  • Du har otroligt svårt för att smälta att Israel är er
   så fullständigt överlägsna på alla områden utom
   när det gäller hat och ondska, där ni är överlägsna.

 2. Alla vet att profeten Jesus föddes i Betlehem o att betlehem är palestinskt än idag.att ni ens blandar i mördarregimen israel i dessa sammanhang är pinsamt. Kristna Palestinier är mibst lika trltta på israels förtryckarregim.

  • Ali/Islaminfo:
   Först händer ingeting veckovis från din sida…
   Huxflux dyker du upp, och lämnar samma kommentar under olika synonymer t v å gånger ! !
   Har du redan börjat tulla på Agne Sturan ?

   • Stenbock. Som jag tidigare sagt så har jag inte alltid tid med negativa o hatiska sionister på denna blogg. Jag vet vilka ni är o vad ni är ute efter. Orkar inte alltid med er

   • Ali1948

    Då är det ömsesidigt för vi orkar inte alltid med dig.
    Merry Christmas and Happy New Year !

 3. Fler svenskar borde besöka mellanösterns enda demokrati. Här syns tydligt skillnaden mellan muslimsk diktatur och västerländsk demokrati.
  Då blir det liksom enklare att välja när vi kommer hem.

Kommentera