Riksdagen är ingen lekstuga

Annie Lööf vill lagstifta så att partier som lägger en egen budget inte kan rösta på någon annans.

Givetvis berör detta SD som i skrivandets stund inte vet om de tänker rösta på regeringens eller Alliansens. Saken är den att inget annat parti tar i SD med tång och att de därför redan på förhand vet att den egna budgeten kommer att ratas. Syftet med Lööfs ord är att Sverige ska kunna regeras av minoritetsregeringar, men sanningen är väl att Lööf är rädd för utgången av andra skäl.

Röstar SD på regeringens budgetförslag så förlorar Alliansen. Röstar SD på Alliansens förslag så vinner de och då kan socialisterna peka finger och säga att SD har ett inflytande på Lööf & Co. Inget av alternativen lär gillas av fröken Lööf.

Här kommer veckans humoristiska inslag. Annie Lööf; “Det är ingen lekstuga att sitta i riksdagen”. Säger en politiker som själv sitter kvar i sandlådan och vägrar lämna den.

Källa: SvD

lööf sand

 

6 thoughts on “Riksdagen är ingen lekstuga

  1. Det var 13% som röstade på SD vid valet. Jag är helt övertygad om att det är minst det dubbla som vill ha nyval och då kommer att rösta på SD. Dom är helt enkelt trötta på att folket i 7-klövern säger att dom arbetar, när dom i själva verket sitter och leker i sandlådan.

  2. Har lite svårt att se hur lilla fru Lööf skulle få ett förbud att fungera. Det är bara att någon, som vid valet av andre vice talman, begär sluten votering och då kan ingen se vad riksdagsmännen röstat på.

    Sedan är det rent nonsens och odemokratiskt att begränsa för de folkvalda att uttrycka sin grundlagsskyddade åsikt. Nej, omröstningen 3 december kommer att visa svenska folket vilka syltryggar sjukövern är och hur de än agerar kommer föraktet och därmed väljarstödet för SD att öka.

  3. Håll dom i ovisshet in i det sista, fast det är nog smartast att inte ha för bråttom att såga denna pajasregering. Låt dom visa sin inkompetens i ett år innan man sågar dom.

  4. En gång i tiden då det fanns svenska politiker som önskade Sverige väl och inte bara tänkte på sig själv och sitt eget parti då sa, “av två onda ting väljer vi det minst onda”. Vem sa så? Jo, partiledaren för Bondeförbundet/ Centerpartiet när de beslöt att stötta S.
    Praktisk politik är vad barnungarna i vår riksdag borde ägna sig åt och inte pajkastning. Dessutom Annie, en ska inte byta ut demokratiprinciper mot ett för egen sak passande princip.

Kommentera