Klagomål mot etableringslotsar

INVANDRING. Arbetsförmedlingens etableringslotsar ska hjälpa nyanlända in i arbetslivet. Siffror som SVT tagit fram visar dock att lotsarna får fler klagomål än Arbetsförmedlingens övriga tjänster tillsammans. Ett vanligt förekommande klagomål gäller att man träffar sin lots väldigt sällan, i vissa fall har rådgivningen inte ens ägt rum i praktiken.

Den nya rödgröna regeringen vill avskaffa systemet men frågan ska först utredas. Ett behovsprövat system införs 2016 och då räknar man med att utgifterna ska minskas.

-Pettersson säger att hela arbetsförmedlingen borde utredas, reformeras eller läggas ned. AF kostar 80 miljarder om året och snedvrider arbetsmarknaden med lönebidrag som slår ut riktiga jobb.

80 miljarder räcker för övrigt med hänsyn tagen för skatteeffekter till 400 000 sjuksköterskor, poliser och lärare…

 

 

5 thoughts on “Klagomål mot etableringslotsar

  1. Många, många av de anställda på och kring AF är invandrare. En invandrad man på dryga 40 år blev via AF erbjuden städjobb. Inga kvalifikationer för den svenska arbetsmarknaden och dålig svenska. Städfirman hade en kvinnlig representant som erbjöd trappstädning men han skulle återkomma med besked, det gjorde han aldrig. Han var ytterst förolämpad på AF så de skärpte till sig och han fick jobb med bra lön – på AF!

  2. Arbetsförmedlingen går inte att lägga ned. Den har blivit ett gum-dagis för batikhäxor som inte kan få något annat jobb. Ständiga möten och reformer döljer det faktum att de enda jobb offentliga sektorn kan skapa, är de som finansieras via skattsedeln. Arbetsförmedlingen, skolan, socialen och invandringsindustrin är idag helt nerlusade med kvinnor och har därför oerhört låg verkningsgrad. Precis som Afrika behöver den vite mannen för att fungera, behöver dessa hönsgårdar tuppar av samma orsak.

  3. Eftersom AF är inblandat var lotsförsöket dömt att misslyckas från början liksom den personliga coachcirkusen, jösses vilken katastrof!

Kommentera