Moderat kritik mot Reinfeldt och Borg


De Nya Moderaternas f.d. toppduo, Reinfeldt och Borg, får hård intern kritik.

En av kritikerna är Mats Johansson som lämnade riksdagen efter valet. Nedskärningarna i försvaret, nedvärderingen av pensionärerna och den oansvariga invandringen är tre faktorer som gjorde att Moderaterna förlorade många väljare till Sverigedemokraterna.

Johansson avslöjar också att Reinfeldts tal om att ”öppna våra hjärtan” inte var förankrat i partiet och att partikamraterna inte var informerade i förväg. Detta belyser det som vi i alternativa medier länge hävdat, nämligen att Alliansens migrationspolitik byggde på Fredrik Reinfeldts egna intressen och inte svenska skattebetalares.

Även Per Schlingmann får sig en känga för sin inställning i försvarsfrågan, men störst kritik får dock ändå Reinfeldt, som av Johansson kallas ”Hövdingen”.

Invandringsfrågan behandlades illa av partiet, menar Johansson, men också andra gamla moderata paradgrenar som försvaret och pensionärerna urholkade förtroendet för partiet.

Säkerligen var och är många moderater besvikna på sin toppduo som höll partiet i en järnhand. Nu skickar Mats Johansson en hälsning till Anna Kinberg Batra, som förväntas bli ny partiledare: ”Jag hoppas att hon fortsätter förändringen av Moderaterna så att det blir högre i tak och att man inte fastnar i Reinfeldtpolitiken. Det behöver tänkas nytt i Moderaterna.”

Källa: DN

Var finns förresten Reinfeldt och Borg? Har de flytt fältet efter att ha lämnat över ett Sverige i förfall?


11 responses to “Moderat kritik mot Reinfeldt och Borg

 • Ojdå

  Va då nedvärderande pensionärer. I årtionden har prognoser kommit om pensionens storlek. Pensionärerna har haft fyrtio år på sig att planera. Nej, som vanligt skall nån annan betala för vår välfärd.

  Gilla

 • ericr45

  Kinberg-Batra blir M:s Juholt.
  Det kan t o m en dum lantis som jag förstå….

  Gilla

 • Naivtive

  Det skuttar ett par harar framför en ilsken folkmassa beväpnad med tjära och fjäder.

  Gilla

 • Grune

  Dom sitter väl på någon paradisö och njuter av alla miljarder som dom lyckats lura av de dumma svenskarna.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Visa det då och lägg en budget för nyval, fegisar….

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Om man nu vill ha en förändring är det då en bra strategi att ta in en idiot eller SD hatare, eller både och, som Anna Kinberg Batra till partiledare? Är det inte bättre att välja Mats själv, eller kanske han som är kommunalråd i Växjö till partiledare? Den nya partiledaren finns säkert bland dom som blev uteslutna för att dom hade sunda åsikter, förlåt var rasister! Är det inte dags att hitta en ledare som gör upp med SD, precis som dom flesta moderater tycker, tar tillbaka regeringsmakten och styr Sverige på rätt kurs?
  Har det verkligen blivit så illa bland Moderaterna, ett parti som jag tidigare röstade på, att dom tror att väljarflykten till SD kommer att minska med Anna som ledare!
  Om ett par år finns inte partiet, annat än i historieböckerna, som galningarna som utrotade Sverige och svenskarna!

  Gilla

  • Pica pica

   Läste att de flesta distrikt stödde Batra dock inte Jämtland och Västernorrland. Förmodar att vi inte blev så imponerade av Batras uttalande om stockholmarnas överlägsna intelligens jämför med oss lantisar.

   Så undrar jag om Reinfeldt och Borg fortfarande uppbär löner fram till i mars och i så fall varför?

   Gilla

 • Crilla

  Jag skyller helt på kvartsnegern Fredrik Reinfeldt som hade en personlig vision för Sverige som inte delas av speciellt många. Sen hakade väl Anders Borg på i nåt svagt ögonblick?

  Gilla

  • Ojdå

   Ja tänk vad små saker kan göra skillnad, om den där amerikanen inte hade träffat den där lettiska flickan. Då hade Sverige varit mycket lyckligare nu. Och pensionärerna hade varit rika och utan tandlossning. Lärarna välbetalda och skolungarna exemplariska.
   Och brottslingarna hade efter varje val fått hårdare straff
   Och vårt gamla fina språk skulle också kunna användas, varje dag kunde vi gå in på konditoriet och beställa negerbollar.

   Gilla

   • Olli Rein

    Du har rätt så tillvida att allt du tar upp skulle ha varit vars och ens personliga sak hur de skulle viljat ha det. Nu finns inget utrymme för personliga lösningar inom något av det du räknat upp lilla signaturen Ojdå. Alla får nu gå i samma kläder och göra samma tunga arbetsdagar tillsammans, medan några gorillor övervakar er så ingen kan dra sig undan.

    Gilla

 • ÅMÅL

  Leta efter stridshingsten i England;
  http://www.bbc.com/news/uk-politics-29989840

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: