Politiker i bil åtalas


Kör man bil, finns det många skäl att tänka till när och hur man framför fordonet.

Media har tänkt till och redovisar på sitt lite enögda sätt olika personer som framfört sitt fordon på ett olämpligt sätt.

I februari detta år åtalas en politiker från Mörbylånga för att ha framfört sin bil i onyktert tillstånd. 2,15 promille visade mätaren när polisen gjorde sitt alkotest. Vi får inte veta vem politikern är eller vilket parti han/hon representerar. Källa: Barometern

Nu åtalas en Sverigedemokratisk riksdagsledamot för att ha framfört sin bil i 142 kilometer i timmen och dessutom legat för nära framförvarande bil vid flera tillfällen. Här får vi veta både partitillhörighet och namn på politikern. Källa: SvD

Som jag skrev i inledningen, ska man tänka till när man sätter sig bakom ratten. Bägge dessa personer har gjort fel, därav åtalen och jag tänker inte försvara någon av dem. Dock funderar jag över medias roll. Är det verkligen värre att på motorväg framföra sin bil i 140, än att i centrala delarna av ett tättbebyggt område framföra sitt fordon med 2,15 promille i kroppen? Tydligen tycker media att så är fallet, eller så handlar det bara om partibeteckningen.

Vad har vi lärt oss av detta. Ja, precis som avsaknaden av ett signalement talar om för oss att brottslingen har sitt ursprung i ett annat land, så kan vi med säkerhet säga att när en politiker begått brott eller gjort fel och namn/partibeteckning saknas, så är han/hon inte Sverigedemokrat.


7 responses to “Politiker i bil åtalas

 • anderssvensson

  Viss lokalpress är iallafall bättre.
  ”Miljöpartisten Eva Öberg döms för grovt rattfylleri. Hon får en månads fängelse efter att ha kört rattfull i centrala Färjestaden.
  Kalmar tingsrätt anser att det inte finns utrymme för någon annan påföljd än fängelse, med tanke på de förhållanden som omger brottet.”
  http://www.olandsbladet.se/article/politiker-far-fangelse/

  Gilla

 • jgarn

  Det där med alla människors lika värde, det bestäms av slaskmedia.

  Gilla

 • Argus

  ”Vi och dom”, mina vänner. ”Vi och dom”.

  Om man bara kunder omvandla skiten som kommer från latringroparna till biogas kunde vi försörja hela världen med energi.

  Gilla

 • Argus

  ”Vi och dom”, mina vänner. ”Vi och dom”.

  Om man bara kunder omvandla skiten som kommer från latringroparna till biogas kunde vi försörja hela världen med energi.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Hypotetiska fall:
  SD-politiker går mot röd gubbe – löpsedelsnyhet, Agenda-drev och krav på avgång.
  7-klöver-politiker begår rånmord – blir ”politiker” i en mindre notis i lokaltidningen.

  Gilla

 • Pica pica

  Undrar om Fredrik hade rätt om det sovande folket? Jag menar att inte alla förstår hur det ligger till.

  Gilla

 • allemand

  I det första fallet är det en miljöpartist från Öland, därav att namnet inte nämns.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: