Svenska kyrkan ger sig in i asylindustrin


Asylpolitikens baksidor förvärras för var dag som går och värst är det med bostadssituationen.

I veckan som kommer tänker därför ärkebiskop Antje Jackelén och Migrationsverkets Anders Danielsson samlas för att prata om asylboenden i kyrkans regi.

Migrationsverket verkar också dom nu inse att privata aktörer gör miljonvinster på sina asylboenden och att detta är en skenande kostnad för skattebetalarna. Nu vill man ge asylsökande en fristad i kyrkans fastigheter, allt från kursgårdar till församlingshem. Denna verksamhet ska heller inte bli vinstdrivande, utan byggas helt och hållet på kvalitet. Nu tror jag inte Svenska kyrkan gör detta gratis, så för skattebetalarna lär det ändå bli en rejäl kostnad.

Med tanke på att majoriteten av de asylsökande är muslimer, blir det därför intressant att se reaktionerna när de ska placeras i kristna boningar. Kanske också en och annan islamist finns med bland de som söker asyl utan id-handlingar och vad de anser om kristna och deras boningar är väl vida känt.

Källa: Expressen


10 responses to “Svenska kyrkan ger sig in i asylindustrin

 • Förbannad

  Nu jävlar är måttet rågat! Någon typ av självaktning måste man väl för fan ha? Inte är jag religiös, men beträder kyrkan gör jag av många anledningar,tyvärr mest begravningar, ,men som gammal släktforskare också. Det räcker nu, har haft funderingar på att lämna, idag tog jag och äkta hälften beslutet att ge det vi trodde är Sveriges hopp för vissa, en stor jävla käftsmäll….det man inte ger..får man heller inte tillbaka…trohet! Tack och adjö Svenska Kyrkan!

  Gilla

 • Tony

  Ja man kommer väl att höja begravningsavgifterna i nivå
  med landstingsskatten, för höjer man kyrkoskatten
  är det bara till att gå ur kyrkan, jag har inte tappat tron
  på kristendomen, men Svenska kyrkan har jag för länge
  sen gett upp hoppet om!

  Gilla

 • jockfall

  Skall bli intressant att följa. Kyrkan ger inget om de inte får något tillbaka. Kanske fler konverterar?

  Gilla

 • Pica pica

  Nu slåss entreprenörerna om invandrarna. Många privata med Bert Carlsson i spetsen, flera kommuner, MV och nu kyrkan vill slåss om pengarna.
  Undrar om det blir som med fattighjonen; den som är billigast får ta dem.
  Hmm, det kanske löser sig i alla fall. Sen kan de bortskämda lyxmigranterna klaga tills de blir blå.

  Gilla

 • ossie

  Snacka om att skjuta sig själv i foten. Hjälpa till att importera muslimer som avskyr allt kristet och kommer att verka för att avskaffa kristendomen och förfölja kristna. Eftersom Kyrkan tappar medlemmar i rasande takt kan ju detta vara ett sätt att finansiera verksamheten och konkurrera ut Bert. Skönt att man gick ur för 10 år sen så man i alla fall inte är med och finansierar detta vansinne.

  Gilla

 • Crilla

  Krucifix har de ju redan. Nu fattas det bara vitlök för att driva ut blodsugarna.

  Gilla

 • Ruben

  Var det inte Jesus sjäv som ville ju kasta ut månglarna ur templet? Skall nu svartrockarna tjäna Mammon och göra vinst på avfällingarna också. Den kluvna tungan är med som vanligt.

  Gilla

 • Grune

  Så här kan det gå när man inte kopplar in valnöten innan mat säger något.

  Gilla

 • pappasvenpappasven

  Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
  Kyrkan är klipsk! Först tappar man en hoper medlemmar pga sin ”värdegrund”. Sedan fortsätter man i samma riktning, med samma värdegrund, och tar kyrkoskatt från ALLA, eller hur? Riktigt smart Antje!

  Gilla

 • angelicaplacet

  Fylla upp alla landets Moseèr kunde ju vara något.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: