Stäng

Invandrad riksdagspolitiker till angrepp mot migrationspolitiken

Allt fler moderata riksdagspolitiker gör nu samma sak som moderata kommunpolitiker gjort i flera år. De kritiserar delar av migrationspolitiken.

En av dem är Hanif Bali, som på sin blogg kritiserar försörjningsstödet till anhöriginvandrare.

”Att som DN eller som diverse tyckare försöka klistra främlingsfientlighet på åsikten att man ska försörja sin egen familj istället för att skicka notan till skattebetalarna är minst sagt bisarr, speciellt när det kommer från människor som kallar sig liberaler.”

Så skriver Bali i sin text. Givetvis sant och givetvis har försörjningskravets tomma innehåll kritiserats, men Bali var en av de som i media stod bakom Moderaternas olyckliga kärleksaffär med Mp och som är grunden till mycket av det vi ser idag.

Denna statistik från Migrationsverket visar Bali på bloggen och den visar att endast 21,9% av de anhöriginvandrare som kom till Sverige mellan 1980 och 2013 var flyktinganhöriga, alltså inte ens en fjärdedel.

Skärmklipp

Bali använder några kloka ord i slutet av inlägget: ”Min mor envisades att endast låta mig flytta ihop med tjejen och skaffa familj när vi hade råd att försörja oss själva, hade pluggat klart och etablerat mig på arbetsmarknaden.” Ungefär så låter det när jag pratar med äldre arbetskamrater och även nära vänner, som själva eller vars föräldrar, kom till Sverige under 60 och 70-talen. Att själva försörja sina familjer var för dem en självklarhet och det är något de både gjorde då och gör idag. Kanske det därför inte är konstigt att de minst sagt rasar över det regn av bidrag och den kravlöshet som råder för dagens asylinvandrare och deras anhöriga.

2008 gav regeringen uppdraget till en utredare att ta fram en ny politik för försörjningsstöd till anhöriginvandrare. Länk

2011 röstade riksdagen för att fler undantag skulle göras från försörjningsstödet, vilket lett till att cirka 99% av anhöriginvandrarna undantagits. Länk

Hanif Bali kom till Sverige från Iran och ha därmed invandrarbakgrund. Om nu en invandrare kritiserar delar av migrationspolitiken, borde väl också han/hon mötas med ord som rasism och främlingsfientlighet, men så går det upp för mig att en invandrare i Sverige aldrig kan vara rasist, eftersom han/hon tillhör en minoritet. Frågan är vad media och politiska motståndare då vill kalla Hanif Bali?

Hanif Balis blogg

Ps

Som jag tidigare skrivit, så lita jag inte längre på moderater och därför får partiet aldrig mer min röst.

Sanna Rayman på SvD (f.d. medarbetare på SN) skriver klokt om Moderaternas nya politik.

 

5 reaktioner på “Invandrad riksdagspolitiker till angrepp mot migrationspolitiken

 1. Invandrarna, främst muslimerna, är INTE längre en minoritet, då de flesta går i samma fördärvliga islamska parad. Eller och är allt som oftast anti-SD-hetsare Och mot alla som normalt kritiserar dem, som alla andra. Nej, alla vi ska gulla med dem, för att de ska vara nöjda. Denna invandrare här ovan, tillhör tyvärr, ett av de få självgodslösa undantagen, från detta.

 2. Vi behöver personer som Hanif Bali!
  Det är både ledsamt och skrattretande att vårt debattklimats utveckling (?) och vår s.k. öppenhet är beroende av att våra invandrade medmänniskor ger sig in i samhällsdebatten med mod och kunskap! De blir ju uppmärksammade i själva sakfrågorna, och inte på svepande sätt ettiketterade som rasister eller främlingsfientliga, med konsekvensen att bli bannlysta. Intressant ur flera aspekter…
  Jag hoppas innerligt att fler av dem som fått en fristad i vårt land, och som har kompetens och mod, vill bidra till invandringsdebatten.

   1. @Sten
    Exakt! Alla Svarte Pettrar med sin lömskhet ser nu till att förbereda sig för vad som komma skall. Därför hoppas jag att SD kommer att alliera sig med Alliansens budgetförslag den 3 december. Allt för att sopa rent bland myglet, vi har allt att vinna! 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: