SFI-kurser stoppas

Flertalet SFI-kurser riskerar att stoppas p.g.a. Migrationsverket.

I Nyköping har SFI-kurser inte kunnat starta som planerat. Detta för att Migrationsverket inte delat ut gratis bussbiljetter till alla de asylsökande som placerats utanför tätorten. Nu betalar Campus som ordnar kurserna själva biljetterna, så att de asylsökande ska kunna ta sig till sina svenskakurser.

Jag som vuxit upp på landsbygden vet att det kostar att ta sig till staden. Det är m.a.o. inte gratis för någon, men för asylsökande ska det givetvis så vara. Vi som sett dessa människor i staden med flera klädkassar i ena handen och en ny mobiltelefon i den andra, undrar om man inte borde avstå den nya skinnjackan eller senaste mobilmodellen och istället lägga pengarna på en nödvändig bussbiljett?

Källa: SR

Det går fan i mig inte en dag utan att man läser om problem i samband med svensk asylpolitik, inte en dag.

10 thoughts on “SFI-kurser stoppas

  1. Som 7 åring hade jag 7 km till skolan, alternativen var gå, cykla eller åka skidor eller spark. Här talar vi om betydligt äldre personer så det borde inte vara något större problem för dem att gå två mil per dag.
    Ett incentive för dessa vore, ta er till skolan på vilket sätt som helst eller bli hemskickade.
    Ytterligare ett sätt är att låta läraren komma till eleverna och transportkostnaden delar de på.
    Hur ska vi få några flitiga arbetare ur en bortskämd flock om vi låter dem få allt betalt och tillrättalagt?

  2. En asylförläggning i Jämtland är Grytan, några km utanför Östersund. Naturligtvis får alla busskort men de får gå ca en km till hållplatsen. De kan de inte så ett par minibussar inköptes.

    De for i flockar till premiärvården både i Östersund och Brunflo utan att boka tid och ställde till kaos. Så det ordnades en egen hälsocentral. Det är den anläggningen som haft ca 40 polisutryckningar på tre månader p g a ”bråk”. Anticimex har också varit där flera gånger. Sist gjordes en totalsanering (vägglöss) och det blev protester när de beordrades att ”stanna hemma” på förläggningen tills den var klar.

    Det sägs i PK-pressen att det är högutbildade syrier som bor i Grytan – fan tro’t!

    • Jo enligt Syriska mått mätt,är alla som kan räkna till tio,och med sina skrivtecken plita ner Allah achba !

    • Ja och nästa steg blir väl att dom kräver att få åka
      limousine, och hariga myndighetspersoner ser
      säkert till att så sker.
      Den nya adeln måste ju trivas, för annars delar dom
      inte med sig av dom fantastiska kunskaper som dom
      enligt sjuklövern besitter!

  3. Häromkring klagar de på att de inte har nåt att göra. Då borde det väl vara helt OK att promenera några km till nästa bästa bibliotek och börja kolla, det ska väl gå om man inte är helt bakom flötet (alt analfabet).

    Såg häromdagen hur en tjej från Samhall kom och städade en lgh, vi trodde att den var tom men när posten kom så sprang det en kille ut för att kolla om han fick nåt. Så det sitter m a o friska människor i asyllägenheter som anser sig vara för fina att städa efter sig.

    Det skulle ju också vara en mycket bra sysselsättning om man nu är så j*la uttråkad att man dör.

    Här får de ett busskort vad jag vet, så det är väl fritt fram att hitta på någon sysselsättning. Man blir så j*la trött på att höra deras gnäll. Hem från stan kommer de med överfulla matkassar och har högljudda fester så vi antar de inte är så värst traumatiserade heller, som skulle hindra dem att börja lära sig svenska alldeles själva även utan SFI.

  4. fredrik o sju klövern gör olagligt att ge bort vår välfärd. Det är detta det handlar om inget annat. Ställ dessa grovt kriminella inför en folkdomstol plus att vi kräver våra pengar tillbaka. Dessa sju klövern är super rika bor i slott har flera hundra hektar mark lever som de rikaste herremännen i världen = Svenska politiker talar vi om ! Kasta ut dem ur Sverige till ett läger i t ex Afrika med elstängsel och en halv liter vatten om dagen lite torrt bröd. Jag kan aldrig förlåta dessa grovt kriminella Landsförrädarna.

  5. Och sedan måste man tillsätta en kommission för att analysera VARFÖR Sverigedemokraterna får allt fler röster.

    Har nyligen blivit halvgranne med några asylanter som får lägenheter av Mig i ett hus lite längre ner på gatan. Här går bussen en gång på morgonen och en på kvällen. Men inte efter Lucia, för då läggs linjen ner… så då duger det väl inte att bo 7 km från staden och de flyttar. Eller så kan de ju cykla på de sprillans nya fina cyklarna barnen har (gåva från oss skattebetalare?)…

  6. Det är väl så att skinnjacka och mobiltelefon hade de säkert med sig i boet. Vi inbillar oss att det är stackars flyktingar men allt för många är förmögen överklass som investerat i sin framtid och vi levererar deras avkastning på insatt kapital.

Kommentera