Löfven är inte speciellt slipad


INRIKES. Lena Lid Falkman, retoriker och ledarskapsexpert, menar att Stefan Löfven behöver mer träning och bättre underlag, sedan statsministern krånglat in sig i ett resonemang om SD och nyfascism i SVT:s Agenda på måndagskvällen. – Han är inte speciellt slipad än, säger hon till SvD.

Finansminister Magdalena Andersson (S) kallade Sverigedemokraterna för nyfascistiska i fredags efter ett möte i EU-nämnden och Stefan Löfven följde efter i en debattartikel på lördagen.

I Agenda i SVT fick statsminister Stefan Löfven flera följdfrågor om definitionen av SD som nyfascistiskt.

Han pekade på partiets bakgrund och fokus på invandring samt att SD:s partisekreterare Björn Söder talat om ”mitt folk” i riksdagen.

Läs mer på SvD

Dick Harrison har sökt svar i fascismens idéhistoria. …varje gång Arnstad, eller någon annan, varnar för den fascistiska vargen, utan att han kommer, ökar risken för att vi till slut tröttnar och blir desto mer överraskade när/om den verkliga ulven dyker upp.

George Orwell (i artikeln ”What is Fascism”, Tribune 1944) slog fast att begreppet fascism hade blivit urvattnat intill meningslöshet eftersom det användes om allt möjligt – om bönder, affärsidkare, rävjakt, tjurfäktning, homosexualitet, astrologi, kvinnor, hundar, vandrarhem och så olika personer som Rudyard Kipling, Mahatma Gandhi och Chiang Kai-shek.

George Orwell (i artikeln ”What is Fascism”, Tribune 1944) slog fast att begreppet fascism hade blivit urvattnat intill meningslöshet eftersom det användes om allt möjligt – om bönder, affärsidkare, rävjakt, tjurfäktning, homosexualitet, astrologi, kvinnor, hundar, vandrarhem och så olika personer som Rudyard Kipling, Mahatma Gandhi och Chiang Kai-shek.

-Pettersson undrar om nu Sverigedemokraterna är så farliga som Stefan Löfven och sju-klövern påstår. Var i ligger det farliga?

 • Att SD vill minska, inte stoppa invandringen? Det borde inte vara några större problem för varken M eller S vill ha fri invandring.
 • SD vill ta krafttag mot brottsligheten. Vem ha något emot det?
 • SD vill satsa resurser för att våra pensionärer ska få en värdig och högkvalitativ äldrevård. Någon som är emot?

Så kan man hålla på och ta område efter område och finna att SD är mitten parti, ungefär som S var förr…när de hade slipade ledare…


5 responses to “Löfven är inte speciellt slipad

 • Pica pica

  Nja, jag börjar tvivla på att han har klokskap nog att klara jobbet som statsminister. I varje framträdande har han fått några fraser och dessa upprepar han som om han vore dement.

  Gilla

 • Rannug

  När arbetarkollektivet förstår att de bara förlorar på denna massinvandring så får Stefan L nytta av sitt medlemskap i fackföreningen…..

  Gilla

 • Blodsven

  Bilderbergarna välkomnar naturligtvis även nyttiga idioter i församlingen…

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Han är inte bara svetsad utan han tillhör den Svenska rasistgruppen sju klövern. Flera hundra tusen svenska pensionärer svälter ! Vakna !

  Gilla

 • ossie

  Han är nog mera svetsad..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: