PK säger elaka saker om Sverigedemokraterna – men det är de själva som förstör Sverige

Från Den Korte Avis

Vad ska man kalla Sverigedemokraterna? Den frågan ställer sig den svenska utrikeskorrespondent, Kristina Olsson i en artikel i tidningen Politiken den 13 december 2014.

Frågan är retorisk, för Kristina Olsson och andra från det ”officiella” Sverige är väl medvetna om vad man ska kalla partiet, och de har också använt samma namn för under många år. ”Främlingsfientliga” hör till de trevligare orden men ord som ”nyfascistisker” eller ”fascister” har blivit mer vanliga uttryck.

Och retoriken har tagit extra skruv sedan Sverigedemokraterna blivit så självmedveten att de inte vill hålla handen under en socialistisk regering, vars premiärminister redan inför valet i september förklarade att han inte skulle samarbeta med Sverigedemokraterna under några omständigheter. Detsamma gäller för det borgerliga blocket som kunde ha behållit makten, om de hade talat med partiet som fick 13 procent av rösterna men de avgick hellre.

Det är inte Sverigedemokraterna som har utlöst den svenska regeringenskrisen med ett väntande nyval. Alla partier med undantag av Sverigedemokraterna har brutit med alla normala parlamentariska principer. Men det officiella Sverige rasar. De politiskt korrekta är förtvivlade och desperata. Termer som nyfascister, fascister och nazister har använts så många gånger att de är slitna. Det måste komma något nytt.

Som den tidigare rådgivaren till före detta socialdemokraternas ordförande, Daniel Suhonen, som jämfört Sverigedemokraterna med terroristorganisationen islamiska staten, IS.

Stopp ett ögonblick.

För vad är i grunden islamska staten? Med tusentals människoliv på sitt samvete och hundratusentals personer på flykt, försäljning av kristna kvinnor som sexslavar, mord på barn och terroristattacker i väst, det är en jämförelse som verkligen slår.

”Inte i förhållande till våld”, medger Suhonen, men jämfört med den störtade regeringen. Ja, det var inte snällt av Sverigedemokraterna att bete sig som en normal parti. Det är inte snällt av Sverigedemokraterna att försöka bedriva en invandringspolitik som genomsnittet i Europa i stället för att världens mest extrema invandringspolitik. Det var inte trevligt att 800.000 svenskar röstade på SD.

Nu står jämförelsen i svart och vitt. Sverigedemokraterna är ”som IS i svensk politik”. Återigen, jag har att förundras över svenskarnas förmåga att vända upp och ned på allt. Att ett parti som konsekvent har blivit mobbad och jagat och vars väljare blir hånade och utskällda i svensk media som sedan inte tolererar att hållas utanför parlamentariskt inflytande leder till jämförelse med en terrororganisation.

Frågan är inte vad man ska kalla Sverigedemokraterna. Den enda relevanta frågan är, vad ska man kalla Sverige.

Vissa har kallat Sverige DDR light. Andra har kallat det ett samförståndssamhälle. Jag tror personligen inte att det rätta ordet har uppfunnits ännu. Sverige är så galet att det skiljer sig från alla andra samhället i historien, och det är kanske inte statsvetenskap som ska sätta namnet utan snarare yrkesarbetare inom psykiatri, specialiserad på schizofreni och ansamling av känslor.

Pia Kjærsgaard, talesman, Dansk Folkeparti

Den Korte Avis

10 thoughts on “PK säger elaka saker om Sverigedemokraterna – men det är de själva som förstör Sverige

 1. Jag fick Aftonbladet på flyget idag och själva tidningen var snabbt avklarad. Korsorden är annars den enda behållningen och ett ord i det stora hade följande ledtråd ”Fadern, sonen och anden”. Svaret är ”Treenighet” vilket väckte vissa associationer i mig. Vi har i Sveriges riksdag två block; vi har SJUENIGHETEN och SD.

 2. När folkvalda riksdagsledamöter tar sig friheten att bära sig åt som egotrippade mobbare i Sveriges riksdag tappar jag tron på politiken.

  Inte ens i riksdagshuset iakttar dessa vett och etikett.

  Tänk om alla skulle göra likadant? De har ju öppnat för detta.

 3. Att kalla sina politiska motståndare för dårar är en beprövad och trist taktik. Tilltalar endast de likriktade.

 4. Jag skulle kalla den nyvarande svenska politiska Modellen en förvirrad kaos mellan nyliberalistiska ideologier med kommunistiska inslag och en brutal och hänsynslös Kapitalismus där svaga svenskar har behandlats med förakt och har hamnat i glömskan.

  SD är en konservativ parti som vill aterföra normer som gynnar medborgaren men även tillför en stabilitet till samhället………Rätta mig om jag har fel…………

  • Ja instämmer delvis, men de ”svaga” riskerar att lämnas utanför vem som än regerar.
   När huvudagendan är genomförd , tappas intresset för de ”svaga” gärna bort.

Kommentera