Fyra israeler knivhuggna av palestinier

ISRAEL/PALESTINA. Tre israeler har blivit knivhuggna av en palestinier utanför en bosättning på Västbanken. En ung kvinna bland dem dog, och de två andra skadades, enligt vårdpersonal. En säkerhetsvakt sköt ned palestiniern som fick allvarliga skador, uppger israelisk polis.

Tidigare på dagen blev en israelisk soldat allvarligt skadad efter att ha blivit knivhuggen vid järnvägsstationen i Tel Aviv. Polisen säger att angriparen är en palestinier från Västbanken.

– Det var uppenbarligen en attack med nationalistiska motiv. Den misstänkte bor i Nablus, säger polisens taleskvinna Luba Samri.

Enligt henne greps han i ett bostadshus i närheten.

Israel försöker få bukt med en växande våldsvåg i det annekterade östra Jerusalem. Under veckoslutet spred sig våldet även till arabiska städer och byar i Israel sedan polisen skjutit ihjäl en ung israelisk arab.

-Pettersson noterade att vår nya utrikesminister hoppades på fred när vi erkände Palestina…

Margot Wallström sa faktiskt så här enligt tidningen Expressen för en tid sedan ”Vi måste tänka framåt och Israel måste släppa ockupationen av Gaza och faktiskt släppa in hjälp och stöd, annars hjälper det inte att vi utlovar en massa pengar”

Wallström vet tydligen inte att Israel lämnade Gaza år 2005 och araberna får föra in i princip vad som helst utom vapen och det som går att använda till vapen…utrikesministern borde ha kontroll på de 770 miljoner per år vi ger bort så de går till något vettigt…

Al Jazeera

24 thoughts on “Fyra israeler knivhuggna av palestinier

  1. Wallströms och hela regeringens okunskap är häpnadsväckande, dom behöver läsa på ordentligt. BB

  2. Wallström vet att israel fortfarande ockuperar västbanken o snodde nyligen flera hektar palestinsk mark för att bygga tusentals nya illegala bosättningar på palestiniers bekostnad. Utlver det har israel faktiskt dödat några palestinier nyligen och skjutit på palestinier i o runt omkring AlAqsa mosken som är den heligaste platsen i palesina.

    • Info från islam: Wallström är inte en god representant för en tänkande person, det vet hela världen utom de i Sverige !

  3. Ja, problem uppstår när främmande folk invaderar redant bebott land. oskyldiga drabbas som vanligt.

      • Precis som i Sverige då ? Vi har heller inte bett att
        bli invaderade av folk som i stora skaror bara är ute
        efter att skaffa sig ett bekvämt liv på andras bekostnad!

      • Skillnaden är den att det är de svenska myndigheterna som till sist bestämmer vilka man vill ta emot. Och det är de svenska politikerna som bestämmer hur allt ska regleras.

  4. Löjligt. Är invandring av nypalestinier i Gaza ockupation. Men inte syrier och somalier i vårt land. Så säger bara en terroristbeskydare. Det finns dock en skillnad. Sverige är svenskarnas. Medan Gaza och Västbanken är judiska. För det finns inga palestinier. Dessa områden ockuperas inte av nypalestinierna, utan invandras av judiska hemvändare.

      • islamskinfo och bloggen verkar vara överens om ”hitte på folk”, men folken som lever där är av kött ocfh blod. Oskyldiga drabbas medan delar av omvärlden kastar bränsle på brasan. Oskyldiga drabbas, medan en del verkar tro att det är en fotbolls match där det gäller att hålla på sitt lag.

      • Näatan hela världen vill stoppa elden genom att be om upphörande av illegala bosättningar och upphörande av nazisraelska ockupationen. Israel provocerar avsiktligt

      • Ja många vill stoppa de illegala bosättningarna, men att kalla Israeler för nazister är strunt

    • Det finns inga skåningar, om det finns sådana skåningar som anser sig vara svenskar bör de genast utvandra till Danmark eller Tyskland. Det är där deras kultur härstammar ifrån, kolla bara på deras hus så ser inte svenska hus ut. Dessutom är vi svenskar inte så dryga som skåningar och tyskar., de passar inte hos oss,

      • Inte som i Skåne, Skånes arktektur påminner om danmark och Tyskland, när man kommer till Skåne känns det som utlandet.
        Mentaliteten är också annorlunda i Sverige är folk mer ödmjuka inte så dryga.
        Kanske det har med att göra att skåne har bördiga åkrar som gjort dem lite rikare än de som fått slita på näringsfattiga moränjordar, ja det sista är ju bara en gissning, jag vet ju inte hur skåningarna har blivit som de blivit,

      • Hur det ser ut nu med massinvällning så kommer de ”fattiga” delarna av Sverige att lida värst. Vi slänger helt ut ”berikarna” till de som älskar dem. Ni kommer att få att få njuta !

      • Ojdå : Kanske berodde det på att de fick näringsriktig mat och att de älskade sitt Skåneland, de hade inget behov av skit från fjärran, de var själv nock.

      • Lena
        Jo men rikedom kan också göra en människa dryg, i Sverige har folk fått kämpa för brödfödan och ändå har det inte räckt till, summa sumarum de olika folken har av omständigheterna skapat olika karaktärer. Därav min åsikt att skåningar passar bättre hos tyskar.

      • Ojdå : Ja jag har alltid trivts med danskar, tyskar, holländare, italienare och fransmän. Ja dessutom är jag genuin skåning, med stolthet.

Kommentera