45 terrorister har stoppats av Säpo, bara i år

45 muslimer har bara i år stoppats från att ges uppehållstillstånd, alternativt svenskt medborgarskap.

Orsaken är att samtliga bedömts vara säkerhetsrisker och merparten av dem har kopplingar till muslimska terrororganisationer.

Magnus Ranstorp, expert på terrorism, säger att kontrollen över de asylsökande som kommer till Sverige är dålig, då varken Migrationsverket eller Säpo har resurser att kolla alla. Bara i år väntas cirka 100 000 från länder där terrorister härjar, söka asyl i Sverige och kontrollen över vilka dessa är, är alltså dålig.

Jag läste ett twitter som kanske sammanfattar nutiden på ett kusligt sätt: ”Det kanske finns skäl att stanna hemma från julhandeln i år”. Detta med tanke på vad som hände i Stockholm den 10:e december 2010.

Det oroväckande med siffran 45 i rubriken, är inte att 21 personer fått avslag på sin asylansökan. Det oroväckande är att 24 av dem redan fått uppehållstillstånd och att vi nu inte kan utvisa dem till de länder varifrån de kom. 2013 var det 31 ansökningar om medborgarskap som avslogs. Bara på två år har alltså 52 personer med uppehållstillstånd fått avslag på sina medborgarskapsansökningar, vilket innebär att dessa 52 personer klassas som säkerhetsrisker…bara på två år alltså.

Magnus Ranstorp säger också att sympatisörer till IS finns i Sverige och rekryterar nya jihadister och att det de facto finns sovande celler i Europa som bara väntar på att slå till. Under tiden skriker Mona Sahlin, Erik Ullenhag och flera andra på islamofobi och bakom sig står de flera hundratusen muslimer som numera finns i Sverige.

Källa: Sydsvenskan

Tycker kanske det finns skäl att i sammanhanget nämna Moderata ungdomsförbundets kongress i helgen. Där deklarerade Muf:s nya ordförande, Rasmus Törnblom, att Moderaternas nya inslag ska vara att bejaka öppna gränser och fri invandring. Om detta skulle underlätta för terrorister att komma in i Sverige och försvåra för Säpo att finna dem, överlåter jag åt Törnblom att kommentera.

Tänk vad jag längtar efter en direktsänd debatt i SVT på bästa sändningstid mellan Törnblom och Gustav Kasselstrand. Misstänker starkt att fler Muf:are skulle gå över till SD efter den, än SD:are som skulle ta klivet till Muf.

Källa; DN

8 thoughts on “45 terrorister har stoppats av Säpo, bara i år

  1. I SvD 1/12 har Per Gudmunsson kollat med SÄPO: För alla 45 gäller att det föreligger ”verkställighetshinder” eller ärendena är betrakta som pågående. Ingen av de 45 har förmåtts lämna landet! Ungefär samma siffror och resultat 2013, ingen avvisad. Märk att SÄPO har gjort vad som hör till deras jobb, resten ligger på andra.
    Sånt här undviker exv Sydsvenskan nämna i sin notis! Den skriver bara lögnaktigt om ”stoppade” terrorister. PK-media förnekar sig inte.
    Sahlin nog nöjd, nu kan än mer skattemedel äskas för diffusa åtgärder.

    • Ja än en gång måste vi skåningar rikta hat,mot Karl XI hans anhang.Denne despot var/är ju jämförbar med dagens IS !
      Mördade och brandskattade hela vårt då välmående landskap…
      Nu tvingas vi sitta på fel sida av Sundet,och styras av dårar i Sthlm,
      allt tack vare honom…

  2. Det måste vara stor oro för Norge som har ett högt terroristhot mot sig när Sverige inte bryr sig i någon större utsträckning vilka som välkomnas in i landet.

    • Vore jag styrande i Norge så skulle jag förstärka gränsbevakningen mot Sverige och inte släppa in någon som inte har giltigt pass. Jag mena dom är ju t.o.m. så kloka i norge så dom inte har gått med i EU.

Kommentera