Journalist i drev mot person med invandrarbakgrund


Marcus Birro är född i Sverige, men har en far som kom hit från Italien. Lite invandrarbakgrund har därför Birro och den bakgrunden är han säkert mycket stolt över. En ”journalists” drev han nu fått Birro att lämna landet.

Petterssons och flera alternativa medier tog i helgen upp Fredrik Virtanens artikel som riktade sig mot Birro, Ivar Arpi och andra med en mer sund syn på demokrati. Än värre var det efter att Birro på sin blogg skrev följande angående Socialdemokraternas erkännande av Paletsina:

Malmö är känt i hela Europa för hatet som den judiska befolkningen får utstå. Det är heller ingen hemlighet att det är muslimer som står för det accelererande hatet.

Efter Fredrik Virtanens text formligen exploderade hatet mot Birro. I twitterflödet kan man utläsa rena dödshot som borde på polisen att reagera. Några exempel på hatet:

2

3

4

5

1

Fler kan ni läsa på denna sida.

Nu lämnar Birro Sverige, åtminstone för stunden. Bortjagad av en ”journalist” och en svans av människor som hatar och hotar.

Nu skulle Expressen ha chansen att återta lite av sin förlorade heder, genom att sända ut sina grävande reportrar och okända samarbetspartners, för att ta redan på namnen bakom hatet. Kanske inte aktuellt när hatet vänder sig mot någon som kritiserat den religion som är den mest kränkta och beskyddade av dem alla.


8 responses to “Journalist i drev mot person med invandrarbakgrund

 • Peter Skoglund

  Fredrik Virtanen och hans anhängare har det inte lätt.

  För varje dag som nu går, så blir deras odemokratiska och snäva åsiktskorridor, bara trängre…..trängre och trängre.

  Vi tar det igen. Dessa tänkvärda ord av E.G.

  Filosofen och sociologen Ernest Gellner påpekade en gång att solidaritet står i omvänd proportion till rationalitet. Ju mer vi vill visa oss solidariska med en idé, desto mindre utrymme har vi för ett kritiskt förhållningssätt till samma idé.

  Gilla

 • Vickan Eremita

  Birro brukar dra när han får lagom med negativ respons på sina utsöndringar. Han åker till Italien och laddar batterierna men är snart tillbaka, säkert redan till våren. Då fortsätter hans jagfixerade korståg. Marcus Birros pilgrimsfärd har tyvärr alltid Sverige som huvudmål och slutstation och vi slipper honom inte så lätt. På gott och ont.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Varför skriver han för en tidning som Expressen?

  Gilla

 • Crilla

  Jag delar kanske inte alltid Marcus Birros åsikter men faktum är att den mannen han kan skriva han! Det är faktiskt inte många som kan det i dagens Sverige. Därför är det en stor förlust för nationen, när ännu en vass penna lämnar landet. Marcus är en konstnärssjäl och därför lite känslig av naturen men det är också skälet till att han kan skriva så bra som han gör. Det senaste drevet är iallafall för mycket oavsett om man är konstnär eller ej. Det är helt rätt att lämna landet.

  Sverige har ett extremt sjukligt behov av att hävda sig, som inte är sunt. Med det extrema stormaktskomplex som Sverige har så blir det nog många regimkritiker som kommer att lämna landet? Talet om Sverige som ”humanitär stormakt” vittnar ju om ett storhetsvansinne utan motsvarighet i den civiliserade världen? Det var droppen på galenskapen och vittnar om vart vi i långa loppet är på väg? Sansade och vettiga svenskar bör se sig om efter ett nytt hemland.

  ”Bättre fly än illa fäkta”

  Gilla

 • ossie

  Vad den lilla lusen Virtanen skriver är ju inte värt att kommentera. Han är bara ute efter att imponera på Helin så han kan bli permanent ledarskribent för då måste man ju spy ur sig allt möjligt hat och vidrigheter för att kvalificera sig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: