Ensam kvinna på promenad i New York


Att få vara ifred med sina egna tankar under en stadspromenad i New York är mycket begärt om man är kvinna. Det visar en ny video av Hollaback, en organisation mot gatutrakasserier.

I många storstäder världen över är kommentarer och verbala påhopp en del av vardagen om man som kvinna går ensam på stan. Detta är något som organisationen Hollaback (Skrik tillbaka) vill förändra.

På sin webbsida skriver de att de vill att alla ska ha samma rätt till de offentliga rummet och att de vill ha ett slut på alla former av gatutrakasserier.

I filmen ”10 Hours of Walking in NYC as a Woman”, som de gjort tillsammans med skådespelaren Shoshana B. Roberts, visar de hur hon under en långpromenad längs gatorna i New York får hundratals kommentarer av män. Både om sitt utseende och andra försök till social kontakt.

Filmen har blivit omskriven i medier i både USA och internationellt och på bara ett dygn har den visats nästan fem miljoner gånger på Youtube.

-Pettersson har sett de två minuterna som visas och har en känsla av att en viss typ av män är överrepresenterade, men det kan vara tillfälligheter…


2 responses to “Ensam kvinna på promenad i New York

  • Rannug

    Hennes följeslagare är otvättade både till kropp och i mun.

    Gilla

  • Grreger Hoffa

    Påminner om ett liknande experiment NRK gjorde tidigare i år. Med liknande resultat där vissa raser var överrepresenterade vad det gäller att förfölja och trakassera ensamma kvinnor.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: