Jollen tömd och full igen…

ASYLINVANDRINGEN. Den 16 september tömdes asylförläggningen Jollen i Oxelösund med kort varsel av Migrationsverket. Skälen till detta var oklara, det nämndes att det var för långt till restaurangen (1 km) men det avståndet hade godkänts av Migrationsverket när Jollen öppnade i maj 2011 och senast i oktober 2013. Ett annat skäl som nämndes var en skatteskuld på 172 000 kronor. Lokaltidningen SN nämnde skatteskulden men glömde nämna att den var betald trots att detta stod i samma mening i Migrationsverket offentliga brev. Här ska chefredaktör Carstorp vara väldigt glad för att han inte blev anmäld.

Trinettkök  Jollen
Trinettkök Jollen

Nåväl, trots allt så har Migrationsverket fortsatt att förhandla med Vinterklasen AB om att göra Jollen till ett lägenhetsboende med självhushåll. Vinterklasen AB har dock inte varit intresserad av Migrationsverkets bud och nu är det för sent.

Alla 48 rummen på Jollen är sedan en tid tillbaka uthyrda till privatpersoner, de flesta f.d. asylsökande som fått permanent uppehållstillstånd men även svenskar har hyrt de enkla rummen på 17 kvm.

Fördelarna för Vinterklasen AB är flera, framförallt mindre slitage, för att inte säga sabotage och förhoppningsvis får polisen det lite lugnare också…

För övrigt fick Migrationsverket (skattebetalarna) betala 456 000 kronor i återställningskostnader när de flyttade ut från Jollen. Det är reparationer m.m. för det som kallas onormalt slitage och ur den synpunkten är Migrationsverket inga roliga hyresgäster och de har flyttat ut tidigare.

Tidigare om Jollen

Från 2012 Lögnerna om Jollen fortsätter

4 thoughts on “Jollen tömd och full igen…

  1. Jollen den enda förläggning där ingen girig tjänar pengar utan ibland även ger gratis tjänster till migrationsverket, Starkt gjort. Det tackar vi skattebetalre för.

  2. Det är kanske inte relevant för alla men jag blir jävligt irriterad när jag ser så mycket fel i grammatiken att jag helt enkelt inte förstår vad som skrivs…

    • det va innte kul att höra peter vinnberg. hopas att det kansche blir bätre framöver.

      tråkigt moste jag medje. ha det gått. hopas du mer nyktert snart seer.

  3. Här i Norrland har det varit en del klagomål från asylsökande på förläggningarna, bl a Kramfors och Åre. Försökte få fram vad som var fel på ett fjällhotell i Åre. Visserligen sa eritreanen i läderfåtöljen i lobbyn att han kände sig sämre behandlad än ett djur och att han minsann hade märkt att det serverades alkohol på hotellet och fördes liv när han skulle sova. OK, MV ryckte ut och de fick flytta söderöver. Sen skrevs något om skatteskulder även där!? Trots att ägarna dementerade.

    Det verkar som om MV bränner en del skepp men Morgan kan nog hjälpa till med tvång.

Kommentera