Malala: Jag är förkrossad över terrordådet


Nobelpristagaren Malala Yousafzai är ”förkrossad över den meningslösa och kallblodiga terrorattacken i Peshawar”, säger hon i ett uttalande.

Oskyldiga barn i skolan har inget att göra med ett sådant här skräckscenarie. Jag fördömer dessa avskyvärda och fega handlingar och stödjer Pakistans regering och väpnade styrkor, vars insatser att hantera denna förskräckliga händelse är lovvärda.

– Jag, och miljoner andra, sörjer dessa barn, mina bröder och systrar – men vi kommer aldrig att besegras.

Tidigt imorse attackerade talibaner en skola i Peshawar, Pakistan. Över hundra människor har dött, de flesta av dem elever.

Malala Yousafzai sköts själv av talibaner på väg hem från skolan för två år sedan, för att ha förespråkat flickors rätt till utbildning. Hon återhämtade sig och har sedan dess fortsatt arbeta för att flickor ska få gå i skolan. Förra veckan tog hon emot Nobels fredspris i Oslo.

Kan någon säga att inte muslimerna startade denna fruktansvärda masaker? Kom igen nu ni fega talibaner i Peshawar. Är barn det enda som ni nu törs ge er på? Hur kan ni ens tro på ett liv efter detta, när ni inte ger barnen skydd för sådana som er själva.

Och sånt här folk tar vi gärna emot i Sverige. Just nu är det Socialdemokraterna och Vänstern men allra mest Miljöpartiet de rödgröna som gör det. Men före valet var det en Allians av Moderater, Centerpartister, Folkpartister, Kristdemokrater, men även här hade ett då blågrönt Miljöparti makten, vilka som gör allt de kan för att utrota alla naturliga svenskar i Sverige. Det enda partiet i Sverige som försöker finna en annan lösning på detta problem, är grovt mobbade av de andra partierna, trots att de är i minoritet än så länge. Ni som vill leva och verka i Sverige har bara ett val. Snälla ni välj Sverigedemokraterna de är vår sista chans. Nästa gång kan det vara din tur att mördas av en Taliban, ISIS, Jihadist eller bara en vanlig islamistisk muslim, som har blivit skogstokig. Det kan du aldrig veta förrän det är för sent. Låt inte detta hända dig, rösta på SD 22 mars 2015.

SVT

Daily Mail


20 responses to “Malala: Jag är förkrossad över terrordådet

 • Olli Rein

  Samma dag genomfördes två sprängningar i Jemen, varav den ena mot en skolbuss där 15 studenter dog. Den andra sprängningen var mot ett hus tillhörande en tjänsteman som ryktades stödja rebellerna. Minst 10 personer dödades. Detta hände i Radaa ett viktigt fäste för al-Qaida på arabiska halvön och dessa hade retats upp över Huthirerebellernas framfart. Alltså en lokal uppgörelse, ingen global sak.

  Gilla

 • Olli Rein

  Daily Mail

  A teacher is believed to have been burned alive while her pupils were forced to watch as Taliban gunmen stormed a school in Pakistan in an apparent revenge attack for Malala Yousafzai winning the Nobel Peace Prize.

  Nine Taliban terrorists attacked the Army Public School in the north-western Pakistani city of Peshawar today, slaughtering 132 children in the deadliest terrorist attack in the nation’s history.

  Harrowing eyewitness accounts revealed how students were forced to watch as bodies were burned beyond recognition. Other survivors told how they played dead while insurgents scoured the school looking for children to shoot.

  Now one expert has claimed that the horrific events which unfolded today could have been in retaliation to 15-year-old Malala winning this year’s Nobel Peace Prize.

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2875729/Up-20-dead-500-children-teachers-taken-hostage-Taliban-gunmen-storm-military-run-school-Pakistan.html#ixzz3M5mEEPd1
  Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

  Gilla

  • Lena

   Olli : Pakkisar var verkligen ett elände de åtta år som jag bodde i UK. De gapigaste, äckligaste att titta på , de mest skrämmande för en ensam kvinna fanns inte ett rätt bland skocken

   Gilla

   • Malmöbo

    Lena: bara för att de är gapiga, äckligaste att titta på och mest skrämmande så förtjänar de att dö? eller vad menar du?

    Gilla

 • Tony

  Har alltid sagt att religionen Islam är helsjuk, det bevisas varje
  dag i hela Mellanöstern, många av dem föds till idioter och
  dör som sådana.

  Gilla

 • Olli Rein

  Jag går bara efter vad du och de dina talar om, då ni alltid skyller på alla andra än er själva. Ska det vara så svårt att bo tillsammans med andra muslimer, hur ska det då gå att leva ihop med andra folk under andra lagar. Jag bara frågar jag, men tror inte att jag får något vettigt svar av dig. Det blir någon annans fel trots allt. Att dessa talibaner lever på knarkaffärer är väl inget som oroar dig som tydligen står som talesman för hela Malmö. Men all den narkotika som sedan araberna tog över i Afghanistan och Packistan, som nu produceras är nog förr grunden till till de stridigheter som härjat här under flera århundraden.
  Era ideér om Väst och Israel håller inte, då de inte deltar i de allra flesta av alla de väpnade tvister som förekommer i världen, och er idé att stjäla hela Jorden och göra ett kalifat av det. Vilket också är ett fullständigt ruttet förslag,av folk som säger sig hylla mångfalden. Tallibanerna har ju redan dödats, men deras tankar finns tyvärr bakom vart och vartannat huvud av terroristerna. Det är vad ni som anser er vara annorlunda än vad dessa råa galningar är, som kommer att vara avgörande för utvecklingen av dessa islamiserade områden.

  Gilla

 • malmöbo

  Det är fruktansvärt det som hände i peshawar idag. 100 tals oskyldiga människor, de flesta barn blev offer för ett fruktansvärt dåd och är absolut inte försvarbart. de skyldiga måste ställas inför rättan och straffas enligt landets rättssystem.
  Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) , sa att: ”det här var hämnd för att våra familjer blev bombade och vi ville att ni skulle känna vår smärta”.
  USA har de senaste åren dödad 1000-tals oskyldiga människor i sina drönattacker i norra waziristan. militären och regeringen i Islamabad låter det ske dagligen.
  Sådana dåd kommer att ske alltid så länge USA och dess allierade i väst dödar oskyldiga, och regeringen i Pakistan bara tittar bort.
  Vi ska inte Heller glömma att Bin Laden hittades i Pakistan, det är ett politiskt spel som makttokiga svin till världspolitiker använder sig av för att bibehålla sin makt.

  Vi ska inte heller glömma vad Israels vapenexpert sa en gång: ”vi har världens mest sålda vapen för att våra vapen är mest testade på plan ” . så länge vi tillverkar vapen så kommer det finnas konflikter i världen, det är USA och dess allierade som beväpnar dessa gruppen för sitt eget intresse.

  Hur kan du Olli vända det till att de som krigar kommer hit, det är de som FLYR från dessa krig som i grunden är vi i väst skyldiga till som kommer hit.
  Du borde skämmas att du på bekostnad av oskyldiga människors död vill propagera för SD. FY!!!

  Gilla

  • Mr Q

   Du talar enbart för din egen sjuka mor !Tvivlar nu än mer på,att du har en skolgång bak dig… USA/Israel är alltid de skyldiga i dina islamska terrorögon !

   Gilla

  • Lena

   Det som inträffade i Peshawar i dag är bara ytterligare en grym massaker i galningarnas ideologi, våld och åter våld sluta med våldet nu och exportera det INTE till oss i västvärlden ! (Staden var tidigare i Afghanistan).

   Gilla

  • Tony

   Tycker du då även att det helsjuka ISIS ska ställas inför
   rätta?? Figurer som far runt och skär halsen av folk är
   inte normala i dom övre regionerna!

   Gilla

   • Lena

    Tony : Som verkar hänga samman med de nedre, detta med tanke på alla våldtäkter och särskilt då gruppvåldtäkter, vidrigt.

    Gilla

  • Olli Rein

   Tyvärr så såg jag inte först att den skola som överfölls av 9 talibaner var en allmän skola för barnen till den Pakistanska militären.
   Malmö hur kan du då tro på det du skriver ovan, att det beror på USA och deras drönarattacker eller Israel som visst aldrig varit i dessa trakter och krigat.
   Det jag skriver om ert behov att kasta skulden på någon annan än era egna skurkar, är helt enkelt rätt i åtminstone detta fall och dessutom i en övervägande del rent generelt.

   Gilla

   • Malmöbo

    Olli:
    det är bra, då är överens iaf att det inte är Islam utan något annat (Narkotika, enligt dig) som är grunden till stridigheterna.
    jag trodde att du var f.d FN soldat, nu tvivlar jag.. hur kan du tro att bara för att USA inte har utfört drönattackar i just Peshawar så har de inget där och göra? jag vet inte hur du missade det, men jag skrev ju att talesman för TTP sa att det är HÄMND för ATTACKERNA mot VÅR FAMILJ, i NORRA WAZIRISTAN. Och eftersom Peshawar ligger i TRAKTERNA och Skolan tillhörde militären, som tillåter detta ske, så valde terroristerna just en militär skola.

    Ingen kastar skuld på någon annan. mellanöstern blomstrade fram till 80 talet. muslimer levde grannar med , Kristna, judar, buhddister, ateister… sedan kom ideologier från såna som er. Precis som ni säger att Islam är si och så, så är det precis likadanna människor i dessa länder som säger att kristendomen/judar är si och så.

    som jag har sagt innan att det inte finns någon skillnad mellan er och de fanatikerna där nere. Ni hetsar, och föder hat hos människor mot människor, snart har ni fött en svensk A.B. Breivik.

    ”våra” egna skurkar är ju de största R*VSLICKARNA till väst och USA, jag önskar att de hade tänkt på sin egen befolkning, tyvärr är det US dollar som pratar i dessa länder.

    jag blir inte upprörd, jag ville bara säga att det är J*vligt lågt att på bekostnad av oskyldiga människoliv propagera för er SJUKA ideologi.
    TONY:
    ISIS måste huggas ner från rötterna,

    Q:
    inga kommentarer,

    Gilla

   • Olli Rein

    @ Malmö.Kan det enligt din mening bara finnas ett skäl. Islam i de islamiserade länderna utgör i alla större konflikter alltid en stor del, och den är både religiöst betingad och politiskt betingad, eftersom man inte håller den sekulära delen borta från den religiösa med en klar och tydlig gräns. Om det sedan är en kamp om brödfödan genom narkotikan eller något annat, är inte lätt att utläsa ur någon dagstidning och eftersom jag aldrig varit i landet Pakistan har jag ingen egen uppfattning. Har kanske du varit i Pakistan, så kanske du kan berätta om det långvariga ej avslutade kriget i Kazmir. Där är det Pakistans grannland Indien som utsätts för krigshandlingar, trots att FN klargjort att Kazmir hör till Indien.
    Det står mycket även i svenska tidningar idag. De flesta håller sig till Tobias Österbergs TT-version, med rubrik. Expert:”Terrorn förlamar landet” (Pakistan)
    Han anser att risken för nya attacker är stor, och att trycket på premiärministern Nawaz Sharif är enormt. Genom att slå till flera gånger på andra platser skapar man kaos och skrämmer folk från att stödja de demokratiska strukturerna, säger Sten Widmalm professor i statsvetenskap vid Uppsala universitet. Vidare är sjukvården svag att ta reda på den här typen av massakrer. Infrastrukturen är inte bra den heller.
    Den demokratiska strukturen försvagas i hela landet, och en förlamande terrorkultur uppstår i dess ställe. Talibanerna är enligt , tidigare svensk ambassadör i Pakistan, en allians av flera talibangrupper och har nu luft under vingarna och har växt sig starka.
    Vi är i ett skeende där väst drar sig tillbaka från Afghanistan, vilket tolkas av talibanerna som en seger över USA. Sedan har vi det som pågår i MÖ, al-shabab i Somalia och Boko Haram i Nigeria fortsätter hon. Det är en kamp som pågår på många håll och det här är en del av det, säger Ann Wilkens.
    Kanske fred och arbete behövs för att gå framåt i utvecklingen och inte bakåt.
    Den här attacken gjordes för att den Pakistanska armèn sedan juni månad attackerat talibanernas motståndsnästen och skulle drabba arméns skola i Peshawar. Alltså en intern angelägenhet för Pakistan.

    Gilla

   • Malmöbo

    @Olli:
    kan du nämna ett muslimskt land som har utgjort (börjat/stått för konflikterna?)
    Du tog upp narkotika, och du fick svar.

    jag vill bara klargöra att religion, politik och kultur är tre olika saker. Vi kan prata om en sak i taget för att inte blanda ihop dessa.
    mina föräldrar kommer ifrån Afghanistan, jag har bott här sedan 1992.
    mellan 2002-2007 har jag jobbat i perioder både i afghanistan, Pakistan och till viss del i New Dehli i Indien med infrastrukturfrågor. Pga av familjskäl bytte jag jobb, och jobbar med just de frågorna än idag och kanske 8-10 år till om hälsan tillåter men mer nationellt.
    Jag kan säga att jag har MYCKET bra koll på hur folket i dessa länder fungerar och hur de lever kulturelt, religöst och politiskt för den delen.
    det du kallar ”kazmir”, KASHMIR som det egenligen heter (Jammu och Kashimer som idag ”tillhör” indien och Azad Kashmir som idag ”tillhör” Pakistan och Aksai Chin som ”tillhör” Kina).

    Kashmir(alla delar) har muslimer som majoritetsbefolkning. Efter britternas kolonisering sålde, britterna Kashmir till en Sihk för sina egna intressen.

    jag vill inte ge dig en lektion i historia, men vill bara göra klart att FN inte har gjort tydligt att Kashmir ska tillfalla Indien. Tvärtom har FN efterlyst folkomröstning där folket får bestämma vilket land de vill tillhöra, och den folkomröstningen har aldrig blivit av, pga politikerna i New Dehli.

    Mer om Kashmir har du här:

    http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/lång/jammu-och-kashmir

    Jag vet inte vad en expert eller ambassadör har sagt, jag nämnde det redan i mitt första inlägg att dessa attacker kommer att fortsätta så länge militären i Pakistan och drönarattackerna från USA fortsätter och skördar oskyldiga människoliv.

    Det är därför avgörande på hur de olika politiska makterna vill ha det, det där DÅ det finns en chans för att det ska bli fred.
    Jag vet inte vad du hade gjort om din oskyldiga familj sönderbombades i attacker som du inte alls hade haft att göra med, men jag hade tagit till alla möjliga resurser för att de skyldiga ska få till svars, eller gjort något annat uppror som en varning för att det som sker inte är OK!

    Vill inte majoriteten i ett land ha demokrati så ska vi inte tvinga på de det heller , då blir det Irak och Afghanistan av det.
    jag kan säga att 70 % av dessa länders befolkning saknar helt, eller har mycket liten skolgång. Det är just denna okunskap som utnyttjas hos de för både politisk, religöst och i kulturelt syfte.

    Så vitt jag vet om Afghanistan, så har ”talibanerna” i Afghanistan velat ha dialog med regeringen i Kabul, med ett enda villkor (Dra utländska soldater tillbaka), och det är inte USA så Pigga på. Det var därför en president som dansar efter USAs fiol valdes in efter historiens längsta ”demokratiska”val.

    Vare det sig om det är muslimer, hinduer eller andra religösa grupperingar, INGENs tro säger att du ska ha ihjäl andra oskyldiga människor. Människor VILL leva i fred. Det räcker med 30-50 års konflikter, folk är trötta på krig. De har rätt att kunna se sina barn växa upp, och leva ett längre liv. en pappa ska inte behöva begrava sina söner/döttar.

    nu blir inlägget ganska långt. men jag hoppas att jag har kunnat klargöra lite.
    ha en bra kväll, och om jag inte dyker upp här hos er så önskar jag er en trevlig julledighet. ta hand om varandra, livet är i min mening för kort för att slösa bort med hat, smutkastning mm. Vi får hoppas att 2015 blir ett år, där oskyldiga inte ska behöva sätta sina liv för politiska,religösa eller andra syften.

    Och kom ihåg att som Pettersson säger, Hat föder hat, och kärlek sprider kärlek.

    MVH
    Malmöbo

    Gilla

   • Lena

    Malmöbo : Jag lägger mig inte i utländska politiska frågor, men din sista mening ”hat föder hat och kärlek sprider kärlek”, ge mig exempel på var i den muslimska världen som det finns ? De senaste grymheterna i
    Pakistan och Sydney är ju inga fina exempel, för övrigt
    Merry Christmas !

    Gilla

  • Olli Rein

   Varför blir du upprörd över att jag pushar lite för det enda islamkritiska partiet i Sverige. Blir de stackars satar som brännts och skjutits ihjäl av dina trosfränder hjälpta av att jag varnar andra för att vargen kommer. Det är väl bättre att varna än att stå bredvid och hyckla när det som förväntas hända sker. SD är nu den enda enande kraft som vi har kvar. Den ska vi vårda ömt.

   Gilla

 • Synonymen

  Jag tror det börjar bli dags att säkerhetsklassa alla flyktingmottagningar som kriminalvården gör med sina anstalter.

  Säkerhetsklass 2: Övriga slutna anstalter

  Denna bör vara tillämplig och en bra start. Då har man sedan möjlighet att uppgradera till säkerhetsklass 1: när det blir nödvändigt.

  Frigång eller permission utan bevakning är självklart uteslutet.

  Gilla

 • Lena

  Det är starkt av henne att kunna formulera sig om denna grymma massaker.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: