Stäng

Gorilla – rasistiskt kränkande objekt

IDIOTI. Det är inte bara i Sverige som PK får fnatt ibland. Polisen i Cambridge, Storbritannien håller nästan svensk ”rasism” klass. När 70-åriga Anne Feast hängde ut en stickad gorilla i fönstret kom polisen och knackade på. Den stickade gorillan förmodades vara ett ”rasistiskt kränkande objekt”.

2014-11-18_1847

Anne Feast har i åratal roat ungarna i kvarterat med stickade figurer i fönstret. Men när hon hängde upp en gorilla fick polisen kortslutning. De knackade på och berättade hur en förbipasserande blivit kränkt och att den stickade gorillan är ett ”potentiellt rasistiskt kränkande objekt”, enligt tidningen Daily Mail.

Poliserna, en polisman och en poliskvinna, var övertygade om att gorillan var en ”svart kropp” och hade så bråttom att anklaga tanten för rasism att de inte först kastade en extra blick på den fullt synliga gorillan som hängde i fönstret på bottenvåningen. När Anne Feast förklarade att gorillor är svarta så insåg polisen sitt misstag och begav sig av för att jaga bovar i stället.

Enligt en talesman för Cambridge-polisen som Daily Mail varit i kontakt med har det inte alls kommit in något klagomål om gorillan. Istället var det poliserna själva som förmodade att den svartade gorillan var rasistisk.

15 reaktioner på “Gorilla – rasistiskt kränkande objekt

 1. Klart det måste vara rasistiskt om någon kände igen sig? Varför skulle man annars bli kränkt? Det verkar vara problem med självkänslan hos de som blir kränkta över sånt. De ser en leksaksgorilla eller apa och relaterar det till sig själva det första de gör utan att reflektera närmare. Vad handlar det om? Att man ser sig själv utifrån hur man – tror – att andra uppfattar en?

  På ett sätt inplanterar man ju bilden av en svart som en apa i det allmänna medvetandet när de och diverse socialister ständigt gör jämförelsen… Ju oftare en del svarta, eller vita medelklassfolk som blir kränkta å deras vägnar, upprepar bilden av att man ska tänka afrikan när man ser en apa desto mer ”hjärntvättar” man ju tredjepart. Denne ska ständigt fundera på om en apa kan kränka en afrikan och bränner således in bilden av en afrikan som en apa. Märkligt….

 2. Kan man få mönsterbeskrivningen? Vill gärna göra en julprydnad att hänga upp i fönstret mot gatan, liten svart apa med tomteluva, precis som svarte petter.

 3. Vi tackar Anne Feast för det utomordentliga tipset, här ska hängas alla möjliga objekt i alla fönster
  MVH
  Janne

 4. OM jag skulle säga ”jävla neger eller jävla arab ” är det
  straffbart men men om jag säger ”jävla svensk eller jävla
  Viting ӊr det inte rasistiskt.
  Hur fan går det ihop?Nej just det,det går inte alls ihop.

 5. Västvärlden håller ju på att bli rena idiotin när det gäller PK-åsikter. Hur i hela världen började alla dessa dumheter och var kommer det att sluta?

 6. Tänk att ”nästan” bli anhållen för ”svart-stickat”.

  Fast kul att det fick poliserna att sticka……

 7. Hehe, ja våra vänner poliserna, eller snarare, de vänner/bekanta som har detta ickeavundsvärda yrke – fel kan alla göra, t o m inom ”ras-brottsligheten”, och de ofärgade beslut men måste ta …

Kommentera

%d bloggare gillar detta: