Nyaanlända tecknar dyra kreditlån

INVANDRINGEN. Nyanlända flyktingar tecknar dyra kreditlån hos en butikskedja. Pengarna ska både betala deras skulder från flykten och hjälpa familjen i hemlandet.

– Vad ska jag göra, min familj är helt beroende av mig, säger Mahmoud Aldaas som flydde kriget i Syrien för ungefär ett år sedan.

Ovanstående är början på en artikel i Sydsvenskan som Sandor Herold från Malmö undrar över syftet med…

Man kan fråga sig vad som nu är meningen med denna artikel i sydsvenskan angående stackars flyktingar som tar krediter för att hjälpa sina anhöriga som inte har haft den stora lyckan att kunna ta sig till det förlovade landet i norr?

Är det ett första steget till att vi svenska skattebetalare skall betala krediterna?

Stackars Mahmoud känner sig utnyttjad av Mediamarkt,”Jag måste betala tillbaka så mycket mer än det jag har lånat”, säger han bekymrat.
Ja, det är ju för jävligt! Tänka sig en sådan fräckhet av Mediamarkt att inte ge krediter kostnadsfritt till stackars flyktingar som Mahmoud. Ett tips till Mediamarkt vore att man direkt efterskänkte Mahmouds och andra flyktingars krediter och istället bakade in dom i svenskars krediter.

Jag blir upprörd när jag tänker på vilka summor jag under årens lopp har betalat i räntor på mitt huslån! Undrar om sydsvenskan inte kunde skriva ett reportage om mig också så att jag kanske kan påverka banken att inte vara så giriga mot mig.

Nästa tårdrypande reportage om flyktingar kommer väl att bli att väcka opinion för att vi skall betal kostnaderna för flykten i efterskott, i detta fallet ca 70 000 kr. Sverige är ju ett rikt land!

S Herold,Malmö

 

13 thoughts on “Nyaanlända tecknar dyra kreditlån

 1. Inom islam är det förbjudet med ränta. I England fick en bank för muslimer tillstånd. Av någon anledning gick den inte bra och kunderna svek. Sanningen ligger i att de har rätt att ta ut diverse administrativa kostnader.

  Iofs tycker jag inte synd om en bank som ger lån till nyinvandrade utan inkomst. De brukar vara ganska tuffa med säkerheter när de ska låna ut till infödda svenskar. Har de blivit PK får de stå för detta själva. Det blir nog tvunget att den stackars Mahmoud får börja jobba…

 2. Muslimer ska väl ha räntefria lån fast räntan är ju i sann PK anda nästan mulimanpassad som det mesta i detta land.

 3. Ja alltid tjänar det väl något syfte med alla de här tårdrypande snyftreportagen, inget batikhäxaöga lär väl vara torrt.

  • I tider där SMS lån tillåts förvånar inget.
   Man undrar vad som hände med de gamla värderingarna om sparsamhet och försiktighet, förmodligen spolades de ned i samma avlopp som trygghet och samhörighet.

 4. ”Dessutom befinner sig Mahmoud Aldaas pappa sedan mer än ett år tillbaka i Assadregimens fängelse och hans mamma och fyra yngre syskonen är helt beroende av hans hjälp.”

  ”– Min pappa måste ju vara kvar och ta hand om min mamma och mina syskon, så vem skulle då åka om inte jag?”

  Hur var det nu? Sitter hans far fängslad av den ”ondskefulle” al Assad eller tar han hand om familjen? Jag kan näppeligen tänka mig att syriska fängelser är som en svensk öppen anstalt. Är journalister liksom Migrationsverkets personal så styrda av agendasättande chefer så att de sväljer allt med hull och hår?

  Hur Nordea Finans kan acceptera Mahmoud Aldaas som kredittagare är huvudlöst.

  Sedan tycker jag att denna typ av artiklar är bra, de öppnar ögonen för ännu fler.

  • @Argus
   Över hela västvärlden arbetar sedelpressarna dygnet runt…
   Detta innebär som du vet,att en ”massa sedlar” hamnar i bankernas valv..
   Där ger de inga inkomster,och alla sätt är ju bra,utom de dåliga !
   När t.o.m.ett av världens starkaste industriland Tyskland,först i år har lagt en budget,(som förutser att balansera) utan att ta upp nya lån, undrar man vart vi är på väg i väst ?
   Sverige som jämförelse (dåligt exempel) tvingas årligen öka sin statskuld,vilket ju liksom för Mahmoud innebär nya räntekostnader.
   I år uppstiger dessa för Sveriges del till c:a 87 miljarder SEK !Alltså nästan lika mycket,som importerna från Afrika/Orienten kostar landet !

 5. Jag, en icke-pro-något, kunde donera till mina barn en friköpt lägenhet samt guld som dom kan leva på i flera månader.
  Mina barn, som inte är pro-något, har inte sålt en endaste gram, utan försörjer sig väl.

  Råd till både svenskar och Mahmoud är: Spara i ladorna och köp sedan kontant det du behöver. Köp aldrig det du kan leva utan. Släng reklamblaskor innan du läst dem. Älska dina barn mer än du älskar dig själv, och tänk på att alla dina handlingar får konsekvenser i barnens liv.

 6. Det vore något det. Sociala bidrag för att täcka resekostnaderna innan de kommit hit. Varför inte ge araberna pengar innan de kommer hit. Då kommer de bättre att synas vilket rikt land Sverige är

Kommentera