Flyktingar kastas av bussen utan anledning

INVANDRING. Flyktingar i Kiruna har systematiskt blivit avvisade från lokaltrafikens bussar av en busschaufför. Nu är chauffören föremål för en polisutredning. Trots att de har haft giltigt busskort har chauffören vid flera tillfällen tvingat flyktingar att kliva av bussen och även kört förbi hållplatsen när bara flyktingar stått och väntat.

Berättelserna är samstämmiga och Nordnytt har varit i kontakt med många flyktingar som har råkat ut för precis samma sak. Personer med mörk hudfärg har fått kliva av bussen medan ljushyade har fått sitta kvar.

– Chauffören säger gå ut härifrån och jag frågar varför. Chauffören säger gå ut. Det var bara jag och mina kompisar som fick gå av, säger en av flera flyktingar som inte vill framträda med namn och bild.

En av dem väljer att träda fram eftersom han tycker att historien måste komma ut.

– Föraren pekade på svarta personer i bussen, och eftersom jag är svart pekade föraren på mig. Det kändes inte bra då och det känns inte bra när jag pratar om det nu heller, säger Samson.

Läs mer på SVT

-Pettersson tror inte en sekund på detta. Min teori är att ett gäng babbar bråkat och varit stökiga några gånger för mycket på bussen, sedan har chauffören slängt av dem och nästa gång de stod och vändade på hållplatsen körde han förbi, alltså precis samma sak som hade hänt ett stökigt svenskt ungdomsgäng med den skillnaden att de hade inte gått till media och klagat…

21 thoughts on “Flyktingar kastas av bussen utan anledning

  1. Finns det kameror i Kirunas bussar? I så fall är det ganska lätt att se vilken som talar sanning, ups förlåt pk att jag nämnde ordet sanning!

  2. Jag har från en säker källa fått höra att vanligt folk i Kiruna har slutat ta bussen för att dessa ”bus[s]pojkar” för ett jävla liv och far runt i bussen som ni vet vad.

  3. Något säger mig att denne busschaufför har tagit upp dessa resenärer en gång för mycket – kallas självbevarelsedrift.

  4. Det typiska för Stockholmare är att alltid spela stöddiga,
    det är bara att läsa alla inteligensbefriade svar av sign ojdå,
    för att konstatera att det är så. Han rackar ner på Skåningar
    men ändå dräller det av Stockholmare utav bara fan här nere,
    så vad har ni här att göra om ni inte trivs? Visst, det finns ju
    undantag bland dessa som kan bete sig civiliserat, men rent
    för många bär sign Ojdå s stämpel!

    • …upplysningsvis Tony, infödda Stockholmare växer inte på träd
      De flesta, kanske runt 95 % är bonnläppar och invandrare som invaderade ”stan” efter sista Kriget…de är de som är stöddiga, inte den gamla stammen av Stockholmare, bara en liten spillra kvar
      …själv så kroknade jag på er å flyttade långt ut på bystan för 5 år sedan…till den trakt ”de mina” lämnade för 150 år sedan, så jag delar helt din avoghet mot ”de dina”!.,)

    • Du tror att jag är så dum så att jag skulle ha nåt emot skåningar. Det har jag inte ,skåningar är väl som folk är mest.
      Skåningar är inte dryga, smålänningar är inte snåla osv.. i all oändlighet

  5. …fullt förståligt, har en Svensk polare som kör Taxi natt helger
    i Sthlm…denne tar sällan upp ett gäng blånegrer, han har blev
    ”bränd” ett antal gånger, alltid tjafs om betalningen eller så
    lägger de benen på ryggen då de nått sina hem i Tensta (t.ex)
    Under färden kräver de att få ha radion på för fullt, samtidigt
    försöker de överrösta hip-hoppen på radion…man förstår mkt
    väl Busschaffisen i Kiruna som bara blåser förbi packet…
    Hoppas på en Vargavinter denna säsong!.,)

  6. Sann berättelse ur livet.
    H var på tjänsteresa i USA, kom hem därifrån och beklagade sig över att det var så besvärligt att åka buss. Skulle åka en sträcka och det hade bara funnits en enda sittplats. Men varför satte du dig inte på den platsen då, undrade intet ont anande arbetskamrater. Nää, det var intill en neger och de luktar, blev svaret. Men…. arbetskamraterna opponerade sig. Hände på 70-talet.

  7. Sverige som är ”ett så rikt land”, vi har väl råd med olika bussar en för de som är mörkare, en för blonda och en annan för de som inte är kränkta.

  8. Det låter faktiskt lite osvenskt att en etniskt svensk chaufför skulle göra så. Om han inte vill bli sparkad förstås, en sån vet mycket väl att han får sparken direkt.

    • Exakt, det vore intressant att få höra busschaufförens version. Man anar en hund begraven här. Han måste ju inse att han förlorar jobbet om han kränker afrikaner! Norrbottningar liksom andra svenskar brukar vara rädda om sina jobb!

      • En som fått rasistdomen i media har ingen talan och frågas alltså inte av media. Han är död, yrkesmässigt.

      • …ingen fara på taket, taxi å bussåkerier sparkar sällan sina chaffisar…isf då skulle de inte ha några ”kuskar” kvar, i snitt vart 4:e 13 timmarspass blir en chaffis anmäld av kverulanter som för det mesta vinklar händelser till sin egen fördel…kunden kan ha tänt snett på (ett i deras tycke) fel färdväg alt/ att taxametern snurrat som ett roletthjul, m.m.m.m
        …de flesta åkare/åkerier kan ha från 1 upp 20 fordon som är anslutna till ett större bolag som är mer el mindre seriöst…typ Taxi KURIR,Taxi 020 m.fl. som sedan binder upp åkerierna med typ frenchaiseavtal…åkerierna är sedan enl. avtal skyldiga följa respektive bolags koncept…som sagt, det skall mkt till innan en legitimerad taxichaffis blir förklarad ”persona non grata” av Huvudbolaget…

Kommentera