Sluta hålla båtflyktingarna borta


INVANDRING. Flyktingkatastroferna på Medelhavet I år har 348 000 människor flytt i skrangliga båtar över främst Medelhavet, Bengaliska Viken och Adenviken.

Den största ökningen av båtflyktingar har skett på Medelhavet. Det uppgav FN:s flyktingkommissariat UNHCR när det första mötet om världens båtmigranter hölls i Genève under onsdagen, skriver SvD. Över 207 000 människor har försökt att ta sig till Europa från bland annat Syrien, Eritrea, Etiopien, Somalia och Mali. För minst 3400 människor har den farliga resan slutat med döden.

Samtidigt har immigrationsfientliga stämningar ökat i många europeiska länder, konstaterar UNHCR. Men nu ryter FN ifrån och uppmanar väst att sluta hålla båtflyktingarna borta.

– Det utgör allvarliga brott mot de mänskliga rättigheterna när flyktingar lämnas drivande till havs i veckor utan mat och vatten, båtar vägrar att rädda nödställda flyktingar och barn hålls häktade i långa tider eller skickas tillbaka till farliga länder, säger FN:s nya människorättskommissarie António Guterres. Zeid Ra’ad Al Hussein.

-Pettersson undrar om Zeid Ra’ad Al Hussein har rutit till Saudiarabien, Kuwait, Bahrain, Qatar, Förenade Arabemiraten och Oman att ta emot flyktingarna. En mycket stor del av de 348 000 skulle passa mycket bättre i dessa stenrika länderna där de kan språket och kulturen är likvärdig. Dessutom kunde flyktingarna ta bussen i stället för att betala flyktingsmugglare och riskera livet på haven…


2 responses to “Sluta hålla båtflyktingarna borta

  • angelicaplacet

    Ja,det måste ju vara mycket säkrare för flyktingarna att ta bussen till grannländerna,att inte FN förstår det.

    Gilla

  • Joy

    Nej, varför skulle FN ryta åt muslimernas egna goda och omtänksamma religiösa medmänniskor? Der är bättre att kristna och sekulära länder islamiseras, och så snabbt som möjligt. Ha en välfärdspolitik, vips är du skyldig att ta hand om alla på jorden. Bedrövligt av FN att skada redan utmattade ekonomier. Vi ska ner på knä, FN ger sig inte. Världsregeringen närmar sig.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: