Intressant debatt i Debatt

Ikväll ska ni bänka er framför TV:n och se Debatt.

Ett av debattämnena är Marcus Birros kritik av islamistisk terrorism och kritiken han fått utstå efter den.

Marcus Birro deltar själv, tillsammans med Världens Idags medarbetare Tommy Dahlman, som i sin blogg ger Birro stöd i sin kritik och IRM:s skjutjärnsjournalist Oscar Schau.

Klockan 22:00 i SVT 1

Oscar Schau är väl en av få svenskar som öppet gjort Hitler-hälsningen och kommit undan med detta utan att hängas ut i media och fått utstått på s.k. ”goda sidor”.

Skärmklipp

Schau som i valet 2014 kandiderade i riksdagsvalet för Folkpartiet är också involverad i IRM och har stundtals figurerat som skribent hos Expo, två intresseorganisationer som annars med glädje hänger ut folk som gjort Hitler-hälsningen i fyllan eller burit nazist-symboler på fjortisfester.

Oscar Schau är också känd som den person som på uppdrag av IRM gjorde ett hembesök hos en SD-politiker i Malmö, något han anmäldes för. Schau är ynglingen i ”moderiktiga byxor”.

Skärmklipp

Schau skrev också nyligen en ytterst pinsam artikel på Nyheter24, som avslöjar hans okunskap och som säkert får lärarna på journalisthögskolan i Lund att ta sig för pannan. Tänk om alternativa medier skulle göra samma pinsamma inlägg, men grundat på det som enstaka vänsterpartister vräkt ut sig eller möjligen på något som muslimska företrädare sagt och gjort offentligt. Det vore något det.

7 thoughts on “Intressant debatt i Debatt

  1. Hacka inte på Oscar, han brukar gilla att heila. Det gör via allihop på Expo förresten, vi följerr ju Joseph Goebbels idéer, slavisk. Nu var jag rolig, sån é jag.

  2. Intressant debatt som jag dessvärre inte tänker följa. Frugan och jag stängde av TV:n för gott för sju år sedan. Kanske följer jag det på nätet på nåt sätt.

Kommentera