Hur Iran beväpnar Hizbollah


MELLAÖSTERN. Israels FN-ambassadör Prosor i brev till FN:s Säkerhetsråd och Generalsekreteraren: Hur Iran beväpnar Hizbollah

Under flera år ha Iran tränat Hizbollahkrigare och smugglat missiler till terroristgrupperna i strid mot resolutioner 1701 och 1747. Bevisen på Irans och Hizbollahs brott är nu högst tydliga.2014-12-17_1904

General Amir Ali Hajizadeh, chef för Iranska revolutionsgardet (IRGC), Aerospace Division, har medgett att ”IRGC och Hizbollah är ett maskineri kopplat till varandra (Fars nyhetsbyrå 29/11, 2014).

Andra nyhetsbyråer har också publicerat uttalanden som skryter med Hizbollahs militära förmåga. Naim Qassem, Hizbollahs v. Generalsekreterare har prisat Iran för deras fundamentala och viktiga roll för att öka Hizbollahs förmåga och meddelade:

”…Hizbollah har missiler med exakt precision. Tack vare den utrustning som Hizbollah har och med Islamiska Republikens stöd och Hizbollahs beredskap för ett framtida krig, kommer detta krig att vara mycket tuffare för israelerna (Irans nyhetsbyrå, 23/11 2014).

Brigadgeneral Seyed Majid Moussavi från IRGC:s Aerospace Division skröt om Hizbollahs förmåga och sade:

”(Hizbollahs) operativa missilförmåga omfattar en stor, men naturligtvis, gömd, Fateh-klassad missil och denna missils förmåga…med tanke på missilens räckvidd så kan de nu attackera alla mål från södra till norra delarna av de ockuperade områdena.” (Fars nyhetsbyrå, 24/11, 2014)

Den 24/11, publicerade Sepahnews ett uttalande av Generalmajor Mohammed Ali Jafari, befälhavare i IRGC och sade:

”Idag, är hela Israels region, från norr till söder, inom räckvidd för (Hizbollahs) missiler och det betyder början av den israeliska regimens fall.” (Sepahnews, 24/11, 2014).

Till slut så bifogar jag en karta som publicerades den 17/11, 2014 i den iranska nyhetsbyrån Fars som visar Irans Fateh-missilers räckvidd och exakthet och är placerade i Libanon.

Det internationella samfundet har inte råd att ignorera detta hot längre. Israel kan inte förväntas stå och se på när Iran beväpnar sin terrorpartner, Hizbollah och hotar våra invånare. Israel kommer inte att acceptera några attacker mot sitt område.

Säkerhetsrådet måste fördöma Iran och Hizbollah för destabiliseringen i regionen. Säkerhetsrådet måste också kräva att Iran till fullo följer Säkerhetsrådets resolution 1701 och 1747 och omedelbart slutar att skicka vapen till terrororganisationer.

Jag skulle vara tacksam om detta brev kunde distribueras som Säkerhetsrådets officiella dokument. Ett liknande brev har skickats till H E Mr Ban Ki-Moon, FN:s Generalsekreterare.

Ron Prosor
Ambassadör

Israel idag


4 responses to “Hur Iran beväpnar Hizbollah

 • Olli Rein

  68 röster på Hizbollahs och Irans vapenaffärer. Det verkar som om vi kan förvänta oss fler krig i M. Ö.trots att man har hållit på så länge. Eller är det låga betyget satt efter något annat kriterium?

  Gilla

 • jgarn

  Det är tråkigt att det fortfarande pyr ett jude hat i Sverige vilket också spiller över mot den demokratiska staten Israel.
  Här har den svenska vänstern verkligen lyckats med sin förvrängning av fakta.

  Gilla

 • islamskinfo

  Aj Aj aj. inga roliga nyheter för någon. Det märkliga är att israel trots allt fortsätter provocera vara överdrivet kaxigt. Hade jag varit i den situationen hade jag valt fred och inte en högerextrem terrorregim. Men men. Jag tror att israel styrs av exakt de galningar som kommer att leda till israels förfall. Och det kan gå mycket fort. Högerregimen som kallar sig för israel har svårt att fatta det. Eller så gör dem det och darrar.

  Gilla

  • Tony

   Nej jag förstår att det är svårt att acceptera att
   Israel är er överlägsna i precis allt utom en sak,
   att bråka. Ni får det Israel som ni själva skapar,
   er våta dröm om att förgöra Israel kommer för er
   bara bli en dröm!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: