Guillou: ”Bemöt SD med siffror – inte ord”


INVANDRING/VALET 2014. Aftonbladets kolumnist Jan Guillou kallar Magdalena Anderssons (S) och Stefan Löfvens (S) beskrivning av SD som nyfascister för ”föga briljant”. Själv anser han att det idéhistoriskt är fullt möjligt att hitta influenser från 1930-talets olika fascistiska rörelser i Sverigedemokraterna.

­Men det är inte poängen. Som kritik mot SD är det värdelöst, menar han. ”Man kan inte ­föra en intellektuell diskussion med anti-intellektuella, då blir de bara glada och uppiggade och får vatten på sina kvarnar om kulturmarxister, feminister och blattekramare”. I stället bör taktiken, enligt Guillou, vara att skjuta in sig på Sverigedemokraternas två ­största svagheter. Den första är att de visade sina rätta ansikten och inte den tillrättalagda sidan efter valet, skriver han. Den andra handlar om siffror. ”På längre sikt är invandringen en ren vinst. Kostnaderna i början motsvarar bara en bråkdel av Reinfeldts skattesänkningar för de rika”.

-Pettersson tycker Jan Guillou har en poäng. Fram med sifforna som visar vinsten med invandringen, tyvärr så visar Guillou inga sådana siffror, helt enkelt för att de inte finns. Guillou påstår helt riktigt att Sverige i alla tider varit ett invandrarland men aldrig någonsin har det kommit så många som det gör nu, år efter år, och de som kommit tidigare har kommit för att arbeta och inte för att klaga och leva på bidrag. Dessutom borde Jan Guillou med sin höga intellektuelle kapacitet kunna räkna ut varför det ser ut som det gör i de länder invandrarna kommer ifrån.

Jan, dessutom tror jag till skillnad från dig att både Magdalena och Stefan är så smarta så de hade lagt fram siffrorna som du efterlyser om de fanns…

Nåväl Jan Guillou har inte alltid varit PK. I oktober 1986 hade tv-programmet Rekordmagasinet, som var den tidens ledande samhällsmagasin och där Guillou var programledare, sänt ett program om zigenare (som det hette då) i Sverige. I programmet påstods bland annat att brottsligheten bland zigenare var ett problem. Hälften av alla stjäl, hävdades det. Guillou själv beskrev syftet: Vi gör inget snyftreportage om hur synd det är om zigenarna och om våra fördomar mot dem. Istället vänder vi på steken och visar att det faktiskt är så att zigenare stjäl mer än andra, inte vill arbeta eller bo i lägenhet.”

Programmet fälldes i radionämnden och Brottsförebyggande rådet gavs i uppdrag att utreda frågan för att visa att det inte fanns sakliga skäl att lyfta fram zigenarnas brottslighet. När resultaten av utredningen började droppa in så visade det sig att resultaten inte var de som myndigheterna förväntade sig. Utredningen försvann in i ett kassaskåp och där ligger den kanske än.

”I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar” Jan Guillou

”Invandrarna har vissa talanger som är nödvändiga för knarksmuggling, de talar kurdiska, arabiska och spanska” Jan Guillou


18 responses to “Guillou: ”Bemöt SD med siffror – inte ord”

 • pappasvenpappasven

  Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
  ”På längre sikt är invandringen en ren vinst. Kostnaderna i början motsvarar bara en bråkdel av Reinfeldts skattesänkningar för de rika.” Njaa inte riktigt . . jobbskatteavdraget, en skattesänkning värd namnet , är drygt 80 miljarder MEN även många vanliga får en skärv av detta . . medan BARA Migrationsverket kostar 50 miljarder. Sedan har vi ju alla kommunala och allmänneliga bidrag och subventioner etc. som tillsammans sätter kostnaden till 200-300 miljarder HÄPP!!
  MEN säger klubben ”Vänner av ordning” hur går det till? Jaa försvaret 100 miljarder, pensionärer, arbetslösa, sjuka, andra utsatta grupper . . . kan nog visa att det finns många reserver som finansierat och finansierar detta . . även om man bara antar 100.000 kr i kostnader per invandrare, i medel, så landar vi med 200.000 på häpnadsväckande 20 miljarder årligen . . MEN detta är ju medel över livstid så dessa kostnader tickar som en årlig amortering under 40 år också . . kansske hitte påsiffror detta som JG refererar till . . MEN visst har mannen rätt . . långsiktigt . Ett par generationer framåt kanske en kohort kan bil i a f självförsörjande . . sedan skall alla medel som använts till denna investering betalas tillbaka också . . dvs betraktat som investering så är det synnerligen dåligt och skulle aldrig i något annat sammanhang accepteras.

  Gilla

 • jgarn

  Vad en kommunist och Moskvalakej tycker, skiter jag fullständigt i.

  Gilla

 • ericr45

  Apropå siffror..
  JG själv har nog inga bostadsproblem, han trivs säkert på sitt Ö-malm..
  Jag har sett några olika siffror på bostadbyggandet i landet, varierande från 30 000 ( från SCB) till 33 000 lgh.
  På text TV säjs nu att det blir 28 000 klara under 2014!
  Om vi samtidigt ska ta emot 100-120 000 nyanlända PLUS vårt eget behov, för våra ungdomar t ex, så blir det svårt för svetsaren att loppa ihop det..
  ( Det var en sådan skrivning av mig som gav svaret från en vänsternisse på nätet att ”man kan inte se det på det viset”…HUR man ska se det fick jag aldrig veta)

  Gilla

 • angelicaplacet

  Varför vill inte Guillou visa upp siffrorna?

  Gilla

 • Naivtive

  Jannes resonemang faller platt på sin egen orimlighet.

  Om man inte har kunnat påvisa denna vinst på de 50-år som man har haft på sig och alla dessa miljarder som satsas….. Vem fasen tror ett skvatt på att mer tid eller pengar helt plötsligt gör underverk.

  Bullshit

  Gilla

 • Peter Lindberg

  ”Man kan inte ­föra en intellektuell diskussion med anti-intellektuella”

  Helt rätt. Stenkastande och skränande zombies på vänsterkanten som vägrar ta till sig riktig fakta går inte att diskutera med.

  ”Vi har fakta som visar lönsamheten…” har det låtit under flera år men INGEN har kunnat presentera någon seriös sådan som bygger just på fakta. Och med tanke på att minsta lilla obetydliga sak som företrädare för SD visar upp blåses upp till jättescoop, skulle knappast någon hålla på sådana siffror för att ”täppa till truten” på SD.

  Så, nej JG. Kryp tillbaka till dina håla och tänk ut något som någon, förutom dina likriktade kollegor, kan tro på.

  Gilla

  • Ojdå

   J.G Debatterar bara, lönsamheten är inte skälet, skälet är asylrätten.
   Och där finns plats för olika förslag.

   Gilla

 • Blot-Sven

  En person som utger sig för att vara intellektuell samtidigt som hans argument består av lösa antaganden, påståenden och trosartiklar!
  Endast i ett dårhusland kan en sån person tas på allvar och beredas möjlighet att publicera sig!

  Gilla

 • Argus

  Jepp, ta fram siffrorna – 2,6/97,4 % (andelen riktiga flyktingar/ekonomiska flyktingar enligt Julia Caesar som aldrig brukar ha fel).

  Gilla

 • Rannug

  Jag tycker vi får siffror hela tiden tex Stefan L har lovat en generös flyktingpolitik vilket betyder ca 100 000 (mestadels muslimer) under 2015 enligt migrationsverket.

  Gilla

 • Tony

  Skillnaden mellan Stefan Löfven och Jönssonligan är att
  Jönssonligan har en Plan, det har inte Stefan Löfven,
  annars är likheten slående?

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  janne gullgosserumpan är hen inte en rasist ? Jo det sa min granne en nigger från Zimbabwe. Han sa att ROBERT har fixat alla vitskallar så de är på landsflykt eller skjutna. Min n niggergranne tror det kan bli samma i sVyrige. Vad tror ni det kan bli ? Jag tror ju att det kan bli mycket mycket stora proplem för fredrik – jo det tror min niggergranne också helt säkert säger han. Han har sagt att han är en bladsvart nigger samma som fredriks girlfriend = precis samma. Han säger att han är inte rasist som hon. Eller?

  Gilla

 • Synonymen

  Detta skrivet av en liten dvärgväxt mytoman. Den dvärgen har enorma komplex och är dessutom sjukligt vapenfixerad.

  Han påstår att han var elitsimmare som ung.

  En ”man” som är 167 cm lång och har armar som som inte är längre än en blyertspenna och händer stora som tändsticksaskar kan INTE vara elitsimmare.

  Att benen dessutom är långa som två blyertspennor och dvärgen har 38 i skostorlek beskriver i vilket eländigt tillstånd mytomanen och pysslingen befinner sig i.

  Jan Guillou tillhör småfolket tillsammans med Ulf Kristersson som myglade till sig lägenhet i innerstan som var avsedd till boende för hemlösa.

  Ulf Kristersson ser rent ut sagt löjlig ut när han står mellan Anna Kinberg och Elisabeth Svantesson. Pajasen är för bövelen inte ens en tvärhand hög:-)

  Att Anna Kinberg Batra blir ny partiledare för Käkpartiet är ytterst välkommet. Ett bättre sänke kunde inte Käkpartiet få.

  Gilla

  • Ojdå

   Synonymen
   Du är ju fascinerad av folks utseende, du borde vara med i ”Gör om mej”
   Sätt in en bild på sej själv så kan vi säkert komma med ett och annat tips,

   Gilla

   • Synonymen

    ”Du är ju fascinerad av folks utseende, du borde vara med i ”Gör om mej””

    Inga halmgubbar tack!

    Detta är en bild på en av alla dina mördarkompisar.

    Gör om honom först så vi kan se vilka färdigheter du har.

    Själv verkar du vara fascinerad av att hela tiden befinna dig i fel sällskap.

    Gilla

 • Ruth Magnusson

  JG var snygg i sin ungdom. Och snygga pojkar brukar inte vara så smarta. Så han är passé vid detta laget.
  Jag är mera intresserad av vad Sossarna hittat på genom åren, koncentrationsläger t ex
  http://politikfakta.se/2013/04/tage-erlander-var-hogsta-chef-for-14-svenska-koncentrationslager/
  Ska finnas någonting om detta på Pettersson men jag har inte letat ännu.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Vem fan bryr sig om vad Janne Gullig tycker och anser?
  han är en av de största självinflaterade ballongerna som någonsin synts i Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: