Duschen i ett badkar – Fruktansvärt, del 2

INSÄNDARE.

Duschen i ett badkar – Fruktansvärt, del 2

De fyra syriska döttrarna med sin sjuke fader har varit på lokalnyheterna igen. Än en gång berättade en aggressiv dotter att Strömsunds kommun verkligen inte ansträngt sig för att ge dem ett värdigt mottagande då lägenheten inte hade handikappanpassats.

Kommunchefen Anders Andersson berättade att uppgiften om att pappan var sjuk skickades samtidigt med att deras flyg avgick från Damaskus så det har inte hunnits med. Han lyckades också få loss en vårdplats till fadern i Strömsund så de kunde åka hem i fredags.

Men se det dög inte. Idag var det på MittNytt på SVT1 och säger sig vara så besvikna på Strömsunds kommun att de kräver att får byta till annan kommun. Går inte detta så ska de välja ett annat land. Vidare så vill de ha en bra advokat som för deras talan i ärendet.

Anders Andersson säger bara att det står dem fritt att anlita vilken advokat de vill men att de får stå för kostnaden själva.

Konstaterar att kommunchefen har litet råg i ryggen och låter sig inte skrämmas. Undrar om döttrarna förstår att det är lång kö på vårdplatser för gamla? Vidare låter de inte tacksamma för fem öre efter att ha fått en fristad, lägenhet, vårdplats, pengar m m efter krigets Syrien. Kommunchefen hade nog rätt i att det var Strömsund som var fel och inte duschen, sängarna eller något annat.

Pica pica

Duschen i ett badkar – fruktansvärt, del 1

-Pettersson tycker kommunchefen är lite hård. Tycker inte ni att de kan få hjälp till en advokat som kan hjälpa dem lämna landet, vad man ska med en advokat till i det läget, ingen tvingar dem att stanna…

18 thoughts on “Duschen i ett badkar – Fruktansvärt, del 2

  1. En tanke som slog mig var. Det sägs att 700 000 invandrare går till jobbet varje dag. Det är ett faktum att 300 miljarder är kostnaden för invandringen varje år. De senaste regeringarna påstår att invandringen tillför pengar till statskassan. Min fråga blir då självklart. Hur många procent måste en invandrare betala i skatt om 700 000 st skall tillföra statskassan 300 miljarder och lite till? det skall ju vara lönsamt också.

  2. Dom tänker välja ett annat land. Nu undrar jag om det var ett hot eller ett löfte. Jag hoppas på det sistnämda.

  3. Tycker absolut att dom ska välja ett annat land som
    dom hotar med, skulle också kunna tänka mig att stå
    vid gränsen och vinka av dem i form av en fet spark
    i arslet. Här ser man tydligt vilka idioter som invaderar
    landet, fullproppade med krav som dom erhållit från
    flyktingsmugglarnas informationstjänst:

  4. Rakt upp och ner hur många skattekronor har det här ”hiet” skrapat ihop till Sverige, känner mig helt säker med att skriva NOLL.
    Och hur många kommer det ”hiet” att ge känner mig helt säker med att skriva NOLL.
    Ren förbaskad förlust på svenskars bekostnad !

  5. Dom klagade ju även på att det var för kallt i lägenheten och att dom frös, plus att dom inte heller fått pengar att köpa varma vinterkläder för, men svinpälsar brukar ju vara varma och sköna…
    MVH
    Janne
    MVH
    janne

  6. Skit i advokaten och kommunsöket, det bästa för alla parter är att söka efter ett annat land.

    Jösses vilket infantilt hot, får vi inte som vi vill söker vi asyl i ett annat land.

  7. Som jag skrev i del1 av den här historien så gäller detta även infödda handikappade i Sverige. När man flyttar så tar det på många håll ett år innan någon handikappanpassning görs. De gör naturligtvis ingen handikappanpassning i en lägenhet på våning 3 utan hiss. ´Det är bara som för andra här i landet att vänta till en mer lämplig lägenhet blir ledig. Inte många här i landet som har 4 betalda assistenter heller. Flyttar man som de nu verkar ska göra så får man hitta lägenhet själv i den kommun man vill till. Även jag som rullstolsburen helsvensk utan assistenter får lov att ordna detta själv om jag vill byta kommun.
    Vilken krigszon kommer de ifrån? Någon borde förklara att det är bättre att bo där de bor än dit de (förmodligen) vill, Malmö??Södertälje??.
    Fast de kanske tror de ska få en lägenhet på Södermalm? Förklara då för dem att där bor allt PK-folk och de vill inte ha dit några flyktingar det är endast i vissa zoner här i landet det är ok för dem att få komma. Zoner där alla är beordrade att öppna sina hjärtan.
    Jag blir så arrrrggg, vi förstör vår välfärd för att hjälpa otacksamma ”flyktingar”!

    • Har funderat lite, jag har haft 8st olika lägenheter sedan jag flyttade hemifrån vid 18års ålder ( 47 idag) så på styvt 30år har jag fått duscha i badkaret, FAN jag är kränkt och diskriminerad.
      I mina föräldras hus hade vi duschkabin storlek 80*80cm eller om det var 90*90cm, jag undrar om detta hade passat prinsessorna med fader?

  8. Någon har talat om för dem att de ska få allt de pekar på i Sverige, förbaskade batikkärringar. Snyltarna beteer sig som bortskämda barn, mycket vill ha mer.

  9. Jag läser ”Går inte detta så ska de välja ett annat land” är det någon som vet, till vem jag skickar ett STORT ekonomiskt bidrag till detta?

  10. Vilka krav hucklekärringarna ställer, vem tror de att de är? Se till att så fort som möjligt få ut skrafset från landet.

  11. Klagomålen är väl en sak, de förekommer ju även då långlivade medborgare som jobbat hårt i hela sitt liv i vårt samhälle tvingas till inskränkningar pga kommunala svårigheter av logistisk art eller ekonomisk. På LIKNANDE SÄTT kan invandrade människor råka ut för tillkortakommanden (ibland def. enligt lag). Det är inte bra. Har vi lagar och föreskrifter så ska de efterlevas, inte sant!? Men OM, jag sägen om, det inte i lika PRIORITERAT HÄNSEENDE gäller även etablerade (oavsett ursprungsnationalitet) svenska medborgare, så är det såklart åt helvete!
    DÄREMOT bör varje offentligt anställd som visar minsta uns av mod att se, analysera, planera för och ta beslut om ting som ryms inom hen’s professionella uppdrag där hen visar prov på objektivitet utan häsnyn till den rådande populismen, berömmas och ges modet att fortsätta sin gärning. Kanske hör Anders Andersson dit. Jag vet inte…

  12. Syrier anses från andra arabiska länder,vara som en varböld i r-ven ! Detta fall tyder på,att grannarna har rätt i sina påståenden…

    • …en varböld i röven är inte att leka med, har en jävel
      snett under arslet nu…de måste skötas som ett litet
      spädbarn…ständiga bandagebyten som jag fixar själv
      trots vårdscentralen är villig ställa upp…men tycker
      att de har häcken full ändå, men nu av sjuka blattar
      som fyller dessa inrättningar…där finns inga sjuka
      Svennar, blattarna har tatt över helt även där!.,)

Kommentera